Nie musi to być zaden lekarz sportowy. Ja poprostu poszedłem do lejkarza rodzinnego, powiedziałem ze potrzebny jest potwierdzenie do pracy. Lekarka nie miała żadnych ale. Jak to nam instruktor powiedział " nie wiem do jakiego lekarza macie iść.. dla mnie to może być nawet ginekolog "... jaja były.. wg mnie chodzi o to aby było potwierdzenie. Sama pięczatka jest ubezpieczeniem dla nas. Jeśli lekarz opieczentuje np bez badania- bo jest to moze ciocia lekarka, mama lekarz albo nie chciało się mu badac bo powiedzieliscie o co chodzi- a potem wam sie cos stanie.. to najwyzej lekarz bedzie miał przewalone.
Wiek: 20 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 39 Skąd: Kozienice City
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 10:28 pm
ja mam na to prosty sposób
faktycznie TEORETYCZNIE wpis powinien dokonywac lekarz medycyny pracy ... ( ktoremu płaci sie za to ok 70 zł ! ! ! )
ale mozna to obejść w prosty sposob
idziemy do lekarza rodzinnego
prosimy o zaświadczenie że mozemy uprawiać sporty wodne
takowe dostaniemy bez większego zgrzytu
następnie z takowym idziemy do WOPR-u opłacamy składke ... i pokazujemy zaświadczenie
wopr wbija składke i badania
i w ten piekny sposob 70 zł zostaje w kieszeni
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 6:33 pm
Prawda jest jedna. Ani lekarze bardzo nie wiedzą czy mogą podbijać te badania, ani wopr nie wie jaki lekarz powinien je podbić(albo nie przywiązuje do tego wagi).
Moja przygoda z badaniami była taka
Poszedłem do lekarza Medycyny Pracy(w mojej przychodni) bo zostałem poinformowany ze ma odpowiednie uprawnienia, lekarka na mnie popatrzała i mając moja kartoteke zapytała tylko chorował pan na cos ostatnio? - "NIE" wiec wzięła pieczątkę i podbiła Nawet nic za to nie chciała.
Rok później poszedłem ponownie i nie było mojej pani doktor tylko inna w zastępstwie(tez lekarz Medycyny pracy) kiedy pokazałem jej legitymacje i powiedziałem o co chodzi zrobiła dziwna minę i powiedziała ze muszę zrobić badania "Morfologie oraz EKG". to ja jej na to ze ostatnio niczego takiego nie musiałem robić pani doktor poprostu mnie zbadała i podbiła a ta mi na to że "Nie podbije ratownikowi legitymacji bez tych badań"
że mi sie spieszyło bo wtedy musiałem mieć te badania ponieważ Robiłem Wodnego i na kursie sprawdzali badania następnego dnia tak wiec poszedłem do lekarza "Chirurga" który mieszka niedaleko mnie Ten podbił legitymacje bez zadnego "ale"
W woprze nawet nikt nie zapytał gdzie z tym byłem popatrzyli na pieczątke i oddali legitymacje.