-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy...
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: Wto Gru 28, 2004 7:52 pm   Czy...

CZy na tym forum pojawia sie ktokolwiek z dolnośląskiego? Jesli tak to mam pytanko. Czy mi sie wydaje czy na dolnym ślasku a juz w szczególności we Wrocławiu wopr po prostu śpi?! Albo ja źle szukam albo nic ciekawego zwiazanego z ratownictwem sie nie dzieje. A jesli juz nawet to tyczy sie to tylko instruktorów::-( Choc mam dopiero "pierwszy stopien wtajemniczenia" to nie brak mi zapału i chciałabym cos z nim zrobic. W niektórych miastach odbywaja sie w weekendy spotkania ratowników na których to moga oni doskonalic swoje umiejetnosci. W Białymstoku działa TZTiRT gdzie kurs trwa 9 miesiecy. W Warszawie działalnosc swa jakis czas temu rozpoczeła "Fundacja na rzecz zawodowego ratownictwa wodnego" oni takze w kazda niedziele prowadza treningii a u nas ani widu ani słychu. Nawet nie mozna zrobic uprawnien sedziego pływackiego:-( Kursy sa prowadzone na "odwal sie" a uprawnienia przynajmniej te dotyczace tego pierwszego stopnia zdobywa za "piekne oczy" koles po 40 który na egzaminie koncowym biorąc udział w akcjii pozorowanej sam mało sie nie topi nie wspominajac o jego stylu i czasówce.
Wiec jesli ktos z osób bywajacych na tym forum wie o jakims kursie, szkoleniu czy treningach to bede bardzo wdzieczna za informacje:-) :roll: :roll:

zaskoczony
Gość
Wysłany: Sob Sty 01, 2005 11:05 pm   czy..

a to mi cwieka zabilas.zyje sobie na jakiejs prowncji dolnego slaska i wydawalo mi sie ze kursy w stolicy wojewodztwa sa prowadzone solidnie a tu sie okazuje ze lipa?no to odrazu nie mam kompleksow.a tobie radze poczytaj,poplywaj albo licz na to ze sie nauczysz czegos w pracy

jurek.lubin@op.pl
Gość
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 6:10 pm   kursy i pływanie

Cześć . Jestem :oops: trochę żdziwiony twoją opinią. Zapraszam do Lubina na zajęcia każda środa godz. 19 30 kryta pływalnia Zespołu Szkół nr 3 ul. Komisji Edukacji Narodowej . Mam nadzieję , że moze się kiedyś spotkamy ...

August 
Wypowie się, choć w ostateczności
August

Wysłany: Sob Lis 19, 2005 6:48 pm   

Co tydzień na terenie bazy Dolnośląskiego WOPR odbywają się zebrania Grupy Operacyjnej, o kursach i szkoleniach można przeczytać na www.dolnoslaskiewopr.pl, wiele informacji można uzyskać odwiedzając bazę WOPRu na ul. Na Grobli 40/44.
Co do kursów to wszystko zależy od instruktora. Pozdrawiam

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Nie Lis 20, 2005 12:59 am   jurek!!!

jurek ty sie wkoncu zaloguj na tym forum a nie goscinnie zagladasz:) jurku tesknie za hejnalem w twoim wykonaniu:)
pozdrowienia:)

Odin 
Doświadczony Forumowicz WOPR
RW

Wysłany: Pią Cze 30, 2006 12:43 pm   Re: kursy i pływanie

jurek.lubin@op.pl napisał/a:
Cześć . Jestem :oops: trochę żdziwiony twoją opinią. Zapraszam do Lubina na zajęcia każda środa godz. 19 30 kryta pływalnia Zespołu Szkół nr 3 ul. Komisji Edukacji Narodowej . Mam nadzieję , że moze się kiedyś spotkamy ...

Możesz cos wiecej napisać o tych kursach?? i czy nadal sie odbywaja??Pozdrawiam

anuna2 
Anula

Wysłany: Nie Lip 09, 2006 9:23 pm   

no masz troche racji gdy ja robiłam młodszego to jedynie moja instruktorka z wałbrzycha i okolic brała na poważnie nasz kurs i wykwalifikowała nas n adobrych ratowników i ratowniczki nic nam nie popuściła nawet rzutek i łodzi pozdrawiam ja ;]

ania14 

Wysłany: Wto Lip 25, 2006 12:44 pm   

Ja jestem młodszą ratowniczka od miesiąca. Z tego co wiem to kursy odbywaja sie co roku, w Legnicy i Lubinie są.
Panie Jurku dziekuje za pochwałę za pracę w Miedzywodziu.

leju 
Forumowicz WOPR
WKS

Wysłany: Pon Sie 28, 2006 10:23 pm   

ja jestem MRW z wrocławia i nie narzekam

Odpowiedz do tematu