-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
piwko a znak wopr :) dla rozluźnienia
Autor Wiadomość
eserelus 
Doświadczony Forumowicz WOPR
MR WOPR

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 12:16 pm   

To o której ty wracasz z tej imprezy ze Cie wszyscy widza?? :smile: Nie no owszem masz racje ale wez pod uwage ze jak sie idzie na taka impreze to nie zaklada sie calego dresu ale jedynie koszulke na to narzuca sie marynarke, czy jakas kurteczke (nie zwiazane z WOPR) i juz masz sposob na unikniecie reklamy.
2007 - sternik motorowodny
2008 - RW, KPP, sędzia pływania II kl??

krawiec 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 2:14 pm   

wszystko fajnie,ale....

PO JAKĄ CHOLERĘ ZAKŁADAĆ KOSZULKI WOPR, jeżeli idziecie na impreze zamknieta, gdzie i tak wiadomo, że wszyscy są ratwonikami? :P

eserelus 
Doświadczony Forumowicz WOPR
MR WOPR

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 6:32 pm   

krawiec MASZ W SUMIE TO MASZ RACJE. ZAGLEBIALISMY SIE W "IMPREZY FIRMOWE" ALE TAK SERIO KTO BYL NA IMPREZIE GDZIE BYLI SAMI WOPROWCY, BYLI W STROJACH SLUZBOWYCH I OSTRO PILI ALKOHOL?? ALBO BYLI W STROJACH SLUZBOWYCH ALBO OSTRO PILI. SA "LUDZIE" UZNAJACY SIE ZA RATOWNIKOW I UWAZAJA ZE PO SLUZBIE SIE NIE PRZEBIERAJA I IDA NA IMPREZE. PO SLUZBIE NA PLAZY ZOSTAWALEM W SPODNIACH DRESOWYCH ALE TYLKO PO TO BY WROCIC ROWEREM DO DOMU I TAM SIE PRZEPRAC.

WOPR JEST POWAZNA ORGANIZACJA I NIE ROBCIE Z SIEBIE POSMIEWISKA DLA INNYCH. JESLI ALKOHOL TO W CYWILU A NIE NA SLUZBOWO!!!

PS. Jesli zaprzeczam wczesniejszym swoim wypowiedziom, wielkie sorry !!!
2007 - sternik motorowodny
2008 - RW, KPP, sędzia pływania II kl??

MONIKA 
Dyżur na www.forum.wopr.net.pl

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 10:44 pm   

mati82 napisał/a:
na imprezę idziesz w stroju firmowym a potem wracasz w stroju firmowym. Jeżeli impreza jest "zakrapiana" to wracając z imprezy reklamujesz społeczeństwu wizerunek ratownika.
bardzo dobrze ujęte i właśnie o to chodzi , trzeba dbać o wizerunek ratowników

Ubu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 11:23 pm   

W ubiorze ratownika nie powinno sie pić, czy też chodzić na imprezy ponieważ stwarza to trochę zły wizerunek ratownika.

Mam długie włosy przez co jestem rozpoznawany, ludzie uczęszczający na basen rozpoznają mnie na mieście.
Miałem kiedyś taka sytuacje byłem na koncercie, piłem piwo i w pewnym momencie koleś stojący obok (ok 17 lat) mowi do mnie "Dzień dobry..." po chwili dodaje "Pan Ratownik i Piwo Pije" i tu jest trochę głupia sytuacja, bo niby jesteśmy takimi samymi ludźmi jak wszyscy, ale jako ratownicy powinniśmy świecić przykładem. :/

MONIKA 
Dyżur na www.forum.wopr.net.pl

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 10:18 am   

Ubu napisał/a:
byłem na koncercie, piłem piwo
czyli byłeś po godzinach pracy i jeżeli nie byłeś w ubraniu służbowym to wszytko ok
Ubu napisał/a:
i tu jest trochę głupia sytuacja, bo niby jesteśmy takimi samymi ludźmi jak wszyscy, ale jako ratownicy powinniśmy świecić przykładem. :/

co nie oznacza że musimy ukrywać się z alkoholem po służbie ,bo to już by była lekka przesada

Ubu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 3:00 pm   

MONIKA napisał/a:

co nie oznacza że musimy ukrywać się z alkoholem po służbie ,bo to już by była lekka przesada

No tak i zgadzam sie. Ale jednak dla tych ludzi którzy nas tam zobaczą nie będziemy już takim autorytetem... Na tym może zakończę bo faktycznie nie możemy popadać w skrajności...

Pozdrawiam :-)

Swistak 
Młodszy Forumowicz
Młodszy ratownik

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 2:17 pm   

mati82 napisał/a:
o tym, że w barze bawią sie ratownicy widać po opaleniźnie (odbiegającej od ogółu) oraz bardzo żywiołowej imprezie (jeszcze bardziej odbiegającej od ogółu)
wiec bez krzyżyków oraz czapeczek i tak jesteśmy rozpoznawani z daleka

RAtownicy mają swoją kulture kazdy o tym wie i ze umieją sie świetnie bawic to kazdy wie to jest juz chyba jakas tradycja i utarty stereotyp naszego wizerunku :D

Kociu 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz
Ehh

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 6:08 pm   

Ja nie bylem na imprezach zamknietych gdzie byli sami "nasi: (woprowcy) ale po swoim kurse na MR wiem ze 50% (przynajmniej z tych co poznalem) grzeja rowno ale potrafia zachowac powage i podczas pracy nie tkna alkoholu (no chyba ze czekoladki z ajerkoniakiem :mrgreen: )

andzialipka 
Forumowicz WOPR
RW

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 11:11 pm   

Nie no ludzie, co za pytanie! Nie wolno i tyle!
Głupie to jest, ale wystarczy że odwrócisz koszulkę na lewą stronę i zdejmiesz czapkę i ew. spodenki jeśli wystaje spod koszulki znaczek i możesz sobie pić. Ale w stroju ratownika (mundurze) nie wolno nawet kupić alkoholu, nie mówiąc o piciu!

Odpowiedz do tematu