Wysłany: Czw Mar 08, 2007 9:48 pm piwko a znak wopr :) dla rozluźnienia
Jak myślicie - po dyżurze, na przykład w czapce czy w wypadku woprowców nad morzem - dresiku, przystoi pić piwko w knajpie czy wyskoczyć na jakąś zakrapianą imprezkę?
przyznam szczerze - raz po zakończeniu sezonu wyskoczyliśmy do baru, mając na głowach czapki z niebieskim krzyżem i złotą kotwicą, trudno powiedzieć czy budziłem jakąś odrazęczy demoralizowałem ludzi.
Jak sie stosunkujecie do picia (nie popadajmy w skrajności - kulturalnego picia) po służbie z "insygniami" WOPRu?
jeśli chodzi o mnie, troche to na siłę i jakby "szpan".
o tym, że w barze bawią sie ratownicy widać po opaleniźnie (odbiegającej od ogółu) oraz bardzo żywiołowej imprezie (jeszcze bardziej odbiegającej od ogółu)
wiec bez krzyżyków oraz czapeczek i tak jesteśmy rozpoznawani z daleka
dla niektórych motywem przewodnim nie musi być laska, czy jakiś szpan, ale czy sądzicie, że w ogole przystoi coś takiego robić? myślicie, że naraża to całą społeczność ratowników wodnych na spadek zaufania przeciętnych ludzi tudzież wczasowiczów do tej grupy?
Wiek: 25 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 291 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 10:52 pm
Hm.....a jaka grupa zawodowa nie pije? Czy faktycznie picie alkoholu (piwa) jest tak naganne w naszej kulturze, że odrazu zaufanie leci w dół?
Oczywiscie wszystko zależy od picia...jest picie i picieeee
_________________ Zawsze powinieneś przerwać CPR po drugim Au!ze strony pacjenta
a jaka pije w strojach służbowych? widziałeś kiedyś policjantów czy strażaków którzy w pełnym umundurowaniu siedzieli w barze i bardzo dobrze sie bawili ?
a jaka pije w strojach służbowych? widziałeś kiedyś policjantów czy strażaków którzy w pełnym umundurowaniu siedzieli w barze i bardzo dobrze sie bawili ?
Dokładnie. Tu nie chodzi o jakieś demoralizowanie czy coś w tym stylu, jesteśmy tylko ludźmi, jak każdy inny gość baru itp. Zatem tak jak wszyscy inni, powinniśmy oddzielać pracę od życia prywatnego. To jest totalny bezsens i chyba wyłącznie szpan. Jak ktoś tak bardzo chce zwracać na siebie uwagę, to niech chociaż postara się o coś oryginalnego
Także jestem przeciwny
pozdrawiam
Dla mnie jest to nie do pomyslenia! Chces sie napić browarka idz przebierz sie w cywilne ciuchy i pij...czy tak cięzko sie przebrać a w Twoim przypadku Gaylord cięzko było zdiąć czapke? Nierozumiem...tak jak poprzednik pisałwidziałeś mundurowych z browarem?....albo ratownika medycznego??? Mysle e cos takiego wogle nie powinno podlegac dyskusji. Pzdr Gaylord jesli chcesz tylko zaszpanowac to przestań pracować jako ratownik bo dla szpanu nie ratuje sie ludzi....[/i]
nie no tak byc nie moze jak wyzej napisano strazak policjant nie pije w mundurze nasze ciuchy woprowskie to stroje robocze i sluza do pracy a nie do wychodzenia do baru.. kto nie rozumie niech pomysli 3 razy puknie sie w leb i jeszcze raz pomysli
Wiek: 25 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 291 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: Czw Mar 15, 2007 10:10 pm
mati82 napisał/a:
Skacowany napisał/a:
a jaka grupa zawodowa nie pije?
<---a widzialem i strażaków i strazników granicznych i wojsko.....:-)
_________________ Zawsze powinieneś przerwać CPR po drugim Au!ze strony pacjenta
Oczywiście nie popieram i wręcz jestm przeciwny piciu alkoholu (wszelakiej maści) w strojach służbowych WOPR. Niemniej jednak ja także widziałem sporo i strażaków, i policjantów, i rat. medycznych w knajpce na piwku w firmowych ciuszkach. Fakt było to miedzy innymi na szkoleniach i manewrach tylko co to zmienia nie ważne gdzie ważne że w strojach ogólnie uznanych za służbowe. Uważam że jak chcesz się napić to lepiej walnąć ciuszki WOPR w kąt i w zwykłych iść i się bawić.
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 3:29 pm
To że inne służby popijają będąc w oznaczeniach to nie znaczy że ratownicy też mogą. Już i tak mamy dość negatywny wizerunek podrywaczy i wiecznych imprezowiczów, a takie zachowanie go z pewnością nie poprawi.