Witam Chudzio!
Co prawda nei jestem ratownikiem ale chcialbym zrobic sobie kurs, moglbys dac jakies namiary na kogos kto organizuje te kursy, no i moze powiedziec cos wiecej (widze ze kurs na MR masz juz za soba) np. ile kosztowal twoj kurs, jak dlugo trwal, jak go oceniasz itd.
OK Własnie zaczął sie kurs m. ratownika WOPR przy ul Bażyńskich basem MOSi R.
Jeśli skontaktujesz się z p. Adamem Markowskim mysle ,że jeszcze jest możliwośc uczestnictwa. Tel. na basen 056 6597222
Kurs trwa ok 3m-msc koszty to ok 320zł . Egzamin wstępny to przepłyniecie 50m . w 40s.Ogólnie dobry stan zdreowia i zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do kursu-niezbędne!
Ogólnie kurs ok..... Dużo pływania ,nurkowania no i sporo teorii do opanowania. Egzaminy czastkowe-zaliczenia na koniec ustny z teorii i przepisów .
Ok najlepiej przyjdz w czasie dyzuru p. Markowskiego.Wszystkiego sie dowiesz w recepcji na dole basenu.Kurs juz trwa byc może jeszcze możesz dołączyc . powodzenia!
Zapisalem sie na kurs i musze zrobic badania. I tu pojawia sie pytanie: gdzie w Toruniu moge je zrobić? i ile to kosztuje ;]. Napewno tez amsz te badania zrobione wiec wiesz ;]. Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 6:58 pm
Witam!
Cytat:
Witam czy zagladają na forum ratownicy z Torunia?
A może jest ktoś z basenu przy ul. Bażyńskich?
Wpisujcie!!!!!
Jestem z Torunia.
Na basenie przy ul. Bażyńskich zdawałem na młodszego ratownika, pod opieką p. Adama Markowskiego, czasami trenowałem z Laguną Toruń kiedy nasz basen był zamknięty no i uczestniczyłem w zawodach pływackich.
Cytat:
Zapisalem sie na kurs i musze zrobic badania. I tu pojawia sie pytanie: gdzie w Toruniu moge je zrobić? i ile to kosztuje ;]. Napewno tez amsz te badania zrobione wiec wiesz ;]. Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam
Wybierz się do szpitala na Bielany, tam dyżuruje lekarz sportowy. Zrobisz kilka brzuszków, doktorek zmierzy Ci ciśnienie, zbada krew i po bólu.
Czy na zakończenie kursu któryś z was dostał koszulkę WOPR?
Ja jestem w sumie z okolic Torunia, ale już od przyszłego roku będę mieszkał w tym mieście, jako iż tam będę się uczył.
Na kurs młodszego zdawałem jednak ok 80km. od Torunia, bo w Sierpcu - fakt, miasto niewielkie, w innym województwie, ale trzeba przyznać, że kurs przeprowadzony był na poziomie. Jego ostateczny koszt to 330 zł, oczywiście koszulki były w tej cenie i każdy kto zapłacił i ukończył kurs taką koszulkę otrzymywał.
Jako iż, po wakacjach będę już uczniem IV LO mam do was pewne pytanie. Czy macie i znacie jakieś dobre drużyny na terenie Torunia? Jeśli tak to opowiedzcie mi o niej.
Drużyna WOPR Toruń zajęła w tym roku na mistrzostwach województwa 2 msc ( dziewczyny) i 4 msc ( chłopacy). Nie wiem ile jest drużyn w Toruniu, ale napewno jeśli jesteś zainteresowany członkostwem zgłoś się do p. Adama Markowskiego 792111264.