Przez przypadek trafiłem na ten temat!
NIe chcę pisać czy ratowałem czy nie bo przeca sama brać ratownicza tu jest
Zawsze powtarzam słowa swego instruktora - DOBRY RATOWNIK TO SUCHY RATOWNIK !!!
I to jest podstawa! tak tylko przed zbliżającym się sezonem!
Jako ratownikowi oczywiscie zdarzyło mi się ratowac tonące osoby,ale szybka reakcja uchroniła przed tragedia. A poza dyżurem nigdy mi sie to nie zdarzyło,nie było takiej potrzeby.
_________________ www.sorba.pl - sprzęt sportowy i turystyczny.
Nie zapomnę słów ratowników, z którym pracowałem na stanowisku...:
-W życiu nie widziałem żeby ktoś się topił, ja nawet nie znam kogoś kto by widział, nawet znajomi znajomych nie widzieli.
-Ty, to kurde zacznij patrzeć co?! Jezu ile istnień zginęło, bo ten przegapił.
_________________ ..:: Rowy Drink Team ::..
Młode Wilki zawsze razem będą szły ku przeznaczeniu...
Dziewczyna pływała nagle zaczęła się topić próbowała utrzymać na wodzie machała rękami
zlapałem ją za rękę i dociągnąłem do brzegu basenu
to straszne faktycznie!! akcja na basenie ! chyba najtrudniejsza w Twoim zyciu co?? i jak zakonczona powodzeniem? bylo dmuchanie i aed?? przezyla??? pamietam taki sezon jak jeszcze MY obstawialismy REWAL, nie bede sie rozpisywal bo niechce mi sie ale byl to sezon 2002- falka sie sxzybko podniosla od okolo 14,30 do 18 okolo 12-14 akcji, i co? wielkie mi halo, TAKA PRACA nic wiecej!!
pozdrawiam @ i spokojnego 2010, ja ruszam za tydzien
Dziewczyna pływała nagle zaczęła się topić próbowała utrzymać na wodzie machała rękami
zlapałem ją za rękę i dociągnąłem do brzegu basenu
to straszne faktycznie!! akcja na basenie ! chyba najtrudniejsza w Twoim zyciu co?? i jak zakonczona powodzeniem? bylo dmuchanie i aed?? przezyla??? pamietam taki sezon jak jeszcze MY obstawialismy REWAL, nie bede sie rozpisywal bo niechce mi sie ale byl to sezon 2002- falka sie sxzybko podniosla od okolo 14,30 do 18 okolo 12-14 akcji, i co? wielkie mi halo, TAKA PRACA nic wiecej!!
pozdrawiam @ i spokojnego 2010, ja ruszam za tydzien
Kolego, niepotrzebnie sie tak unosisz, chlopak chcial sie pochwalic - pracuje na basenie nie nad morzem, wiec i o basenie sie wypowiada. Kazdy jakos zaczynal i dla kazdego pierwsza akcja napewno byla wielkim przezyciem.
ja sie nie unosze, po prostu go obsmialem na swoj sposob, a chcialem przypomniec ze kazdy z nas gdzies pracuje po sezonie bo w PL nie california i wiekszosc z nas robi to wlasnie na basenach.
ja sie nie unosze, po prostu go obsmialem na swoj sposob, a chcialem przypomniec ze kazdy z nas gdzies pracuje po sezonie bo w PL nie california i wiekszosc z nas robi to wlasnie na basenach.
Ale nie rozumiem po co w ogóle się udzielasz? Chciał napisać to napisał. Masz prawo to skomentować, ale wyśmiewać jest już nie kulturalnie. Mógłbyś pohamować się troszkę, skoro Ty jesteś takim wielkim Davidem Hasselhoffem.
_________________ 601-100-100 ten numer, może uratować życie!
UDZIELAM SIE BO TO FORUM I MAM TAKIE PRAWO i OCHOTE, i mialem go wlasnie ochote obsmiac, sorry chlop sie zali czy chwali? stary to tak jakby ratownik medyczny robil wielkie ŁAŁ bo wenflon mu sie udało na dyzurze komus wbic i nie jestem wcale HASSELHOFEM zadnym bo to postac fikcyjna jak bys o tym nie wiedzial, pozatym mam blond wlosy i jestem szczuply wiec nawet go nie przypominam :D
[ Dodano: Czw Cze 10, 2010 8:06 pm ]
JANUSZ KORWIN MIKKE NA PREZYDENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!
pływała nagle zaczęła się topić nie chciał bym się czepiać wszystkich tutaj zabierajacych głos , ale różnia w pojęciach : tonięcie --- utonięcie --- utopienie : przerwała by ten tolk show ... chyba jakieś niedociągnięcia ... szkolącyh
moze ja wyjasnie:
utopienie (kogos, sie, ktos sie utopił) jest to opadniecie ciala na dno zbiornika wody z powodu zalania drog oddechowych woda.
utoniecie (ktos utonał) jest to opadniecie ciala na dno zbiornika wody z innych przyczyn ktore w wodzie mialy miejsce np. zawal serca, wylew, wstrzas termiczny
moze ja wyjasnie:
utopienie (kogos, sie, ktos sie utopił) jest to opadniecie ciala na dno zbiornika wody z powodu zalania drog oddechowych woda.
utoniecie (ktos utonał) jest to opadniecie ciala na dno zbiornika wody z innych przyczyn ktore w wodzie mialy miejsce np. zawal serca, wylew, wstrzas termiczny
klawo??
Akurat jest dokładnie odwrotnie.
Klawo?
Uzupełnij wiedzę i przestań rżnąć wielkiego ratownika, wyśmiewając się z innych.