Wiek: 25 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 291 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:37 pm
Juz kiedyś pisalem na ten temat...w kazdym razie idąc takim tropem...to nie powinien palic, pić...policjant, lekarz, strażak....wszyscy są rozpoznawalni na ulicy chyba nawet bardziej niż ratownicy. Często też palą w mundurach i na służbie...Nie widze powodu zeby z ratownika robic jakiś wzór wszelkich cnót...Ratownik ma byc profesjonalistą w tym co robi...a reszta nie powinna nikogo interesowac.
_________________ Zawsze powinieneś przerwać CPR po drugim Au!ze strony pacjenta
Ja czułem sie bardzo nieswojo paląc w czasie pracy jak była pełna plaża nawet mimo tego, że ściągaliśmy koszulkę jak paliliśmy. Na szczęście od ponad miesiąca nie mam z tym problemów bo jestem nie palącym palaczem.
Czytam czytam i własnym oczom nie wierzę. Niektórzy z was starają sie przekonać że palenie papierosów nie ma wpływu na kondycję- jeśli tak to żadni z was sportowcy! Pomijam fakt że ratownik tak jak lekarz itp. traci na zaufaniu jeśli pali fajki, ale zapraszam na basen chętnego za 10 lat-ratownika palacza-wtedy zobaczymy kto ma lepszą kondycję- ja przeciętna baba czy ty-umięśniony superratowiniku Papierochy trują nasze ciało! Życie mamy krótkie jak wiecie dlatego chyba warto żeby jakość jego była wysoka )