Wiek: 25 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 291 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: Pią Cze 16, 2006 10:03 pm
Ciekawe, czyzby jednak za plecami ratownikow i pomimo sondy na glownej stronie WOPR-u wprowadzono czerwone zamiast pomaranczowego? Ciekawe kto na tym najbardziej zarobi....ekipa z samej gory?
Swoja droga to dziwne bo obecnie sluzby ratownicze przerzucaja sie na cos bardziej zblizonego pomaranczowego koloru wystarczy wejsc na strone akatexu ( tzw. czerwien neonowa) albo nitzsche (tzw. czerwien ostrzegawcza)....ale coz WOPR lubi sie wyrozniac.
PS
Sezon sie nie zaczal a juz ktos handluje kompletami, potem sie dziwic ze ktos musi chodzic w dresie....uzywanym przez 3 sezony
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=110749193
- znalazły sie i krótkie spodenki...
jestem tylko ciekaw jakie komplety rozda w sezonie swoim ratownikom GRUPA TRZYMAJACA WŁADZĘ.......
a tak swoja drogą co do koloru to watpie w to zeby sie przyjął w środowisku ratowniczym, a szczególnie wsród społeczeństwa. wszyscy ludzie kojarzą Ratownika poprzez wyróżnijący sie w tłumie żywy pomarańczowy kolor.
jestem sceptycznie do tego nastawiony
Hmm. Pogubiłem się trochę teraz. Zawsze był pomarańczowy, potem jakaś ankieta, plany itd... i w końcu miało zostać bez zmian. Mimo to w sezonie 2005 niektórzy mieli już czerwone koszulki, czapeczki, polary. Słyszałem, że nawet łódki przemalowywali na czerwony
To w końcu ten czerwony został oficjalnie zaakceptowany czy nie?? Zależnie od sklepu są i pomarańczowe koszulki i czerwone. Może za rok będą w paski ??
Wiek: 25 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 291 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 2:09 pm
Z tego co widac ankieta byla chyba elementem socjotechnicznym ZG WOPR jakoby majacym nam pokazac, ze to ratownicy wlasnie ci z dołu maja wplyw na to co sie dzieje na gorze (czyt. mamy wplyw na to w co nas ubieraja).
Z tego co wiem to WOPR nie ma oficjalnie zatwierdzonego koloru i mozna sie ubierac od bialego przez niebieski po zołty. A czerwony w tamtym roku byl efektem tlumaczenia ze wszystkie sluzby ratownicze w UE ubieraja sie tylko i wylacznie na czerwono. A wiadomo Polacy zawsze mieli tendecje do "owczego pedu"
KcK jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase, pewnie ktos na gorze w WOPR ma brata/ciocie/wujka ktory zajmuje sie szyciem czerwonych ubranek, a ze interes podupadal bo czerwony nie modny (od jakis 15 lat) to ktos szlachetny postanowil wspomoc rodzinny biznes zgodnie z maksyma kto ma ratownika w rodzinie nie zginie. Drugi Pan działacz z gory ma pewnie babcie ktora zajmuje sie produkcja czerwonych lodzi....ktore pewnie bedzie trzeba wymienic....i tak mozna byc mnozyc przyklady. A jak sie pomaga komus to zazwyczaj liczy sie na jakies profity....Hm....powiewa chyba troszke sarkazmem ale zorientowani wiedza o co chodzi i jak sie to odbywa...przetargi....male wieksze...nepotyzm...itp itd.
PS Ten czerwony kolor to tak pasuje do naszych wladz - jesli wierzyc newsweek-owi D
W koncu przyzwyczajenie druga natura czlowieka....
_________________ Zawsze powinieneś przerwać CPR po drugim Au!ze strony pacjenta
KcK Dyżur na www.forum.wopr.net.pl So Others May Live
Szkoda słów. Oni zamiast kolorami strojów powinni zająć się sami sobą. Uprawnienia motorowodne i żeglarskie są nieaktualne czy własciwie ich nie ma wcale, na plażach brakuje sprzętu, ratownicy nie mają normalnych warunków a im sie zachciało kolorki zmieniać.
Bo w UE mają czerwone?? Jak dadzą nam sprzęt taki jak na zachodzie to wtedy możemy rozmawiać o kolorach strojów Albo niech zmienią i każdemu dadzą komplet za free
Im więcej sie interesuje WOPR'em tym więcej minusów tutaj widze. No, ale ja jestem od pilnowania bezpieczeństwa nad wodą, a nie pilnowaniem porządku wśród władz.
KcK jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase, pewnie ktos na gorze w WOPR ma brata/ciocie/wujka ktory zajmuje sie szyciem czerwonych ubranek, a ze interes podupadal bo czerwony nie modny (od jakis 15 lat) to ktos szlachetny postanowil wspomoc rodzinny biznes zgodnie z maksyma kto ma ratownika w rodzinie nie zginie. Drugi Pan działacz z gory ma pewnie babcie ktora zajmuje sie produkcja czerwonych lodzi....ktore pewnie bedzie trzeba wymienic....i tak mozna byc mnozyc przyklady. A jak sie pomaga komus to zazwyczaj liczy sie na jakies profity....Hm....powiewa chyba troszke sarkazmem ale zorientowani wiedza o co chodzi i jak sie to odbywa...przetargi....male wieksze...nepotyzm...itp itd.
Megakosmiczne bzdury....
Gratuluje
baca
_________________ I’ve seen things you people wouldn’t believe. All those moments will be lost in time like tears in rain...
to nie sa kosmiczne bzdury tylko polskie realia :d
Polskimi realiami jest destruktyzm, defektyzm, oczerstwa, zazdrość... itd...
Podawanie absurdalnych, fantastycznych i niesprawdzonych wiadomośći bez podania jakichkolwiek na to dowodów jest dodatkowo lekkomyślnością i brakiem obiektywizmu.
Nie będę się rozwodził, bo już wiele razy na Tym Forum zwracałem na to uwagę...
Nie róbmy proszę Państwa z Forum ściany płaczu oraz opluwaczki bo to nie tędy droga...
baca
_________________ I’ve seen things you people wouldn’t believe. All those moments will be lost in time like tears in rain...