-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Noszenie koszulek NIVEA
Autor Wiadomość
pioro6 
Starszy Forumowicz WOPR
RW

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 6:39 pm   Noszenie koszulek NIVEA

Opiszę wam pewną sytuację:
Mój kolega w te wakacje pracował w miejscowości "xyz". Naturalnie otrzymał dres NIVEA, spodenki, 2 koszulki itd.. Oprócz tego miał 1 swoją koszulke ratownika WOPR, ale bez reklamy NIVEI. Szanowny pan kierownik nie pozwalał noszenia innych koszulek niż te, które dał na początku sezonu. Poniekąd zgazam się z nim, bo NIVEA daje stroje i chce mieć za to reklame.
Jednak chłopak się wyłamał i kilka razy ubrał "nieorginalną" koszulkę i po kilku upomnieniach został wyrzucony z pracy(tak na ostatnie 10 dni). Czy został słuszenie wyrzucony czy nie, sprawa kontrowersyjna jak dla mnie. Pytanie mam następujące: jak u Was wygląda sprawa noszenia rzeczy, których nie otrzymaliście w danym roku( np. koszulek, dresów z zeszłego roku itp. ).

Ps. pytanie może wydać się dla niektórych śmieszne, ale pytam się z ciekawości :wink:

Pozdrawiam !!!

Ishtar 
Dyżur na www.forum.wopr.net.pl

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 6:44 pm   

tam gdzie ja pracowałam każdy dostał po jednej koszulce NIVEA(Ci którzy pracowali w sierpniu dostali używane...), więc nie dałoby rady przez cały czas w niej chodzić ze względów czysto higienicznych- czasem przecież trzeba ją wyprać, żeby plażowicze nie rozpoznawali nas po zapachu :wink: Na szczęście nie było z tego powodu problemów- gdyby były i tak nikt by sie tym raczej nie przejął, bo mieliśmy przecież dostać 2 koszulki :?

DeVu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 7:01 pm   

Dla mnie to troszke dziwne wyżucać ratownika z pracy tylko dlatego, że nie założył "tej właściwej" koszulki. Rozumiem, że skoro NIVEA daje dreski ze swoim logo, to należy z nich chodzić, ale jak wyżej było napisane, jeśli ktoś się spoci, że koszulka wręcz bedzie cuchnęła to trzeba dać jej dzień wolnego (uprać, wysuszyć, wyprasować :P ) i wtedy założyć choćby zwykłą jeżeli nie ma innej w zamian.

Pozdrawiam

t0ma5 
RW

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 7:06 pm   

Pracujac na zachodzie mialem chyba idealna sytuacje...gdy uznalismy ze nasza koszulka nie jest pierwszej swiezosci dawalismy ja starszemu plazy, ktory zanosil je do pralni i na kolejny dzien bylo wszystko super.
2006 - szkolenie specjalistyczne - Wietrznice

frezee 
Doświadczony Forumowicz WOPR
haha ^^

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 7:15 pm   

dam glowe
ze za te dresy gruba kase placi wopr nivei

ktos na gorze z zarzadu wzial i masz babo placek

co do wyrzucenia to bez komentarza... :mrgreen:

Monia 
Doświadczony Forumowicz WOPR
RW

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 7:28 pm   

pracuje w sezonie w firmie prywatnej gdzie też najważniejsze jest logo i wszystki naszywki sponsora.. i nie ma opcji ubrac cos innego.... no wiec nieraz nieźle śmierdzimy.. cóż.. inaczej jest wylot z pracy.. smutne a prawdziwe.... sponsor daje kase i wymaga...

Ishtar 

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 9:16 pm   

frezee napisał/a:
dam glowe

Sponsoring polega na tym, że to Nivea ponosi koszty produkcji dresów w zamian za promowanie ich logo i tu własnie pojawia się problem z noszeniem prywatnych ciuchów. Wyrzucanie z pracy to chyba przegięcie, ale z drugiej strony trudno dziwić się Nivei, że wymaga promowania swojej marki w zamian za ciuchy i sprzęt- zresztą warunki zapewne zapisane są w umowie.

kolucho 
Starszy Forumowicz WOPR
1066

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 9:57 pm   

frezee napisał/a:
dam glowe

Oj chyba za daleko idace wnioski wyciagnales :wink:

Ale wracajac do tematu to wydaje mi sie iz wazna kwestie w rozwazaniach ktora nie jest tu wyjasniona odgrywa powod dla ktorego kolega nosil koszulke bez loga.. Jesli powodem byla higiena i chec wyprania stroju a na zamiane nie mial to uwazam wyrzucenie z pracy za przegiecie :| Jezeli natomiast koszulka na zmiane byla a kolega z wlasnego widzimisie nosil swoja to po upomnieniach ktore nieskutkowaly tez rozwazylbym rozwiazanie umowy z takim Panem wiedzac ze na rynku nie brakuje chetnych do pracy.
Musimy sie liczyc z tym iz nasi pracodawcy maja podpisane umowy sponsorskie z ktorych musza sie wywiazywac (niejednokrotnie warte kilkadziesiat tysiecy zlotych :!: ). My podpisujac umowe niejako musimy rowniez tego przestrzegac. Jesli nie bedziemy tak czynic to za rok bedziemy dopiero narzekac gdy nie otrzymamy sprzetu od "Nivei" :evil: Dodatkowo to wszystko jest sprawdzane-pewnie czesc forumowiczow pracujacych nad morzem pamieta jak odwiedzili ich Panstwo z aparatem fotograficznym by uwiecznic dla sponsora czy i jak wywiazujemy sie z umowy..

Jezeli chodzi natomiast o ilosc sprzetu przyznawana ratownikom przez pracodawce to ja moge powiedziec na wlasnym przykladzie iz u mnie nie ma z tym najmniejszego problemu-na 2 miesiace otrzymalem 3 koszulki :) Generalnie nikt nie kontrolowal z pracodawcow tego czy nosimy dresy i koszulki z logo, z tego roku czy z zeszlych lat aczkolwiek starsi wiez starali sie przestrzegac by uzywac ubran ze znaczkiem sponsora.

Pozdrawiam :mrgreen:

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Pon Sty 23, 2006 10:13 pm   

zgadzam sie z kolucho. jak nie bedziemy nosic nivejki to nic mozemy nie dostac za rok czy dwa...

pioro6 
Starszy Forumowicz WOPR
RW

Wysłany: Wto Sty 24, 2006 2:57 pm   

kovalsz napisał/a:
jak nie bedziemy nosic nivejki to nic mozemy nie dostac za rok czy dwa...

Też tak twierdze :wink:
Zgadzam się z Tobą kolucho, a c0o do kolegia to było bliżej drugiej wersji niż pierwszej :wink:

Pozdrawiam !!!

jeenna 
Forumowicz WOPR
ratownik WOPR

Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 10:03 pm   

Dostajemy dresy koszulki i inne bajery od NIVEI no to je nosmy ! Ciuchy te sa naprawde przydatne bo jakby sie tak kazdy z nas ubral po swojemu to by to wygladalo nie fajnieee i "nie fachowo" ! Jak juz dostajemy cos za free to nosmy to a reklama jaka robimy firma sponorujacym, jak np. nive czy plus to bedzie zaplata za te dresy itp . A czy w np. Policji czy wojsku nosza kazdy swoj mundurek ?

Fajna sprawa ze dostajemy to od sponsora a to ze oni kontroluja to czy ratownicy to nosza to maja raczej prawo .

Odpowiedz do tematu