Pływam kilka razy w tygodniu, co najmniej dwa.
A na siłowni, po prostu złożone ćwiczenia na bic, tric, mięśnie pleców, trochę brzuch. Nogi tylko w pływaniu, nie biegam, ani rower, bo nie mam czasu. Mam mocne i tak wystarczająco od pływania. Najwięcej skupiam się na treningach raczej ukierunkowującymi na siłę eksplozywną, żeby po prostu na zrywy, czyli nagłe podniesienie "trupa" do łódki czy coś w tym stylu, treningi dla uderzaczy (trenuję też boks).
art3k Wypowie się, choć w ostateczności Młodszy Ratownik
w domu codziennie brzuszki, a za kazdym razem gdy jestem na plazy lub nad jeziorem trenuje/udoskonalam rozne style, czasami robie wytrzymalosciowki, sporadycznie czasowki jak mam lepszy dzien
Z braku czasu trenuje tylko raz w tygodniu na basenie, a poza tym jeżdżę na rowerze, w zimie (jeżeli tylko śnieg dopisze) na biegówkach. Czasy w pływaniu mam takie raczej średnie jak na mój wiek: 31s/50m dowolnym.
_________________ 2007 - MR
2007 - KDP/CMAS* P1
2008 - Sędzia pływania II klasa
Wiek: 22 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 75 Skąd: miasto włókniarzy
Wysłany: Pią Sie 10, 2007 8:59 pm
Oprócz tego, że jestem ratownikiem WOPR trenuję TRIATHLON. Oprócz pływania (4-6 razy w tygodniu w zalezności od ilości wolnego czasu), mam jeszcze treningi rowerowe i biegowe. na siłę mięśni nóg JAK ZNALAZŁ, przydatne, zwłaszcza podczas holowania.
Moj trening obecnie w czasie sezonu wyglada tak:
codziennie pływanko: ok 1,5 km (tyle mam na wyspe i spowrotem) w lajtowym tempie, potem kilka szybkosciowek (50m, 100m)
seria cwiczen na drazku i z hantlami
czasami troszke biegu
2 razy w tygodniu siłownia
Poza sezonem jest mniej czasu ale 2 razy w tygodniu czas na basen i siłownie trzeba znalesc + cwiczonka w domu na drazku i hantle + trenuje koszykowke wiec 5 razy w tygodniu mam treningi kosza (daja po kondyszce )
_________________ Primum non nocere et ignorantia juris nocet
2006 - Kurs BLS/AED
2006 - MRW
2007 - sternik motorowodny
2008 - RW, KPP, sędzia pływania II kl??
faziusz Wypowie się, choć w ostateczności laik udający znawce
Wiek: 19 Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 5 Skąd: czechowice-dziedzice
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 1:44 pm
Jacek napisał/a:
A popieracie stosowanie kreatyny? Wlasnie sie zastanawiam czy nie zacząc jej stosowac ale nie wiem czy nie dziala zle na kondycje itp jak myslicie??
Kreatyna może pomóc w budowaniu kondycji. Wiadomo, że praca+odpoczynek+suplementacja = sukces, więc nie widzę przeszkód. Oczywiście, jeżeli mówimy o poważnym podchodzeniu do treningów. Bo jeżeli chodzisz na basen 2 razy w tyg to się chyba mija z celem.
Najlepiej będzie jeżeli poradzisz się kogoś kto zna Ciebie, Twoje możliwości i plan treningowy.
_________________ Przyszła Żono! Wiedz, że między nami zawsze będzie pewna "bariera" - w sferze mentalnej ratownictwo sportowe. W sferze fizycznej manekin DLRG!!! Odradzam...
Martyna_Wopr Wypowie się, choć w ostateczności WOPR