sfrustrowany BAD - Bardzo Aktywny Działacz SR_WOPR
Wysłany: Wto Lis 15, 2005 3:18 pm "FAKTY I MITY"..... czyli mity na temat woprowców.
Na pewno spotkaliście się z wieloma mitami na temat członków naszej organizacji.
Napiszcie o nich.
Ja np. znam takie:
1) Ratownik to alkoholik
2) Ratownik to nierób
3) Tam gdzie ratownik tam i dziewczyny, czyli.... SAMI SOBIE DOŚPIEWAJCIE
Wysłany: Wto Lis 15, 2005 3:21 pm Re: "FAKTY I MITY"..... czyli mity na temat woprow
sfrustrowany napisał/a:
Na pewno spotkaliście się z wieloma mitami na temat członków naszej organizacji.
Napiszcie o nich.
Ja np. znam takie:
1) Ratownik to alkoholik
2) Ratownik to nierób
3) Tam gdzie ratownik tam i dziewczyny, czyli.... SAMI SOBIE DOŚPIEWAJCIE
4) obibok ktory tylko sie opala
5) napakowany kogucik ktory nawet plywac nie umie a jestt ratownikiem tlyko dlatego ze sa dziewczyny
6) gowniarz ktory naniczym sie nie zna
wszystkie te przyklady wieloktornie musialem dementowac i sie poczesci ludzie zgadzali z tym co im odpowiadalem na w/w zarzuty
JAJO: "ja nie raz slyszalem ze praca ratownika jest latwa, caly dzien nic nie robi tylko sie opala"
jak ja takie cos slysze to mnie krew zalewa. wlasnie takie nic nie robienie i przebywanie caly dzien na slocnu jest najgorsze. juz lepiej jest miec jakies zajecie a nie tylko gapienie sie na wode i zwracania uwagi [tej samej] kilkunastu osoba
jedyny mit z którym się spotkałem i jest prawdziwy to że ratownik jest zawsze najlepiej opaloną osobą na kapielisku a reszta to to co mówiliści a zwłaszcza to że jestesmy niby pijakami kiedy pracowałem w te wakacje jak MR dostałem chyba więcej propozycji picia niż wynagrodzenia :/
_________________ złemu tancerzowi prącie w tańcu mrowi
nie no ja się w tym roku opaliłem calutki ładnie i prace miałem miodzio jakaś mało lubiąca wode kolonia więc czasami patrzyłem się na samą wode ale w końcu pogoda zafundowała nam tylko jeden dzionek wolny więc było przy czym się opalać no i oczywiście spokojnie wszystko poszło jedyna akcja polegała na przyklejeniu plasterka no ale jak to mówią nasza praca to w 80% zapobieganie wypadką reszta to spontany
Wysłany: Sro Lis 23, 2005 8:16 pm
W końcu mówią że najlepszy ratownik to ten który nigdy nie przeprowadził akcji na własnym kąpielisku=)oznacza to że DIMITRI zapanowałeś nad akwenem.Aczkolwiek ten plasterek świadczy o tym, że nie do końca byłeś wporzątku
Dz. Ust. Nr.57/97
"(...)
9)oczyszczanie powierzchni i dna obszaru przeznaczonego do kąpieli z wszelkich przedmiotów mogących spowodować skaleczenie lub inny nieszczęśliwy wypadek"
NIE NO CZEPAIM SIĘ=)
HEHE
_________________ !!WOLE BYĆ ŁYSY NIŻ NIE MIEĆ WŁOSÓW!!:lol:
hmm widzisz nalezy mi8 się wyjasnienie noga została rościęta przez kamyczek a nie bądźmy smieszni ratownika z grabkami popieram ale z sitkiem , nie przesadzajmy moge usunąć wieksze kamyczki z kapieliska pozatym gdbyś miał troche doswiadczenia na wodach otwartych wiedział byś że niektórye rzeczy są pod piaskiem i przez falowanie bądź inną ingerencje są odkopywane . Niestety mamy taki zawód w którym non stop nas coś zaskakuje i nie trzeba nam tylko iluś tam godzin zeby ci wbili do legitymacji i za rok będziesz szpanował że jesteś na wyższym stopniu nie tak naprawde trzeba zdobywać doświadczenie w końcu przez całe życie się uczymy
Ciezko jest sie calemu dobrze opalic.
Najlepszy patent na brzuch to lodka. Choc nie zawsze sie sprawdza bo falowanie bo wiatr bo to trzeba doplynac wiec spokojnie nie wylezysz. Ale ja nie narzekam - mnie sie ta fucha podoba!
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu
nie no łódką nie ma za bardzo jak jak jesteś wpracy a jak kończysz to z koleji słońca nie ma chyba że masz jakąś metode której nie znamyy to się podziel z młodszymi stopniem :p