-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
"FAKTY I MITY"..... czyli mity na temat woprowców.
Autor Wiadomość
Kuba 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz
SRW

Wysłany: Pią Lut 17, 2006 3:11 pm   

o właśnie wszyscy mówią że siedzimy i nic nie robimy, a jeszcze mamy z tego kasę

a nawet raz słyszałem "co może robić ratownik jak przecież wszyscy umieją pływać"

HDS 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pią Lut 17, 2006 4:31 pm   

Barbarossaa napisał/a:
Ale chyba najgorszym stereotypem jest to, że ratownik nic nie robi, tylko siedzi, patrzy przed siebie i jeszcze mu za to płacą.
...
swieta racja - na kapielisku na ktorym pracowalem, wielokrotnie spotykalem sie z takimi opiniami od osob calkowicie mi nie znanych jak i kolegow, ale znalazlem na to "sposob", mowilem mu: "skoro tylko sie siedzi, skoro nic sie nie robi, skoro tylko sie patrzyt na laski, to z checia sie z toba zamienie, ty posiedzisz na wiezy, na slonku na 35 stopniowym upale, bez mozliwosci schlodzenia sie w wodzie kiedy tylko sie chce, a ja sobie posiedze pod wieza w cieniu bede sobie laski wyrywal i wchodzil do wody kiiedy tylko bede chcial a i piwko sobie wypije... " wtedy troche im sie opinia na ten temat "nicnierobienia" zmienia...

btw. co jak co ale siedzenie na slonku w ogromnym upale i patrzenie sie na wode, na miliony "odblaskow" od fal, meczy bardziej niz praca "przy lopacie"

pozdrawiam

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Pią Lut 17, 2006 4:34 pm   

HDS napisał/a:
meczy bardziej niz praca "przy lopacie"

nie wiem czy bardziej meczy ale jak ktos mysli ze to prosta praca to zachecam do zrobienia kursow i patentow. mamy kilka miejsc...

Timon 
Dyżur na www.forum.wopr.net.pl
Ratownik

Wysłany: Pią Lut 17, 2006 4:57 pm   

Nie wiem jak jest na zalewie, ale sama praca na basenie jest nudząca
''zmieniamy horyzont, w natchnieniu, w zachwycie, bo jedno, bo jedno jest życie.''

HDS 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pią Lut 17, 2006 5:11 pm   

nudzaca jak nudzaca ale monotonna, jednak atrakcyjna pod wzgeledem tym iz robi sie to co sie lubi

Janek 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz
MR WOPR

Wysłany: Nie Paź 28, 2007 6:28 pm   

HDS napisał/a:
na slonku na 35 stopniowym upale

35 stopni to jest w cieniu :wink: na słoneczku nagrzewasz sie duzo mocniej...

Co do opalenizny to jest to fakt... zawsze opalałem sie raczej średnio, a w tym roku po dłuższym siedzeniu na basenie mam najlepsza opaleniznę w klasie :P

Jak juz ktoś wyzej napisał ludziom wydaje sie, że dzień na basenie jest dla ratownika czysta przyjemnością... Zwłaszcza ostatnie godziny :neutral:

maciejz3 
Forumowicz WOPR
M.R. WOPR

Wysłany: Nie Paź 28, 2007 7:00 pm   

Mi się zawsze wydawało że radownicy nic tylko się opierniczają ale jak pojechałem odrabiać to zmieniłem zdanie ;p

httpwww.otwieramy.plp=27717

czarasia 
Wypowie się, choć w ostateczności

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 11:15 am   

Ojjj Panowie! Opalanie.... Wam to fajnie a kobieta ratownik to co? z gołą klatą chodzić nie może, do tego koszulki i spodenki są bardzo obszerne więc gorąco i nie ma jak się opalić-opalenizna w spodenki i rękawki bleee:(
A kolejny mit to taki: że wszyscy ratownicy potrafią świetnie pływać i są bardzooo przystojni...heheheh większość pływa przeciętnie - wiem bo widziałam aż sama w szoku byłam, a czy przystojni....eee nie za często :(

sztondi 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 12:07 pm   

Mozemy zrobic wybory mistera FORUM :mrgreen: co dziewczyny :D :D:D:D kobiety leca na nas takie zycie :d
2009 - Instruktor Pływania
2009 - Instruktor Triathlonu

czarasia 
Wypowie się, choć w ostateczności

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 12:11 pm   

Hahaha jakiś ty skromny jesteś :) ok Ciebie nie widzialam więc nie wiem ale ratownicy wcale nie są przystojni-znam kilkunastu i z tych co znam może na 4-5 można oko zawiesić. Poza tym większość ratowników to dzieciaki średnia wieku to 18- 22 :/ więc z męskości wiele w tym wieku nie ma :( ps bez urazy panowie :) a wybory na forum - jestem za :)

sztondi 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 12:15 pm   

a co a ty ciekawe ile masz latek :P co chcesz mnie zobaczyc to sie zglos przesle ci fotke a moze i dwie :D
2009 - Instruktor Pływania
2009 - Instruktor Triathlonu

Ubu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 2:27 pm   

hmm... może niektórym kobietą wystarczy funkcja jaką piastuje mężczyzna. (ach być dziewczyna ratownika) :D

Co do faktów i mitów słyszałem kiedyś takie stwierdzenie ze: "trzeźwy ratownik to podejrzany ratownik" - ktoś z kąpiących sie to powiedział.

Janek napisał/a:
Jak juz ktoś wyzej napisał ludziom wydaje sie, że dzień na basenie jest dla ratownika czysta przyjemnością... Zwłaszcza ostatnie godziny :neutral:

No to jest akurat norma. Wielu znajomych mi mówi że ja to sie chyba nie narobiłem za bardzo przez te wakacje. Fajnie tak sobie przecież siedzieć cały dzień. No niestety dopóki sie nie poczuje na własnej skórze jak ta robota wygląda to sie nie zrozumie.
Jak upominasz a niektórzy maja to w dupie i robią to samo, jak cię lekceważą, oskarżają, grożą, kłócą sie ze nie masz racji albo twierdza ze zapłacili i nic juz ich nie obowiązuje.
No ale chyba większosć ludzi jest zdania tego że "Moja praca jest najcięższa innym to chyba łatwiej jest"

Pozdrawiam

k_atasza 
Doświadczony Forumowicz WOPR
MR

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 5:12 pm   

to co,robimy te wybory xDD ?
:P

madzinkatweety 
Doświadczony Forumowicz WOPR

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 5:38 pm   

Wszyscy cały czas piszą jak to ciężko jest tym wszystkim ratownikom oczywiście zgadzam się z tym sama pracowałam na basenie przez te wakacje... Ale z drugiej strony jest to dość "przyjemna" praca... co prawda jest duża odpowiedzialność no i jak już prawie wszyscy pisali słonko grzeje zwykle mocno.... (popieram wypowiedz koleżanki biały brzuch plecy:/) no ale to w tej pracy nie jest najważniejsze. Ja na basenie na którym pracowałam miałam bardzo fajną ekipę na stanowiskach siedzieliśmy zawsze przynajmniej we 2 żeby było raźniej w nudne dni... Ogólnie nie zamieniłabym sie chyba z nikim lubię tą prace.
POZDRAWIAM
2008 - Ratownik Wopr?

Qba
Forumowicz WOPR

Wysłany: Sro Paź 31, 2007 10:08 pm   

Mity:
"(...)Jak ktoś zacznie się topić to pójdzie szybko pod wodę i i tak nawet nie zauważycie. Nie da sie tego upilnować." - plażowicz poważnym tonem mędrca :lol:

Odpowiedz do tematu