Jasne i oczywiste jest ze jak jestes na lodce jestes ustawiony przodem do slonca.
Jak nie ma falowania (flauta) to spoX - lodka jako tako stoi w miejscu ale jak jest jakas falka dobrym patentem jest przywiazanie sie do czerownej bojki tylko tak zeby jednym ruchem moc w stanie sie odwiazac. Osobiscie jeszcze tego nei probowalem.
Ja np. lubie sobie przy zerowej fali stac na lodce. Wszysciutko widac.
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu
Dimitri wlasnie chodzi o to ze na lodce mozna opalic brzuch w pracy... wystarczy "stanac" na wysokosci czerwonych bojek i wciaz obserwowac linie brzegowa + akwen oczywiscie:) opalenizna gwarantowana tyle ze na siedzaco mozna sobie zrobic paski jesli sie ma nawet odrobine tluszczyku a w moim przypadku to nawet spore:)
_________________ Moje motto na ten rok - koko bongo i do przodu!!
osobiści z tych wakacji wyniosłem całkiem ładną opaleniznę w przeciwienstwie do drugiego młodszego ratownika który szpanował smyczą wopr efekt taki że odbiła mu się smycz na klacie również przypomniał mi się mit jeden że ratownik w pracy albo spi albo zzarywa laski cos w tym jest bo ratownik z którym pracowałem miał non stop okulary czapke nisko i albo spał i kazał mi się patrzeć albo patrzył na laski
_________________ złemu tancerzowi prącie w tańcu mrowi
Niestety czasem tak bywa ze sa ratownicy ratownicy i ratownicy opierdzielacze ale na kobiety (ladne) mozna sobie popatrzec przy okazji a spac to tylko i wylacznie jak jest baaardzo bezpiecznie.
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu
Kiedys czytałem w Gazecie typu Tabloid ze gdzies na Plazy Radni zakazali wstepu osobom Otyłym to jest jakis joke wie ktos cos o tym to było w gazecie FAKT Były kiedys tez Foty Ratowników w niej był ktos moze z was w tej gazecie
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 9:48 am
Ale chyba najgorszym stereotypem jest to, że ratownik nic nie robi, tylko siedzi, patrzy przed siebie i jeszcze mu za to płacą.
Wczoraj miałam bardzo interesującą rozmowę, odrabiam teraz godziny społeczne na basenie (drugi już zresztą raz, przez to, że tamte mi źle wbili do legitymacji) wracam sobie po 8godzinach pracy, spotykam kumpla, mówię mu, że lecę do domu, bo właśnie wracam wykończona z pracy, na co on patrzy na mnie jak na idiotkę i pyta się "zmęczona? po czy? przecież ty tam tylko siedzisz".
Trzeba widać być ratownikiem, żeby to zrozumieć :/