-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
sklep internetowy.
Autor Wiadomość
Worwi Mrzeżyno 
Wypowie się, choć w ostateczności

Wysłany: Nie Lis 20, 2005 9:07 am   

AHA DZIEKI ZA INFORMACJE I POZDRAWIAM :D

DeVu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Wto Lis 22, 2005 9:48 am   

Słuchajcie a ta pianka o której rozmawiacie to co ona wogole daje? Bo ja sie na tym nie zabardzo znam. I jeszcze chcałbym sie spytac, np. jak juz skonczze kurs MR to musze sobie sam kupic koszulke ratownika?

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Wto Lis 22, 2005 10:55 am   pianka jak pianka...

pianka nad morzem ma wsumie jedna podstawowa zalete...jest w niej cieplej. osobiscie pianki uzywam do plywania albo na lodke. polecam na lodke bo tam czasem naprawde wieje. coprawda jak wioslujesz to jest cieplo no ale dlugo tak nie wytrzymasz w samych gatkach a plywanie w kurtce uwazm za glupie.

[ Dodano: 22 Listopad 2005, 09:56 ]
koszulke lepiej kupic ta pierwsza bo nie wszedzie daja i przynajmniej masz pewnosc ze nikt w niej nie chodzil....

kolucho 
Starszy Forumowicz WOPR
1066

Wysłany: Wto Lis 22, 2005 3:38 pm   

DeVu to czy otrzymasz koszulke na qrsie czy jej zaqpu bedziesz musial sam dokonac to wszystko zalezy od tego jak jest ta kwestia rozwiazana na Twoim qrsie. Ja np nie otrzymalem nic na qrsie i koszulke czy czapeczke musialem qpic sobie sam :? Natomiast slyszalem o wielu qrsach w ktorych jest jasno powiedziane ze po ich zakonczeniu uczestnik otrzymuje np koszulke. Dopytaj sie o to u siebie :wink:

Jesli chodzi o pianki to uwazam je za wspaniala rzecz nad morzem..Jak wszyscy wiemy kochany Baltyk nie rozpieszcza nas pod wzgledem temperatur dlatego tak przydatna okazuje sie pianka :) Wiadomo ze w pracy nie mamy udawac twardzieli i powinnismy zadbac tez o zdrowie a siedzenie w zimnej wodzie napewno nam nie sprzyja :| Osobiscie uwazam ze lepiej w pracy sprawdza sie krotka pianka anizeli dluga. Jest bardziej praktyczna przy ubiorze, w mniejszym stopniu ogranicza ruchy i jednak woda w morzu nie jest az tak ekstremalnym srodowiskiem zebysmy musieli oslaniac noki i rece. Wiadomo pianka przydaje sie w czasie plywania wplaw, cwiczen itp poprostu dluzszego przebywania w wodzie. Inna sprawa jest plywanie na lodce (zmoczenie w wielu przypadkach jest nieuniknione) gdyz wiatr daje sie we znaki. Procz lodki chcialbym dodac jeszcze plywanie na lodzi motorowej czy sqterze gdzie posiadanie pianki procz wzgledow termicznych gwarantuje nam rowniez wieksze bezpieczenstwo i komfort. Wrecz nakazane jest przez producentow podczas uzytkowania w/w urzadzen posiadanie pianki :!: Hehe mysle kazdy sie z tym zgodzi i doceni to po pierwszym uderzeniu (nie do konca zaplanowanym) o wode przy wiekszej predkosci.
Na koniec chcialbym napewno kazdego zachecic do zaqpu pianki jesli sie ma tylko mozliwosc. Coraz czesciej zauwazam iz czesc pracodawcow zapewnia taki ubior ratownikom (osobiscie takowy mialem razem ze specjalnym obuwiem). Jednak mimo wszystko najlepiej miec wlasna pianke gdyz mamy wtedy pewnosc ze dopasowana jest ona jedynie do naszej budowy ciala przez co mozemy optymalnie wykorzystac jej zalety podczas uzytkowania :D Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kolucho Sro Lis 23, 2005 1:07 pm, w całości zmieniany 1 raz  

DeVu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Sro Lis 23, 2005 11:38 am   

Masz racje na stronie internetowej jest napisane, że w cenie jest uwzględniana pamiątkowa koszulka i dyplom. Jednak wolę się sam o to spytać. Mój kumplel z klasy też miał ten kurs i nie pamietam zeby dostał taką koszulkę, przynajmniej sie nie chwalił :D

Jeżeli chodzi o sklep internetowy to naprawdę mi się podoba. Jest tam dużo ciekawego sprzętu jakiego na oczy nie widziałem. Mogliby jednak zjechać z każdej ceny o te 10-20zł :mrgreen:

JAJO 
Starszy Forumowicz WOPR
1057

Wysłany: Sro Lis 23, 2005 1:34 pm   

Co tu duzo mowic. kolucho wyczepal temat a ja to moge tylko potwierdzic. :mrgreen:
1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu

kolucho 
Starszy Forumowicz WOPR
1066

Wysłany: Sro Lis 23, 2005 1:42 pm   

DeVu moze zaintersuje Cie jeszcze ten link:
www.e-wopr.pl
choc w wiekszosci artyqlow sprowadza sie do sklepu do ktorego link zamiescilem wczesniej :) Pozdrawiam :mrgreen:

DeVu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Sro Lis 23, 2005 5:35 pm   

Hehe :) Byłem na tej stronce, którą podałęś powyżej ale bardziej mi się podoba ta z tego tematu :P Ceny i tak są podobne a złotówka z tę czy w tę nie robi różnicy...ale z drugiej strony po co przepłacać :mrgreen:

Odpowiedz do tematu