-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
WOPR-- jedna wielka rodzina
Autor Wiadomość
wiolaha 
Doświadczony Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pon Lis 07, 2005 9:46 pm   WOPR-- jedna wielka rodzina

Mysle ze WOPR to taka jedna wielka rodzina :) grupa odpowiedzialnych ludzi!! Poprostu najlepsze towarzystwo jakie moze byc!!!!!!!!!! Co o tym myslicie??

Ishtar 
Dyżur na www.forum.wopr.net.pl

Wysłany: Pon Lis 07, 2005 9:51 pm   

zgadzam sie :mrgreen: dzieki pracy jako ratownik mozna poznac mnostwo ciekawych i bardzo zróżnicowanych ludzi. Jak w kazdej rodzinie- zdarzają się czarne owce, ale ogólnie rzecz biorąc, ludzie są przyjaznie nastawieni i to sie bardzo chwali :D Ja jak do tej pory mam wspaniałe wspomnienia i mam nadzieje ze bedzie ich jeszcze wiecej zeby wystarczylo na całe zycie :D pozdrawiam

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Wto Lis 08, 2005 1:35 pm   jest takie powiedzenie...

a niby rodziny sie nie wybiera :lol:
kazirodztwo...moj kolejny grzech :mrgreen:

Timon 
Ratownik

Wysłany: Wto Lis 08, 2005 3:47 pm   

Zgadzam się, chociaż jestem króciutko w tej rodzinie :)
''zmieniamy horyzont, w natchnieniu, w zachwycie, bo jedno, bo jedno jest życie.''

tysiak 
Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Wto Lis 08, 2005 4:02 pm   

Oj tak-rodzina. a jakie wspomnienia... Tyle nowych znajomości, przyjaciół, a wszyscy jesteśmy właśnie ratownikami i to inas łączy!

sfrustrowany 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz
SR_WOPR

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:17 pm   

Cytat:
Poprostu najlepsze towarzystwo jakie moze byc

"Najlepsze" to ono moze i jest. Moje doświadczenia są takie, że jak nic od nikogo nie chcesz to jest dobrze. Natomiast problem zaczyna się w momencie kiedy prosisz np. prezesa swojego rodzimego WOPRU o prace. Wtedy już nie jesteś "dobry". Chyba że masz mamusie w urzędzie miasta, to wtedy i owszem: praca sie sama znajdzie, nawet bez proszenia. Uważam, że w naszej organizacji (podobnie zresztą jak w całej Polsce) bardziej liczą się układy i znajomości niz umiejętności, posiadane stopnie, doświadczenie. Oczywiscie, ze zdarzają się przypadki kiedy liczy się to o czym napisałem, ale bardzo wielu dobrych ratwoników, także tych ze stopniami SRW, "Przegrywają" w konkurencji z leszczami, których mamusia zna kogoś tam..........
Jestem głęboko rozczarowany postawą prezesów, niesety nie mozna na nich liczyc. Jak chciałęm dostać prace to dzwoniłem chyba naście razy, i tak dostałęm odpowiedz "Że jednak NIE". A posiadam stopień SRW, co juz o czymś świadczy.
I TAK MA WYGLADAĆ NASZA WSPANIAŁA RATOWNICZA RODZINA????? GRATULACJE PANOWIE......

wiolaha 
Doświadczony Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:25 pm   

Ja mam bardzo fajne grono. Prezesowi mowimy na "Ty" wogole nei ma takich wyrazen jak Pan Pani. jestesmy zgrani i lubimy razem spedzac czas. Zadnych zastrzezen!!

pioro6 
Starszy Forumowicz WOPR
RW

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:39 pm   

wiolaha napisał/a:
Ja mam bardzo fajne grono. Prezesowi mowimy na "Ty" wogole nei ma takich wyrazen jak Pan Pani. jestesmy zgrani i lubimy razem spedzac czas. Zadnych zastrzezen!!

Twój odział WOPR-u jest rzadkością, a może nawet wyjątkiem. Niestety w WOPR pomorskim jest podobnie jak pisał wcześniej sfrustorwany :cry:

Pozdrawiam !!!

Ishtar 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:40 pm   

to prawda, ze czesto liczą sie układy, ale mowiac o "rodzinie" chyba chodzi bardziej o tych "nizszych rangą" członkach WOPR(przynajmniej w moim mniemaniu). To w koncu z nimi stykasz sie na codzien w pracy, czesto tez poza nią. A jezeli chcesz znaleźć pracę, to chyba lepiej skontaktować się z bezpośrednim pracodawcą na danym kąpielisku/basenie.

Timon 
Ratownik

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 9:56 pm   

chyba teraz wszędzie tak jest, że im się jest wyżej to się widzi więcej błędów. Jako żywy i realny przykład podam rodzinę: dzieci nie mają problemów, rodzice mają, a dziadkowie to już hohohoho :D
''zmieniamy horyzont, w natchnieniu, w zachwycie, bo jedno, bo jedno jest życie.''

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 10:07 pm   czekaj na cud...

moze lepiej sam sie wez do szukania i zalatwiania bo w zyciu trzeba liczyc na siebie a nie na prezesa wopr. ja zanim dostalem prace pracowalem 2 miesiace spolecznie no i pokazalem ze warto mnie zatrudnic...pomysl o tym a moze tez ci sie uda.

Timon 
Ratownik

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 11:14 pm   

i to się chwali Kovalsz i to się chwali :lol:

sfrustrowany 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz
SR_WOPR

Wysłany: Czw Lis 10, 2005 11:41 pm   

Cytat:
wez do szukania i zalatwiania bo w zyciu trzeba liczyc na siebie

Wiem kolego drogi. I gdyby tak było to nadal siedziałbym jako ten "bierny-wierny" młodszy, albo wodny co najwyżej i nadal zarzekał sie, ze starszego to ja mógłbym zrobić, ale nie ma kasy... itd. Chodzi mi raczej o pokazanie pewnych mechanizmów: nie mozna liczyc na nikogo, a tym bardziej na prezesostwo.
Oni wszyscy są dobrzy, jak trzeba zapłacić składke, ubezpieczenie, albo pójść i robić coś... oczywiście "w czynie społecznym", no bo jakże by inaczej.
Czyli to o czym juz pisałem: jesteś dobry jak nic od nas nie chcesz i siedzisz cicho, uśmiechasz się i mówisz jak to pięknie jest być Woprowcem...
POZDRAWIAM

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Pią Lis 11, 2005 12:10 am   no fakt...

takie jest zycie niestety. ciezko nie przyznac ci racji ale mysle ze warto dawac dobry przyklad a nie stawac sie takim jak oni. swiat nalezy naprawiac od siebie... wierze ze ma to sens.

baca 
Starszy Forumowicz WOPR
969

Wysłany: Pią Lis 11, 2005 7:41 pm   

sfrustrowany napisał/a:
nie mozna liczyc na nikogo, a tym bardziej na prezesostwo.

O ile sobie przypominam to WOPR ma w swojej nazwie Ochotnicze :D więc troszkę społecznej pracy należy wykonać.
Nie rozumiem dlaczego tak marudzicie na prezesów, w końcu zarząd wybiera Walne Zebranie Członków lub Zjazd Delegatów. Wystawcie swoich kandydatów i głosujcie na nich. Zarząd jest głosem członków nie samodzielną organizacją... powołujecie ich Wy-członkowie organizacji woprowskich. Wiem że to łatwo się pisze ale spróbować nie zaszkodzi... więcej - trzeba...

Pozdrawiam

baca

Odpowiedz do tematu