-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
mam kilka pytan do pan!!
Autor Wiadomość
Emilka 
Wypowie się, choć w ostateczności

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 1:13 pm   

Jestem kobietą, jednakże wydaje mi się, że kobieta nadaje się do pracy ratownika - lecz nie każda! Ja z żadna dyskryminacją w pracy sie nie spotkałam ale znam takich ratowników którzy uważają że dziewczyny nie nadają się!! Po części mają rację, bo ostatnio jak robiłam kurs na ratownika wopr i ćwiczyłam z innymi dziewczynami to było mi wstyd że jestem tej samej płci co one! Dziewczyna która jest ratownikiem musi być trochę chłopczycą. Powinna spełniać parę kryteriów i zasad:

1. Nie powinna bać sie ubrudzić i zanurzyć w zimnej wodzie
2. Nie powinna mieć długich paznokci i ciągle martwić sie o to jak wygląda
3. Powinna być silna fizycznie (aby umieć pływać łodzią i nosić nawet cięższe przedmioty) i wpław nie może być gorsza od przeciętnych chłopaków na stanowisku - bo będą ja gorzej traktować)

Jeżeli dziewczyna udowodni swoja postawą i umiejętnościami że potrafi zrobić to samo co jej koledzy ratownicy, a nawet może być od nich lepsza - to zyska sobie ich szacunek i w pracy będzie sie układać!
Nie znoszę takich dziewczyn które zostają ratowniczkami żeby poderwać ratowników - nic nie umieją i psują obraz prawdziwych kobiecych jednak "z jajami" RATOWNICZEK

2006 - MR
2007 - Instruktor sportu - Pływanie
2007 - RW

immortal 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 2:50 pm   

hmm....co do dyskryminacji to powiem tak, że w miejscowości nadmorskiej, w której co roku pracuje ma to miejsce.....każda kobieta, która jest zatródniana, przyjmowana jest na wieże, która stanowi sektor kolonijny....zawsze...
...co do tego czy kobiety sie nadają na Ratownika czy nie, to chyba nie mnie to oceniać, ale powiem tak....nie mam nic przeciwko kobietom, ale jak biegnę po kogoś do wody przy stanie morza 4, to wole jak biegnie ze mną facet . . .

Pozdrowienia dla wszystkich Ratowniczek

PS. Emilka Twój podpis miażdży! :)

2005 - Sternik Motorowodny
2006 - Instruktor Sportu - Pływanie
2007 - BLS - AED
2007 - Szkolenie Specjalistyczne na wodach szybkopłynących
2008 - KDP/CMAS* P1
2008 - SRW

madzinkatweety 
Doświadczony Forumowicz WOPR

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 5:52 pm   

Ja osobiscie jestem ratowniczka od nie dawna... prawie całe wakacje pracowałam społecznie na basenie w czechowicach dziedzicach... Mamy świetna drużynę bardzo dobrze wspołpracowało mi sie zarowno z chłopcami jak i z dzewczynami (bo nie byłam jedyna ratowniczka) Zgadzam sie z Emilka ze nie kazda dziewczyna sie do tego nadaje sama znam takie (z kursu) ktore wielce chciały byc ratonwniczkami a za bardzo nawet kraulem nie umiały pływac...:/ porazka... Praca sama w sobie jest fajna ale zdarzają sie nie miłe sytuacje.... ludzie pyskują... chłopcy zaczepiają, gwizdają, pytaja o której kończę... nie chca słuchac nie licza sie z moim zdaniem oczywiscie nie zawsze ale zdarzaja sie i tacy... i chyba tego w tej pracy najbardziej nie lubie ludzkiej głupoty...:/ POzdrawiam
2008 - Ratownik Wopr?

k_atasza 
MR

Wysłany: Sob Paź 20, 2007 8:32 am   

1. nie :D a wręcz przeciwnie :P

2. hmm. do mnie nie raz podbijali plażowicze :D

3. lubię gdy jest więcej facetów,ale dziewczyny również muszą być ;)

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 6:47 pm   

Emilka napisał/a:
Jeżeli dziewczyna udowodni swoja postawą i umiejętnościami że potrafi zrobić to samo co jej koledzy ratownicy, a nawet może być od nich lepsza - to zyska sobie ich szacunek i w pracy będzie sie układać!

jesli jestes ta sama Emilka ktora poznalem w ustroniu morskim to udowodnilas swoje umiejetnosci.

sztondi 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 7:00 pm   

Laski musza byc a RATOWNICTWIE , jest sie z kogo posmiac :D ziania są :D jak suszyc włosy :D i nie wejde do wody , bo mi wlosy nie wyschna do wieczora haaaaaaaaaaaaha pozdrawam wszystkie ratowniczki i wasze bikiniiiiii :roll: miodzio :cool: zadna prowokacja ratowniczki maja jaja pozdro :grin:
2009 - Instruktor Pływania
2009 - Instruktor Triathlonu

Ubu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 8:27 pm   

sztondi napisał/a:
...jest sie z kogo posmiac...

Moze to one śmieją sie z Ciebie i masz jakiś kompleks...
Maja takie same uprawnienia i są takimi samymi ratownikami, juz wiele razy było o tym że siła to nie wszystko, a nie wszystkie kobiety boja sieo swoje włosy i przejmują się złamanymi paznokciami itp. niektóre naprawdę maja charakter do tej roboty. Pozatym nie wiem czy ktoś słyszał, ale swego czasu były prowadzone badania na temat kto zachowuje zimną krew w sytuacjach ekstremalnych, Kobiety dużo dużo częściej ja zachowują niż faceci...

Znajomy jest instruktorem nurkowania, mówił że jeżeli pod wodą jest coś nie tak to kobieta spokojnie stara sie wszystko opanować, facet juz dawno w tym momencie w panice pozrywa wszystkim maski, i ucieknie na powierzchnie.
Wiec jestem zdania że kobiety w niczym nie są gorsze od nas mężczyzn. A nawet milej na nie popatrzeć. :-)

Pozdrawiam

Miszak 
RW

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 9:05 pm   

Hmmmmm... Czy to po Polsku :?:
sztondi napisał/a:
Laski musza byc a RATOWNICTWIE , jest sie z kogo posmiac :D ziania są :D jak suszyc włosy :D i nie wejde do wody , bo mi wlosy nie wyschna do wieczora haaaaaaaaaaaaha pozdrawam wszystkie ratowniczki i wasze bikiniiiiii :roll: miodzio :cool: zadna prowokacja ratowniczki maja jaja pozdro :grin:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

MONIKA 
Dyżur na www.forum.wopr.net.pl

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 12:29 pm   

sztondi, ty jak zwykle zaczynasz swoje głupkowate wypowiedzi , z niecierpliwością czekam na moment aż któraś z ratowniczek zawstydzi cię przy kolegach ,i wtedy zobaczymy czy będziesz tak mądrować :grin:

madzinkatweety 

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 8:02 pm   

sztondi szczerze mówiąc jesteś trochę nie smaczny....:/ wcale nie śmieszy mnie twoja wypowiedź a jak zauważyłeś koledzy ratownicy zdementowali twoją wypowiedź...
2008 - Ratownik Wopr?

pejti15 
MR

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 1:54 pm   

Ubu napisał/a:
masz jakiś kompleks

taaa kompleks miejszości :neutral:

python
Forumowicz WOPR

Wysłany: Pią Lis 23, 2007 3:09 pm   

To czy dana kobieta/dziewczyna nadaje się na ratowniczkę pozostawiam ocenie instruktorów ( pomijam fakt przymykania oczu na złe predyspozycje niektórych uczestników kursów ).

Osobiście nie mam nic do kobiet ratowniczek - wielokrotnie widziałem jak wypełniały swoje obowiązki lepiej od facetów.

Sztondi - uważam twoją wypowiedź za płytką i beznadziejną - i gratuluje moderatorom za spostrzegawczość i ostrzeżenie.

Pozdrawiam wszystkie ratowniczki !!!!!

delcik 
Młodszy Forumowicz
RW

Wysłany: Pon Lis 26, 2007 3:16 pm   

sztondi napisał/a:
jak suszyc włosy :D i nie wejde do wody , bo mi wlosy nie wyschna do wieczora haaaaaaaaaaaaha

Pracowales z Kruszyna w Rewalu wiec nie wiem czemu tak sadzisz. Moim zdaniem dziewczyna umie wiecej niz przecietny facet :smile: Widzialem ja w akcji :razz:

Odpowiedz do tematu