mengel Doświadczony Forumowicz WOPR swim or die.....
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 8:11 am jakie spodenki na basen
Witam,ostatnio w gazecie lubuskiej byl artykuł o gosciu ktorego nie wpuscili na basen w Swiebodzinie..mial na sobie spodeki do gry czyli tzw hawajki'zwał jak zwał..ratownicy nie wpuscili go..i chyba jescze dostał mandat od policji..i moje pytanko?czy dobrze ze tak sie stało?jak jest na innych basenach?czy mozna wejsc na basen w spodenkach w ktorych gra sie np.w kosza? a pozniej idzie sie na basen?nie twiedze ze kazdy tak robi ale raczej powinno sie plywac w spodenkach do tego przeznaczonych.np.w stroju przylegajacym do ciała?..stad moj post..
Pracowałem na 2 basenach i na jednyz z nich można było kąpać się tylko w slipach, kiedy ktoś wchodził na basen w "hawajkach" to wypraszaliśmy z basenu, często przy tym były awantury bo w kasie nie zwracano pieniędzy za bilet. Teraz pracuję na basenie na którym nie ma takiego zakazu. Po pierwsze nie ma ciągłej walki z klientami basenu. Po drugie są na rynku spodenki kąpielowe które sięgają do kolan. Mi się nie wygodnie w takim czymś pływa ale ludzie którzy przychodzą na basen w celach towarzyskich często takie noszą.
no hej koledzy może ja przedstawię swoją opinie na ten temat , bo jak by nie patrzeć całkiem niedawno borykałam się z tym problemem. No więc tak będąc na różnych basenach,aquaparkach nigdy nie spotkałam się z wyszczególnieniem ubioru osób korzystających z basenów bynajmniej jeżeli chodzi o płeć męską .Więc do puki nie mamy uiszczonych konkretnych informacji odnośnie ubioru dla osób korzystającycch z niecek basenowych nie jesteśmy w stanie nic na to poradzić. Nie mamy prawa wywalać ludzi z wody bo maja nie takie kąpielówki ,,bo jak by nie patrzeć nie mamy podstaw .A jeżeli już pracodawca wymaga od nas abyśmy usuwali takie osoby, to nie bójmy się tylko prośmy o napisanie stosownego pisma i uiszczenie go w miejscu widocznym dla klientów.Wtedy przynajmniej ratownik ma się do czego odwołać i przy okazji weźmy pod uwagę że bywają takie osoby który przeżyły różne wypadki losowe, w skutek czego nabawiły się szram, blizn. I naprawdę nie każdy ma ochotę czy też odwagę pokazywać wszystkim na basenie jaki jest pocięty czy tez posiada jakieś niedoskonałości na ciele.Bywają też osoby który po prostu nie lubią kąpielówek przylegających do ciała wiec ja osobiście nie mam nic do tego kto w jakich kąpielówkach przychodzi
Pozdro dla wszystkich
siema, 20 lat temu,na basenie w moim miasteczku w czasach późnej komuny w regulaminie był zapis o nakazie stosowania białej bielizny kąpielowej--śmiech, nie każmy ludziom ubierać wąskich slipek,tamte czasy już się skończyły...przecież w dresie wam się nikt nie wpakuje do wody..a co do postu kol.sztondi to chemia basenowa sobie poradzi z bakteriami i zarazkami
Ja o tym wiem, ale Lycra to jednak Lycra Białe Majtki są czesto z tyłu Osra............. Pamietam jak bylem łebkiem mialem z 6 lat siostra, mnie na basen zabierała, i mówiła tylko sie nie zlej bo woda sie zrobi Zielona
Wiek: 21 Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 72 Skąd: mazowieckie
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 11:33 pm
MONIKA pisze o szramach i bliznach ale przecież są kąpielówki z lycry, które sięgają do kolan i mogą pełnić funkcję, o której piszesz. A co do spodenek, które są siedliskiem bakterii i zarazków powiem, również że są również siedliskiem brudu, paprochow w kieszeniach itd. a nie na każdym basenie codziennie jest wpuszczany do wody odkurzacz.
CIEKAWOSTKA.
Kolega wskoczył do basenu w zwykłych woprowskich spodenkach, które mają 2 kieszenie z przodu i 1 z tyłu na suwak i własnie z tej tylnej wyleciała mu kasa ponad 200zł, odnalazł niewiele ponad 100 chociaż szukaliśmy bardzo długo.
Pamietam jak bylem łebkiem mialem z 6 lat siostra, mnie na basen zabierała, i mówiła tylko sie nie zlej bo woda sie zrobi Zielona
stary dobry chwyt stosowany do wystraszenia dzieciaków zresztą sami swego czasu straszyliśmy dzieciaki odczynnikiem w wodzie który gdy się "zesikają" zrobi się czerwony i będzie się za nimi ciągnął co spowoduje że będą musiały wymienić wodę w basenie