niestety jeszcze niemam ratownika ale pisze teraz bo na 100% zrobie
Czytam wasze wypowiedzi i mowicie ze ludzie olewaja nas i wogole nasmiewaja sie nieszanuja? a do policij maja resp? Moim zdaniem Ratownik powinien miec wiekszy respekt bo jednak jest czlowiekiem ktory niesie pomoc kazdemu , ta praca jest ekonomiczna i odpowiedzialna ale tez tak jak ktos napisal idzie sie z powolania? Ratownik Pomaga kazdym ludzia niemusi byc kapusiem , moze byc spoko czlowiekiem.
zbudzmy respekt u innych przeciez to wlasnie ratownicy wodni to ludzie ktorzy plywaja najlepijej . Czytalem ksiazke i tam pisalo ze kiedys w Rzymie Ratownicy to byli tylko najlepsi plywacy , teraz tez jest tak . Pokazmy ze ratownik jest kto , kto niebudzi strachu ale maja nas szanowac!
Heh, człowiek który ma trochę oleju w głowie będzie szanował każdego, niezależnie od jego zawodu. Bo czym jesteśmy lepsi od ludzi którzy ciężko pracują od 5 rano żeby szanowni państwo turyści w miejscowości wypoczynkowej mieli czysto na drodze i żeby ich poczucie estetyki nie zostało zgorszone przez jakąś puszkę po piwie? Niestety zawsze znajdą się ludzie ważniejsi, lepsi, którzy powiedzą: "chu** robisz a nie pracujesz" jednak cała mądrość polega na tym żeby robić swoje
"róbmy swoje" z uśmiechem z życzliwym słowem do ludzi....nie zgrywajmy twardego pana ratownika który tylko opieprza.....róbmy to w sposób mądry...
unikajmy afiszowania się w koszulkach RATOWNIK poza dyżurem- wywołuje to efekt lansowania się.....a ludzie patrzą....
@ re up wlasnie oto mi chodzi , zeby ratownicy skrywali sie w tlumie ale chcialbym zeby ludzie podczas pracy patrzeli na nas z podziwem , jak widze ratownika to zawsze mam dla tej pracy podziw . Zarabia malo (zalezy) ale poswiecil czas i swoje zdrowie aby ratowac innych . Niektorzy mysla ze ratownik to czlowiek ktory siedzi na basenie i jak w piosence albo paker , ratownik to tytul zaszczytny , dla nas (lub mniejszosci ) to zaszczyt byc ratownikiem . Mam zaszczyt pomoc komus , ozywic kogos (reanimacja) to jest zaszczyt jezeli sie uda , ludzie uratowani naprawde maja szacunek . Gapie w pracy ratownika to ludzie ktorzy sa wkurzajacy , sam widzialem jak czlowiek reanimowal kolesia (ratownik) a jeden z gapiow powiedzial ze powinien dzwonic po karetke i gdyby nie 2 ratownik to by sie dyskusja nieskonczyla i czlowiek by zmarl . Ratownik to wyzszy szczebel my pilnujemy zeby zycie innych nieprzeszlo za biala linie utrzymujemy je na naszym terenie , jak pogotowie ~!
Ciamek nie wszyscy ale niektorzy chca aby doceniono ich prace wysilek , chce tu uswiadomic ze to nie oni , ale my ich chronimy . Moze masz ratownika dla pieniedzy , ja naprzyklad bede go robil dla ratowania zycia ludzkiego , chce dzielac na ten swiat . Moze wam sie zdawac ze jedno ziarnko piachu nic niezrobi leczy jezeli takich ziarnek piachu jest wiecej i sie porusza moga wywolac duza nawalnice . Chodzi mi oto ze wedlug was jestescie tylko ratownikami a tak naprawde to wy! wyplywacie na ten swiat , tak samo jak inne sily pozadkowe Mpgk itp itd . Wszyscy ratownicy bardzo wplywaja na swiat , od naszego zachowania zalezy czy bedzie bezpiecznie nad morzem czy nie . Przeciez ratownicy , mpgk i inne sluzby pozadkowe oczyszczaja swiat , my ratujemy ludzi od smierci , mpgk ratuje ludzi od zatrrucia , ekolodzy ratuja ludzi od zniszczenia ziemi , moze najmniej dostajemy pieniedzy ale zato jestesmy tak naprawde , Najbardziej wplywajaca sluzba na swiat .
Ciamek kazdy daje z siebie to co moze , ty dajesz tylko materializm , niebede z toba prowadzil dyskusij poniewaz dlamnie ratownik to nietylko praca . Inni tez to czuja , jezeli jestes nim dla pieniedzy to jestes tylko materialista i niemam ochoty z toba rozmawiac nara
Ciamek nie wszyscy ale niektorzy chca aby doceniono ich prace wysilek , chce tu uswiadomic ze to nie oni , ale my ich chronimy . Moze masz ratownika dla pieniedzy , ja naprzyklad bede go robil dla ratowania zycia ludzkiego , chce dzielac na ten swiat . Moze wam sie zdawac ze jedno ziarnko piachu nic niezrobi leczy jezeli takich ziarnek piachu jest wiecej i sie porusza moga wywolac duza nawalnice . Chodzi mi oto ze wedlug was jestescie tylko ratownikami a tak naprawde to wy! wyplywacie na ten swiat , tak samo jak inne sily pozadkowe Mpgk itp itd . Wszyscy ratownicy bardzo wplywaja na swiat , od naszego zachowania zalezy czy bedzie bezpiecznie nad morzem czy nie . Przeciez ratownicy , mpgk i inne sluzby pozadkowe oczyszczaja swiat , my ratujemy ludzi od smierci , mpgk ratuje ludzi od zatrrucia , ekolodzy ratuja ludzi od zniszczenia ziemi , moze najmniej dostajemy pieniedzy ale zato jestesmy tak naprawde , Najbardziej wplywajaca sluzba na swiat .
Ciamek kazdy daje z siebie to co moze , ty dajesz tylko materializm , niebede z toba prowadzil dyskusij poniewaz dlamnie ratownik to nietylko praca . Inni tez to czuja , jezeli jestes nim dla pieniedzy to jestes tylko materialista i niemam ochoty z toba rozmawiac nara
Co Ty człowieku w ogóle wiecz o byciu ratownikiem? Kim Ty jesteś że tak o mnie piszesz? Skąd wiesz, gdzie pracuję za ile i dlaczego zrobiłem ratownika? Nic o mnie nie wiesz więc się nie wypowiadaj na ten temat.
Już w innym temacie wszyscy po Tobie pojechali więc teraz tu się przeniosłeś? Jak kiedyś poznasz aspekty pracy na wodach otwartych gdzie odwalasz najgorszą robotę (zakazywanie, ostrzeganie i jeszcze raz zakazywanie) a w zamian słyszysz bluzgi itd. więc nie mów mi tu jakimiś hasłami że powinniśmy budzić respekt, działać z dumą i honorem czy jakoś tam.
Nic dzieciaku nie wiesz o ratowaniu ludzkiego życia, bo basen to pikuś i tam za dużo miejsca do wykazania się masz. W sumie masz, jak grzecznie, z dumą itd. zwracać ludziom uwagę.
Dzieciaki z mlekiem pod nosem w ogóle nie powinny zabierać głosu w pewnych kwestiach... (Ale się zagotowałem przez Ciebie!)
_________________ Nie można nic nie robić, tylko dlatego, że nie da się zmienić wszystkiego.
Wiek: 25 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 291 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 12:23 am
Daviddax i Barto 1993 normalnie....respect przed wami. To w waszych rekach przyszłośc WOPR-u naszego. Tylko Wy możecie skruszyc marazm panujący w naszych władzach. Tylko wy możecie przywrocic szacun dla ratowników na plazach i basenach.
Chwała bohaterom - ratownikom
Chwała tym dwóm forumowiczom...w końcu ktos pisze na tym forum z prawdziwa charyzma...
DZIEKUJEMY...:-)
_________________ Zawsze powinieneś przerwać CPR po drugim Au!ze strony pacjenta
ja moze nie jestem starszy od nich i wgl. ale tez sie wypowiem.
Po prostu chlopcy naogladali sie słonecznego patrolu itp. itd. gdzioe plaze sa zajefajne i nikt nigdy nie ginie i zawsze kazdego uratuja i tez zapewne nasi dwaj "bohaterowie" nie pracowali na plazy czy tez na basenie i nie wiedza jak to jest. W skrócie mówiac chca duzo, a niewiele wiedza i moga.