-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Budzmy szacunek
Autor Wiadomość
Dawiddax
Młodszy Forumowicz

Wysłany: Nie Cze 29, 2008 10:57 pm   

Przybysz napisał/a:
ja moze nie jestem starszy od nich i wgl. ale tez sie wypowiem.

Po prostu chlopcy naogladali sie słonecznego patrolu itp. itd. gdzioe plaze sa zajefajne i nikt nigdy nie ginie i zawsze kazdego uratuja i tez zapewne nasi dwaj "bohaterowie" nie pracowali na plazy czy tez na basenie i nie wiedza jak to jest. W skrócie mówiac chca duzo, a niewiele wiedza i moga.

Pozdrawiam

P.S kazdy moze miec jakies marzenia..

To chyba ty sie naogladales , moze ciebie nikt nieszanuje na basenie jako ratownika i koledzy cie moga nieszanowac ja mam inaczej ...

jjay 
Forumowicz WOPR

Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:36 pm   

wiesz co nie znam CIebie i moze dobrze!ale dlaczego piszesz o kims ze jest nieszanowany itd.???co Ty w ogle wiesz o ratownictwie, jak w wieku 15lat mozna miec szacunek ludzi na plazy??chyba ze naprwde jestes nieomylny,zawsze pieknie i elokwentnie zwracasz uwage ludziom, i do tego plywasz jak Phelps?jak dla mnie w takim wieku nie da sie wyrobic szacunku chyba ze Ty tego slowa nie rozumiesz?moze koledzy CIe szanuja, a ludzie na plazy??pewnie jak widza 15latka nad woda sie zastnaiwiaja jak taki chlopiec moze wyciagnac doroslego z wody...???pisze bo sam mialem 15lat i pracowalem spolecznie jako ratwonik i wiem jak ludzie aptrzeli na mnie to na pewno nie czulem ze mam szacunek tylko ze musze na neigo zapracowac!!(chyba ze Ty szacunek budisz od razu??)teraz tez widze jak przychodza mlodsi po kursie w Twoim wieku i co z tego ze umieja plywac jak nie maja doswiadczenie(co jest normlane) i dopeiro pracuja na szacunek a Ty od razu go masz!!jakbys kiedys byl na Gornym Slasku napisz do mnie na PW zaprosze CIe na taki kapielisko i na taki basen gdzie wyjdiesz z prozdu zolty z tylu brazowy i zwatpisz w to ze maja do Ciebie szacunek!!bo poki co to jeszcze nad morzem ludzi maja respect do morza i nie fikaja az tak do ratownikow jak zwracja uwage, ale w miescie jest troche inaczej i trzba anrpwde byc mocnym psychicznie zeby wytrzymac wszytskie prowokacje,obrazania i inne gorsze rzeczy!

Przybysz
Doświadczony Forumowicz WOPR
MR

Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:36 pm   

własnie ja znam fakty i wiem jak jest a Ty ogladales sloneczny patrol gdzie wszyscy sa madrzy wiedza co i jak zrobic jak powiedziec i zawsze odwazni i wgl.
Cytuje twoje slowa:
Najlepije zdjac ubrania (do gaci ) w lotce niech lezy i kocem okryc potem na koc idzie folia (taaka co cieplo robic , cieplna czy cos) i potem wziac zakryc mu glowe zeby lezal w lodce , zaniesc z 4 ratownikami lodke do pomieszczenia , tam facetowi zrobic ciepla herbate (nie goraca bo moze mu sie cos stac)

Ty nawet nie jestes ratownikiem i gdybasz co zrobisz jakby cos tama nawet nie wiesz jak sie nazywa ta twoja "folia cieplna czy cos". Juz w temacie HIPOTERMIA-Wychłodzenie czy cos takiego chlopcy Ci powiedzieli, ze te twoje dzialania to pewnie z media-koptera.

P.S co do wypowiedzi jjay to w 100% go popre bo sam jestem mlodyi mimo tego ze na kursie mowili ze mam szanse byc dobrym ratownikiem i ze wgl fajnie sie ze mna pracuje to i tak dalej zdaje sobie z tego sprawe, ze nie mam doswiadczenia i jakies ogromnej wiedzy. Pracuje na basenie juz od 2 tygodni i ostatnio mialem przypadek, ze 2 chlopakow(nizszych ode mnie) mi wchodzi w butach a jest wyrazna tablica ze jest zakaz, podchodze i mowie ze trzeba zdjac buty a jeden z nich do mnie czy mam jakis problem to mozemy wyjsc na zewnatrz i co ja mam mu powiedziec powiedzialem ze nie mam problemu ale regulamin jest po to zeby sie go trzymac i po chyba 3 min negocjacji i cofniecia sie do miejsca gdzie wisi regulamin zdjeli buty ale juz widzialem ze cos im sie we mnie nie podoba ;/.

Ciamek 

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 1:50 pm   

Następnym razem powiedz im że jak mają oni taki problem to po co wychodzić? Niech spróbują szczęścia jak jesteś w koszulce na służbie :) A najlepiej jeszcze w wodzie z cwaniaczkami ;) (to taki żarcik trochę oczywiście, a podkreślam to żeby Dawiddax zrozumiał i wiedział jak się zachować bo widzę że ratownictwa uczy się z internetu)

bandit 

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 2:44 pm   

Jest takie mądre powiedzenie.

"Nie dyskutuj z głupim, bo najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."

Dawiddax
Młodszy Forumowicz

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 10:11 pm   

bandit napisał/a:
Jest takie mądre powiedzenie.

"Nie dyskutuj z głupim, bo najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."

O tobie? czy o kim??

nie nieogladam zadnych slonecznych patroli czy medi kopterow , moj ojciec byl ratownikiem , nurkiem , i tez twierdzi ze sie niewklada czlowieka odrazu do cieplego pomieszczenia ... co ? bo w filmach jest to , to znaczy ze odrazu z filmu to biore ... sory ale lepijej zrobic cos , co widzisz w filmie niz cos co ci sugeruje rozum ...

tak swoja droga , to ludzie do ratownikow moga tak mowic , masz od tego starszych ratownikow zeby ci pomagali , jezeli ktos ci wejdzie w butach to moze dostac grzywne ?

Mam juz MR i szacunek - w sensie poważanie, uszanowanie, respekt, atencja, estyma, pokłon
dla was szacunek to chyba jest , ze podejdziecie do faceta 2 m bary takie ze sie w drzwiach niemiesci i powiecie , uklon a on sie uklon?

Szacunek u ratownika jest to jezeli ratownik budzi u ludzi zaufanie nieboja sie znim rozmawiac ,

ja np: budze taki szacunek ofc nie u wszystkich ale u tych ktorzy sa otwarci budze szacunek i jeszcze ani razu nikt niewwalil sie , z gadka zeby wyjsc na zewnatrz ...

Przybysz
MR

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 10:14 pm   

bo wiesz jak sie pracuje na basenie w ogrodzie to raczej ciężko o taką sytuacje...

P.S co do tego ze lepiej zrobic cos co sie widzialo na filmie niz to co Ci mowi rozum to częsta sytuacja z filmow ze po wyciagnieciu z wody wykonaniu resuscytacji czlowiek sie przebudza i wypluwa wodę, czy w realu tak jest.? nie

bandit 

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 11:12 pm   

@ Przybysz

Daj sobie spokój...

Yuri el Diablo 
RW

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 9:45 pm   

Dawiddax napisał/a:
sory ale lepijej zrobic cos , co widzisz w filmie niz cos co ci sugeruje rozum ...

Padłem.

Odpowiedz do tematu