Ja mam do Was kilka pytań:
po 1: Czy są jakieś ograniczenia co do stroju WOPR (mowili mi ze basen i jezioro- pomaranczowy a morze- czerwony) ??
po 2: Czy jest jakaś różnica między strojem WOPR a Nivea WOPR?
po 3: Mam jechać jako MR na kolonie 60 osobową. Wiem, że wszystkich naraz do wody ich nie wpuszczę, bo ichg potem nie ogarnę, ale czy są jakieś limyty wpuszczania osób do wody czy jak?
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 6:30 pm
1. Kiedyś były pomarańczowe, teraz zmienili wzgodnie z przepisami UE na czerwone. Nie ma różnicy między morzem, a jeziorem Ratownik to Ratownik
2. Odzież nivea jest dla Ratowników którzy pracują np na plaży miejskiej którą sponsoruje NIVEA. Teoretycznie nie powinno się używac odzieży z logiem niea na kąpieliskach śródlądowych oraz basenach które nie są sponsoruje ww firma (Teraz NIVEA wygryzł PLUS GSM )
3. Maksymalnie 15 osób na jednego opiekuna. Jako MR nie możesz bez 'nadzoru' min RW kompać dzieci.
_________________ Pozdrawiam,
Mateusz
Ostatnio zmieniony przez MatiX Wto Cze 17, 2008 6:35 pm, w całości zmieniany 1 raz
1. Nad morzem teraz są na ogół czerwone stroje od sponsorów(niwea, plus), bo jest przepis regulujący kolor stroju. Ale powinien on obejmować także akweny śródlądowe, ni tylko morze.
2. Jest, taka, że masz reklamę nivei, i tylko tym.
3. Do wody nie powinieneś wpuścić nawet 1 jeżeli jesteś MR i zamierzasz sam ich kapać bez RW.
jeżeli będziecie korzystać z kąpieliska publicznego to powinniście przedstawić się ratownikom, poznać ustalenia i ja na waszym miejscu wpuszczałbym 10osób na 10 minut i zmiana-opiekun grupy odprowadza swoich na kocyki i przychodzi następny ze swoją ..
zbiórka i odliczenie głów przed i po(i ma się zgadzać hehe,najwyżej dobierz kogoś z plaży)