Darius HSP Inc. Wypowie się, choć w ostateczności Darius HSP Inc.
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 8:13 pm
Jest taki film pod tytułem "Ciemna strona miasta" (ang. Bringing Out the Dead) z Nicholasem Cage'em w roli głównej ...
Gra on w nim rolę kierowcy nowojorskiej karetki pogotowia oraz sanitariusza ...
Film ukazuje problemy z jakimi zmagają się sanitariusze służb ratowniczych oraz jak sobie z nimi radzą ...
Jak już poruszyliście ten temat to serdecznie polecam. Film jest po prostu genialny ...Wyśmienita rola Nicholasa Cage...
Należy pamiętać, że New York różni się trochę od polskich realiów...
Jestem przekonany, że po ujrzeniu tego filmu stwierdzicie, że nasi sanitariusze to przytulniachy w porównaniu z tymi z USA. ...
_________________ SierraGuards.pl! - Zostań Ratownikiem w USA. Discover America With Us...
_________________ "Dla świata jesteśmy tylko ludźmi - dla ludzi, których ratujemy jesteśmy całym światem"
"So Others May Live"
Darius HSP Inc. Wypowie się, choć w ostateczności Darius HSP Inc.
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 11:29 am
Sanitariusza w USA w tego typu służbach woła sę po prostu "med" lub "medic" jako pomoc medyczna, i w żaden sposób nie może to nikogo obrazić ...
Nic konkretnego nie miałem na myśli mówiąc "przytulniachy". Chodziło tylko o to, że czegokolwiek nasi nie "odwalą" (sarkastyczna uwaga, dowcip nie na miejscu itd podczas pracy), to będzie to drobnostka w porównianiu z dowcipami naszych kolegów zza oceanu ...
Naprawdę polecam obejrzeć film...
_________________ SierraGuards.pl! - Zostań Ratownikiem w USA. Discover America With Us...