Hejka:)
Robie prezentacje o naszej ciezkiej pracy.Chce pokazac jak bardzo nasza praca 'hobby'
jest odpowiedzialna ile z nia wiazac sie moze niebezpieczenst jak jestesmy traktowani przez ludzi itp Prosze was o pomoc moze macie jakie ciekawe propozycje zdjecia filmiki teksty ktore uslyszeliscie od ludzi na swoj temat (te negatywne i pozytywne)jakies ciekawe cytaty itp
Chce zeby ta prezentacja byla z humorem ale rowniez dotarla od innych, zeby ich zaciekawic a zarazem spowodowac w nich przerazenie !!!
Pozdrawiam:)
_________________ Czy potrafisz zdecydowac kto ma Życ, a kto Umrzeć ????
moze macie jakie ciekawe propozycje zdjecia filmiki teksty
Mam kilka Gb zdjęć i filmików właśnie z pracy(2 sezony)...
Nawet chyba jest nagrane jak ratownik upomina kogoś (oraz co ratownicy robią kiedy niema ludzi)
ewelinka napisał/a:
Chce zeby ta prezentacja byla z humorem ale rowniez dotarla od innych, zeby ich zaciekawic a zarazem spowodowac w nich przerazenie !!!
Pozdrawiam:)
Powinnaś popytać Bardziej doświadczonych ratowników, pewnie juz nie jedno widzieli może to ci pomoże.
Myślę ze warto było by podać parę przykładów (wypadki itp.) tak żeby wśrób ogladajacych wzbudzic respekto do Wody.
Mogła bys też opisać kurs (kiedy ja opowiadam komukolwiek kurs jak bylem na środku jeziora w straszna ulewe a na około pływali instruktorzy motorówką po to żeby fale zrobic - i nikt sie nami nie przejmowal specjalnie to raczej ludzie czują respekt) POWODZENIA
madzinkatweety napisał/a:
"Nie pijący ratownik to podejrzany ratownik" - usłyszałam to od kumpla na kąpielisku:)
Ja słyszałem to w wersji "trzeźwy ratownik to podejrzany ratownik"
Ubu to jak bys mogl mi na meila wyslac jakies ciekawsze fotki i te filmik :)
Wiecej informacji skuteczniej dochodz do ludzi jak cos zobacza (np jak widza z esie ktos topi to pozniej do konca dnia jest spokoj i kazdy sie slucha) ja wlasnie chce cos takiego zrobic tutaj trche zartow na temat ratownika a pochwli cos tam na temat wypadkow i fota jak "wkladaja "goscia do "worka"
Dajcie wiecej propozycji!!!
Dzieki za pomoc:)
No pewnie tylko to jszcze troche czasu minie zanim ja zrobie:):)
Dajcie mi jescze jakies propozycje co wedlug was powinno tam sie znajdowac:D:D:)
(zastanawiam sie czy na poczatku wcisnoc cos o statucie i o historii Wopr?? co wy na to ???)
Myślę że fajne było by tytułem wstępu warto by było coś wspomnieć o początkach WOPR było by to bardzo oryginalne i mysle ze wazne dla ludiz ktorzy nie maja o tym pojecia:)
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 10:45 pm
No ja akurat mysle inaczej. Co ludzi z zewnątrz interesuje powstanie wopru. należy czas przeznaczyć na pokazanie im jak wygląda ratownictwo i z czym tak dokładniej związana jest praca ratownika...
Ja myślę że trzeba by było napisać jakiś wstęp. W paru zdaniach o Wodnym Ochotniczym Pogotowiu Ratunkowym, tak żeby każdy miał jasność co ogląda i co przedstawia prezentacja. Oczywiście nie wchodząc w statutowe prawa. Tak po prostu od siebie.
_________________ >> Ratownik WOPR > Stermotorzysta > Strenik motorowodny > Żeglarz jachtowy > P1 CMAS > Radiotelefonista VHF > kier. Ratownictwo Medyczne >>
>> Należy zawsze wykonać wszystko, co potrzeba, a nie wszystko, co można. <<
yhmmm
to zrobie taki malutki wstep ze od dawna udzielali pomoc i tylko wspomne o tym szpitalu niosacym pomoc ofiarom Wisly.pozniej wkleje chaslo 'by inni mogli zyci" i tak myslalam zeby tresc naszego przyzeczenia ale tak ze podzielic ta rote na kilka czesci i do kazdej czesci dopasowac jakas fote obrazujaca dany kawalek.Dalej myslalam zeby wcisnoc utoniecia dlaczego tak sie dzieje i statystyki wiekowe. a nastepnie dac jakis tytul albo cytat (tylko nie wim jeszcze jaki) z zycia ratownika i tu bedzie pokazane o zawodach o pracy itp
Co wy na to???
Co do przyczyn: jestem za, ale wszelkiego rodzaju statystyki raczej bym pominęła.
Moim zdaniem dobra prezentacja to prezentacja: krótka, zwięzła i na temat. Człowiek może tylko przez pewien czas skupić uwagę, niezależnie od tego jak dany temat jest interesujący.
Myślę, że powinnaś zaznaczyć, że są różnicę pomiędzy pracą nad morzem, nad jeziorem i na pływalni. Rozdzielić jakoś te zagadnienia.
Jak na razie tyle pomysłów "na szybko". Życzę powodzenia
Pzdr
_________________ >> Pamiętaj, że Twoja przyszłość będzie czyjąś przeszłością... <<