Wysłany: Pon Paź 01, 2007 12:18 pm Ludzka głupota nie zna granic
Wszyscy pracujemy albo pracowaliśmy na jakiejś wodzie. Podzielcie się proszę przypadkami ludzkiej głupoty i dziwnych zachowań- bo jak wiecie ludzie z jakimi sie spotykamy są czasem niesamowici. Ja zaczynam: W tym roku na basenie odkrytym jeden z nawalonych "młodzieńców" zamierzał chłodzić reklamówkę z 5 butelkami piwa pod publicznym prysznicem-chyba myślał że tego nie zauważę hahaha jak pakunek sprzątnęłam oburzony i zdziwiony spytał dlaczego to zabieram?? przecież on tego nie pije! Co ćwok..... potem oczywiście był gotowy mnie pobić za to ale się nie dałam-piwko skonfiskowałam
ps. może i był podobny temat na forum ale jest nieśmiertelny
[ Dodano: Pon Paź 01, 2007 1:39 pm ]
ok przepraszam mamy podobny temat: "akcje nie tylko ratunkowe" :/ hmmm chyba zaśmiecam forum
Mnie najbardziej rozwaliła kobieta która weszła na teren basenu z papierosem w rece a w 2 miała chipsy i dawała je do buzi swojej córeczce ktora stała po pas w wodzie... podeszłam do niej i mowie "prosze wyjść poza teren basenu z tym papierosem i chipsami" a ona zrobiła oczy na mine jakby ufo przyjeciało... mało jej ten papieros nie wypadł z reki... "to ja nie moge jej dawac tych chipsow prosto do buzi przeciez nie smiecie...." jeszcze minuta i bym sie zagotowała "prosze z tym stąd wyjść" powiedziałam dosadnie i popaprzyłam na nia jak na wariatke.... odwrociłam sie i poszłam... chyab zrozumiała bo wyszła... ale ludzka głupota nie zna granic...
w kazdym razem jak opoweidziałam ludziom z pracy to mieli niezły ubaw....:D
Swoja droga facet ze sztuczna szczeka przebija wszytsko:)
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 8:41 pm
U mnie na kąpielisku jest taki punkt "STOSOWAĆ SIE DO POLECEŃ RATOWNIKA" czyli jak mówie że czegoś nie można to znaczy że nie można i tyle a Ja regulaminu nie ustalałem tylko kierownik basenu wiec do niego z pretensjami.
Ale nigdy nie mogę tego zrozumieć jak ktos kogo upominam mi mówi "JA ZAPŁACIŁEM ZA WEJŚCIE WIEC DLACZEGO NIE MOGE..." I to paru dziennie takich mam. Ich zdaniem skoro płacą za wejście to mogą Robic co im sie podoba a jak do tego jeszcze dochodza teksty w stylu "GDYBY NIE JA TO BY PAN NIE MIAŁ PRACY" az sie zyć chce.
O głupocie ludzkiej i naprawde super pytaniach do ratowników to trzeba by pogadac z Ratownikami pracujacymi w parku wodnym w Krakowie.
Tam głupota niektórych przekracza wszelkie granice ludzkiego rozsądku.
np. wchodzenie do sauny z frytkami, albo wchodzenie do basenu z cola i hamburegerem, albo pytanie dlaczego nie możan skakac na główke do basenu który ma 60cm głębokosci.
Przypomniała mi sie jedna historia związana z tekstem "Zapłaciłem i nie wyjdę z wody" Kobieta a właściwie "baba" wielka i okropna- siedzi w wodzie z małym dzieckiem w majtkach i z koleżanką, sama ubrana jest jak przyszła: koszulka na ramiączkach, kolorowe spodenki a pod spodem bielizna- blehhh na upomnienie proszę wyjść z wody tu się pływa w stroju kąpielowym a nie w bieliźnie rzuciła się na mnie z głupimi tekstami i że nie wyjdzie "bo zapłaciał" mądra koleżanka wtrąciła że jej na to nie stać a tipsy gigant biała!! ps. wstęp na basen:5 zł na całyyy dzien ale chipsy w saunie to dopiero pomysł!
U mnie na basenie w saunie, parę razy miałem faceta, i parę razy babkę (obleśna-stara) co po saunie i okolicach to się nago poruszali. Na moje upomnienie że muszą mieć coś na sobie, że jest to miejsce PUBLICZNE, a nie PRYWATNE, to odpowiedzieli - standardowo - że zapłacili, i że mogą. A ja na to że jednak nie mogą. Po czym pokazuje im kamerę skierowaną na wejście do sauny (ekran stoi na w holu basenu - na szczęście pokazuje obraz z innej kamery). Na ten widok usłyszałem tylko: "Boże, co tu jest za AZJA!!!". Odwróciłem się mówiąc - "Witamy w Europie!"
_________________ "Co nas nie zabije, to nas wzmocni!"
"Boże, chroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sobie poradzę..."
[quote="Iblis"]U mnie na basenie w saunie, parę razy miałem faceta, i parę razy babkę (obleśna-stara) co po saunie i okolicach to się nago poruszali.
musze wam powiedziec ze tylko w Polsce tak jest z edo sauny wchodzi sie w stroju. Ostatnio bylam w niemczech i poszlam normalnie do sauny w stroju to po chwli przyszedl po mnie ratownik i wyprosil powiedzial ze tu tylko toples ze inaczej nie wpuszczaja niemcy patrzyli na mnie jak na glupka ;/ja mu tlumacze ze w polsce jest inaczej ze jak by ktos nago wszed to on by wygladal na pajaca ale coz niemcowi sie nie wytlumaczy
_________________ Czy potrafisz zdecydowac kto ma Życ, a kto Umrzeć ????