-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki wg Ciebie powinien byc kolor uniformow WOPR??

Jaki wg Ciebie powinien byc kolor uniformow WOPR??
pomarańczowy
52%
 52%  [ 35 ]
czerwony
40%
 40%  [ 27 ]
żółty
1%
 1%  [ 1 ]
niebieski
0%
 0%  [ 0 ]
biały
0%
 0%  [ 0 ]
inny niz proponowane
1%
 1%  [ 1 ]
jest mi to obojetne, byle na plecach byl "Ratownik"
4%
 4%  [ 3 ]
Głosowań: 67
Wszystkich Głosów: 67

Autor Wiadomość
eserelus 
Doświadczony Forumowicz WOPR
MR WOPR

Wysłany: Wto Sie 28, 2007 10:04 pm   

czarasia, u mnie w pracy kazda ratowniczka miala elegancki uniform i slicznie sie w nich prezentowaly :smile: widocznie my mielismy stroje lepsze jakosciowo...

krawiec, wiesz zawsze mozna podyskutowac a skoro sa rozne glosy to dlaczego nie wprowadzac takiego tematu w publike... wyrazamy tylko swoje opinie a nie zbieramy glosy zeby obalic czerwone stroje :wink:
2007 - sternik motorowodny
2008 - RW, KPP, sędzia pływania II kl??

uapa 
Wypowie się, choć w ostateczności
młodszy ratownik

Wysłany: Pią Sie 31, 2007 11:21 pm   

wszyscy przyzwyczaili się do pomarańczowego ale równie dobrze mogą się przyzwyczaić do czerwonego, to kwestia paru sezonów. a czy czerwony jest lepszy? w sumie to obojętne, ważne żebyśmy byli rozpoznawani. a jeśli chodzi o jakość ciuchów... koszulka z WOPRu po krótkim 'rozlazła' mi się nie mówiąc już o tym, że spiera się kolor. następne będę zamawiał przez internet

może ktoś wie jak oznaczeni są ratownicy w innych krajach europejskich. np. na basenie na Węgrzech zdziwił mnie widok facetów w białych koszulkach i niebieskich spodenkach- byli ubrani tak samo jak reszta personelu na basenie!

Mr.Bartson 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz
Młodszy Ratownik

Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 12:06 am   

Według mnie musi być kolorek czerwony - służby ratownicze takie mają to czemu wopr ma dalej ciągnąc pomarańcz :D ja ratownikiem, no jestem w sumie od niedawna, ale czerwony raczej mi bardziej podszedł zaraz niż pomarańcz... chociaż taka koszulka pomarańczowa - żarówa nieźle pasuje na "świecenie" na basenie :D
Jednak na plaży teraz jak patrze na ratowników to po prostu ich widzę, kiedy był pomarańcz to aż tak bardzo nie było to wyróżniające :-)

Jestem za czerwonymi barwami :-)

MatiX 

Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 11:59 am   

Cytat:
że ktoś wie jak oznaczeni są ratownicy w innych krajach europejskich.

Pomarańczowa koszulka z napisem SOS :razz:

michal88 

Ostrzeżeń:
 4/3/6
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 1:04 pm   

Kiedyś uważałem ze fajniejsze są pomarańczowe, ale zmieniłem zdanie, czerwone są fajniejsze, nie wiem czemu tak mysle ale jakos mi się bardziej podobaja...
2007- WIBOR Pobierowo/Pustkowo
2008- WIBOR Międzyzdroje

Yuri el Diablo 
RW

Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 6:57 pm   

W sumie, to te pomarańczowe były bardziej "oczojebne", przez co ratownik od razu sie wyrozniał na kąpielisku...

Odin 
RW

Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 9:03 am   

Mr.Bartson napisał/a:
chociaż taka koszulka pomarańczowa - żarówa nieźle pasuje na "świecenie" na basenie :D
Jednak na plaży teraz jak patrze na ratowników to po prostu ich widzę, kiedy był pomarańcz to aż tak bardzo nie było to wyróżniające :-)

Włąsnie jest dokładnie odwrotnie, czerwony kolor uniformów pasuje idealnie na basen, gdzie ratownik jest jedyną ubraną osobą, zaś nad morzem kolor czerwony to totalny nie wypał, bo kolor czerwony jest ostatnio dość modny, więc patrząc na plaże pełną turystów, nie jesteś w stanie rozpoznać gdzie stoi w tym tłumie ratownik, to samo na łódce, możesz liczyć tylko na wieżę. Wystarczyła zaś jedna rzecz z kompletu pomarańczowego, i widać było ratownika z sąsiedniej wieży.

Kuba 
SRW

Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 10:01 am   

Pracuje na basenie i jeśli chodzi o ratownika na basenie to czerwony czy pomarańczowy w zasadzie bez różnicy (chyba wiadomo dlaczego). Natomiast po obecnym sezonie, który spędziłem w pracy nad morzem to sądzę, że pomarańczowy dużo lepiej zdaje egzamin. Przede wszystkim jest bardziej widoczny. Miałem okazję pracować w pomarańczowych i czerwonych strojach od Nivea i mam porównanie.

Przybysz
MR

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 10:18 pm   

moze troche stary temat ale wciaz aktualny. ja jestem za pomaranczowymi kolorami bardziej sie rzucajaw oczy i wiekszosc sprzetu jest w kolorach pomaranczowych (bojki SP itd.)sam bylem w niemczech na basenie i oni maja wszyscy pomaranczowe koszulki i czarne spodenki z tylu byl napis ratownik ale tylko sie tego domyslalm bo nie wiem na 100% xD

tf 
RW

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 10:42 pm   

Pomarańczowy jest z daleka widoczny i to jest niewątpliwy plus. Ostatecznie specyfika naszej pracy jest inna niż pozostałych służb ratowniczych-musimy być zauważalni i powinniśmy zachować pewną odrębność. Chociaż na basenie wolę czerwone koszulki.

Ciamek 

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 11:13 pm   

Powinny być jednakowe. Póki co nad morzem ratownicy są czerwoni, a nad śródlądowymi pomarańczowi. Jednak dyskusja ta nie ma sensu gdyż rozporządzenie o kolorach służb ratowniczych wyszło z góry (czytaj UE) i mówi ono iż wszystkie służby ratownicze powinny być ubrane w kolorze czerwonym.

ArturD 
Forumowicz WOPR

Wysłany: Pon Cze 16, 2008 7:57 am   

Yuri el Diablo napisał/a:
W sumie, to te pomarańczowe były bardziej "oczojebne", przez co ratownik od razu sie wyrozniał na kąpielisku...

Byly, przez pierwsze 2 tygodnie, poki nie wyblakly:P Osobiscie bardziej podobaja mi sie pomaranczowe, ale ze wzgledow praktycznych lepsze sa czerone (nie blekna tak latwo (chociaz moze jeszcze za krotko nosze) i wydaja mi sie lepszej jakosci. A do pomaranczowych strasznie nad morzem muszki lecialy :???: W tym sezonie pracuje od miesiaca, i juz paru ludzi sie mnei pytalo czemu jestem na czerwono, a nie pomaranczowo, wiec sadze ze za jakies 2 sezony i ludzie i my przywokniemy do czerwieni. Chociaz stary dobry pomarancz lepiej komponowal sie ze sprzetem ratunkowym :cool:

imperatoor 
Forumowicz WOPR
MRW

Wysłany: Pon Cze 16, 2008 3:56 pm   

wydaje mi się że pomarańczowy jest dobry :)
może trochę inny odcień jakby był.

krawiec 

Wysłany: Pon Cze 16, 2008 4:18 pm   

Po parunastu dniach pracy w tym sezonie stwierdzam ze czerwony jest pod jednym wzgledem na pewno lepszy - muszki do niego nie leca :D a w pomaranczu to masakra :P

Odpowiedz do tematu