plus nie moze zrobic takiej reklamy ponieważ został by posądzony ze traktuje ratownictwo glownie w celach marketingowych
pozatym reklamowki plusa z kabaretem sa chyba najlepsze w histori reklam gsm (wszystkie sieci)
patrząc na reklamy ery - są plakaty i leci w tv ale sukcesem kazdej reklamy jest to, ze ludzie o niej dyskutują,
podobnie jak z filmami, im bardziej kontrowersyjny film, im wiecej szumu wokol niego tym wiekszy sukces odnosi, wiec moze era wszystko dokladnie zaplanowala (łącznie z protestem zg)
Ludzie ale z czego my robimy problem . Czy w reklamie wystepuje logo wopr . Odpowiedz brzmi NIE. Reklama tez nie obraza nas jako ratownikow. A jeżeli kogos urazila to niech napisze co go urazlio w tej reklamie , bo ja niewidze nic obrazliwego. W telewizji nawet nie widac napisow na koszulce ze to sa ratownicy.Sa to jacys goscie ktorzy wynurzaja sie z wody i biegna w kierunku plazy.Cos chyba nie tak zawsze mi sie wydawalo ze my z plazy biegniemy w kierunku wody ZG zrobil afere bo chce wyrwac pieniadze od ery a moze rowniez sie boi ze skoro era zrobila reklame niby ze z ratownikami nie placąc woprowi to to samo zrobi plus
widział ktoś juz najnowszą reklame ery, gdzie zamiast umięśnionych przystojnych facetów biegnie grubas w pomarańczowej koszulce z napisem ratownik i kilku takich co jak staną bokiem to cienia nie rzucają, a zamiast bojek maja dmuchane kaczuszki itp zabawki,
ciekawe co teraz zarzucie erze zarząd wopr
(nie sugeruję oczywiście, że osoba bardzo szczupła albo otyła jest złym ratownikiem)
widział ktoś juz najnowszą reklame ery, gdzie zamiast umięśnionych przystojnych facetów biegnie grubas w pomarańczowej koszulce z napisem ratownik i kilku takich co jak staną bokiem to cienia nie rzucają, a zamiast bojek maja dmuchane kaczuszki itp zabawki,
widzialem go dziś na konferencji/warsztatach na jednym z laptopów, (krypto)reklama pierwsza klasa, jak uda mi sie zalatwić to podrzuce linka
BarMos widziałem reklamę wczoraj wieczorem w telewizji linka żadnego nie mam, także albo musisz gdziesz poszukać na stronie ery albo zobaczyć w telewizji
Barbarossa to nie o tą reklamę chodzi, tzn też reklama ery, to co się dzieje na reklamie to w zasadzie to samo tylko juz jest trochę zmieniona są inni bohaterowie
Wysłany: Nie Mar 12, 2006 3:06 pm
sorrki, napisałam to z rozpędu nieczytając wcześniejszych postów dzisiaj rano widziałam tą reklamę i prawię udławiłam się herbatą, masakra ale cóż Związek Główny sam się o to prosił...
drugą wersje reklamy zawdzięczmy w dużej mierze ZG WOPR
A cóż ma do tego ZG czy inna rganizacja ?? Przecież reklama rządzi się swoimi własnymi prawami, pokazuje różne grupy społeczne nie zwracając uwagi na kształtowanie takiego czy innego wizerunku (strażacy, lekarze, listonosze... dzieci, starcy... zdrowi i chorzy). Mają w nosie to jak pokazują rzeczywistość... liczą się jedynie wskaźniki sprzedaży reklamowanego towaru lub usługi.
Więc przestańcie się podniecać bzdurną reklamką, przestańcie szukać winnych i dorabiać do nic nie znaczącego zagrania rynkowego historii prosto z horroru...
baca
_________________ I’ve seen things you people wouldn’t believe. All those moments will be lost in time like tears in rain...
Reklama, reklamą ona co najwyżej mnie śmieszy, ale poprostu byłem zirytowany protestem ZG WOPR bo właśnie nie był potrzebny, właśnie dlatego że jest to tylko reklama.