tOma5 co tambyło mniej więcej mówione w tym polsacie bo nie oglądałem a ciekawi mnie?
jak możesz napisz pozdrowionka i oby ten obraz ratownika nie ucierpiał
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 8:44 pm
wracając do głównego tematu, przecież ta reklama nikomu nie szkodzi, a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Jakby Plus zrobił podobną reklame (albo Era zasponsporowała WOPR) to nikt by się przecież nie czepiał
Jakiś instreuktor z Krakowa wypowiadał się, że ratownicy zostali pokazani w b. złym świetle, że "rzucają gdzieś sprzęt"(w domyśle wiadomo dlaczego). Ogólnie w jego wypowiedzi chodziło o to, że reklama przeczy założeniom ratownictwa i prawdziwemu wizerunkowi ratownika.
Poza tym dziennikarka wspominała, że reklama to kalka scen "Słonecznego patrolu".
Najgorsze było na końcu- pokazali jakiś znudzonych ratowników na basenie i puścili kilka aluzji, że chyba jednak ratownicy w praktyce nie reprezentują sobą tak "wzniosłej" postawy, jak sugerował WOPR w swoim proteście i że dużo brakuje im do wizerunku z reklamy
Tutaj jest dostepny caly material. Pokazane sceny nakrecone sa w aqua parku w Krakowie.. Ale porownanie Pani redaktor dwoch scen-ze Slonecznego Patrolu oraz z reklamy jakos mnie nie przekonalo do ich identycznosci gdyz ratownicy przede wszystkim biegna w odwrotnych kierunkach i Ci z serialu odrzucaja bojki po wczesniejszym ich zalozeniu Albo ciekawe jest stwierdzenie ze z tekstu "...potrzebuje bohatera do konca nocy, musi byc silny, szybki i rozpalony..." wynika ze ratownicy spiesza z pomaca Dla mnie reportaz jest pelen sprzecznosci ale zdania o reklamie nie zmieniam i wciaz lubie ja ogladac Hehe zaczyna sie robic glosno.. Pozdrawiam
_________________ 2005-Młodszy Ratownik WOPR
2006-Sternik Motorowodny
Grupa Szybkiego Reagowania WOPR
''zmieniamy horyzont, w natchnieniu, w zachwycie, bo jedno, bo jedno jest życie.''
BarMos, tu chodzi głównie o to że ratownik jak sama nazwa wskazuje, ma ratować, a ta reklama ma podtekst ratownika-jako człowieka który podrywa laski. Nasi koledzy z gór ( TOPR, GOPR) też raczej nie zgodziliby się aby kojazono ich z czymś innym jak ratownictwo.
Jednak prywatnie mówiąc ta reklama jest dla mnie obojętna, niech sobie ją puszczają jak chcą.
Pozdrawiam
2006-Sternik Motorowodny
''zmieniamy horyzont, w natchnieniu, w zachwycie, bo jedno, bo jedno jest życie.''
Nasi koledzy z gór ( TOPR, GOPR) też raczej nie zgodziliby się aby kojazono ich z czymś innym jak ratownictwo.
Tylko, ze my jestesmy w tej "uprzywilejowanej" sytuacji, ze na poczatku byl "Sloneczny patrol". Mysle, ze po czesci to przyczynilo sie do takiego, a nie innego postrzegania ratownikow. Uwazam tez, ze ta reklama nie wplynie w wiekszym stopniu na nasz wizerunek. Mysle, ze niektorym przydaloby sie troszke dystansu do calej sprawy.
Pozdrawiam
_________________ >> Pamiętaj, że Twoja przyszłość będzie czyjąś przeszłością... <<
wywyjec, jak już wcześniej pisałem, jest mi wszystko jedno, moim zdaniem poszło tu bardziej o to że reklama jest sieci na E, a nas sponsoruje PLUS.
2006-Sternik Motorowodny