-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa (?) wizja ratownika ;)
Autor Wiadomość
HDS 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Pią Lut 17, 2006 4:41 pm   

wywyjec napisał/a:

Czy myslicie, ze powodem tego protestu mogl byc Plus?? Ostatecznie tak by wynikalo z wypowiedzi rzecznika Ery.

Pozdrawiam
owszem - skoro wopr ma jakas tam umowe partnerska podpisana z plusem(morze + mazury) a tu era wyskoczyla z wizerunkiem ratownika w swojej reklamie to napewno "P" czuje sie obuzona ze "P" placi woprowi a "e" wykorzystuje wizerunek ratownika

frezee 
Doświadczony Forumowicz WOPR
haha ^^

Wysłany: Pią Lut 17, 2006 10:36 pm   

no tak tylko jest roznia pomiedzy wizerunkiem ratownika a wopru choc ten drugi kojarzy sie z ratownikiem :)

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 1:08 am   

mysle ze szkody wopr z tytulu tej reklamy nie odniesie ale po emisji reklam plusa to plazowicze chcieli dzwonic na moja komorke... jeden facet mnie zatrzymal i mowi:
- dlaczego pan nie odbiera?? dzwonie na ten nr z komorki a pan nic...dostaliscie telefony z plusa i sobie je prywatnie wykorzystujecie!? :roll:

DeVu 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 9:21 am   

Hehe, nieźle.

A tak wogóle to jak to jest z tym 0 601 100 100? Bo do tej pory niewiem, czy to się dzwoni gdzieś do najbliższego punktu wopr czy jak? :D

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 9:51 am   

dzwoniac na nr alarmowy dzwonisz do centrali (ponoc na mazurach ale nie wiem) a oni dzwonia do najblizszej miejsca wypadku jednostki ratownikow. w praktyce troche to kuleje. moj szef obstawia 22 km plazy nad morzem a sam musial sie skontaktowac z ta centrala plusa bo wczesniej nikt nie interesowal sie tym kawalkiem wybrzeza...
no i teraz to wyglada tak ze po otrzymaniu zgloszenia z centrali on przez radio kontaktuje sie z najblizsza wieza ratownicza w okolicy miejsca zdarzenia. to dosc dluga droga ale ponoc juz pare razy sie udalo. ja wychodze z zalozenia ze jesli choc jedna osoba dzieki temu numerowi zostala uratowana to jest to potrzebne ale mielismy tez pare wymyslonych akcji. dostalismy kiedys sygnal a 2 dzieci na pontonie bez wiosel, 300 m od brzegu a okazalo sie ze byla to dmuchana zabawka... takich akcji bylo kilka ale narazie chyba nic lepszego nie da sie wymyslic...

wywyjec 
Starszy Forumowicz WOPR
RW :P

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 11:14 am   

Hej!!

kovalsz napisał/a:
moj szef obstawia 22 km plazy nad morzem

W takim wypadku chyba to dziala. Ludzie z centrali nie zawsze orientuja sie w odleglosciach miedzy miejscowosciami i "strefach wplywow" szefow. My dostalismy zgloszenie, ze cos sie dzieje w na "naszym terenie". Okazalo, ze chodzilo o Rewal. A tam pomijajac fakt, ze dla nast troszke daleko bylo, to jeszcze kto inny "obstawial" tam plaze. Niby to tylko kilka minut straty, ale w niektorych przypadkach moga byc to te decydujace minuty.

Pozdrawiam

kolucho 
Starszy Forumowicz WOPR
1066

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 11:16 am   

kovalsz napisał/a:
dostalismy kiedys sygnal a 2 dzieci na pontonie bez wiosel, 300 m od brzegu a okazalo sie ze byla to dmuchana zabawka...

Zawiadomienie zostalo zgloszone za posrednictwem numeru plusa :?:
Ja wychodze z zalozenia ze lepiej dmuchac na zimne i dobrze ze zostaliscie powiadomieni bo gdyby faktycznie doniesienie sie potwierdzilo to mogloby byc nieciekawie (zreszta z odleglosci 300 m ciezko stwierdzic co dokladnie znajduje sie na morzu..) :? Pozdrawiam :mrgreen:

pioro6 
Starszy Forumowicz WOPR
RW

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 12:27 pm   

DeVu napisał/a:
A tak wogóle to jak to jest z tym 0 601 100 100? Bo do tej pory niewiem, czy to się dzwoni gdzieś do najbliższego punktu wopr czy jak?

Centrtum koordynacji znajduje się napewno w Sopocie i podejrzewam, że to tam odbiera się telefony alarmowe, Sopot zawiadamia następnie poszczególne kąpieliska.

Pozdrawiam !!!

frezee 
Doświadczony Forumowicz WOPR
haha ^^

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 2:05 pm   

dziwne bo u nas jesli dobrze pamietam to mielismy wlasny telefon z numerem 0 601 100 100 :P

pioro6 
Starszy Forumowicz WOPR
RW

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 4:33 pm   

No to nie wiem, ja pracowałem w na Mierzeji Wiślanej i tak było, wiem też że Trójmiasto i półwysep Helski dostaja alarm z Sopotu. Być może dalej na zachód zmienia sie organizacja z telefonem, teraz to ja sam nie wiem co i jak. :wink:

Pozdrawiam !!!

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 5:15 pm   

kolucho napisał/a:
Zawiadomienie zostalo zgloszone za posrednictwem numeru plusa
Ja wychodze z zalozenia ze lepiej dmuchac na zimne i dobrze ze zostaliscie powiadomieni bo gdyby faktycznie doniesienie sie potwierdzilo to mogloby byc nieciekawie (zreszta z odleglosci 300 m ciezko stwierdzic co dokladnie znajduje sie na morzu..)

niestety bylo to jedno z wielu takich zgloszen ale rozumiem ze pewnych rzeczy nie da sie wyeliminowac. reagujemy zawsze ale chcialem pokazac ze nie jest to lek na cale zlo. bylo to zgloszenie z telefonu plusa.

[ Dodano: 18 Luty 2006, 16:19 ]
wywyjec napisał/a:
Ludzie z centrali nie zawsze orientuja sie w odleglosciach miedzy miejscowosciami i "strefach wplywow" szefow.

a powinni bo to juz nie reklama.

HDS 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Sob Lut 18, 2006 11:03 pm   

chyba troche zbiegliscie od tematu.... moze tak nowy temat z telefonicznej" pogawedce" czyli numer ratunkowy -zalozyc?

wracajac do glownego watku - widzieliscie na miescie plakaty ery z ratownikami? tam wyraznie widac ze jest napisane na koszulce RATOWNIK takze o polskich lifeguardow chodzi i chyba tez o to ZG sie rozchodzi.

pozdrawiam

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Nie Lut 19, 2006 10:20 am   

HDS napisał/a:
tam wyraznie widac ze jest napisane na koszulce RATOWNIK takze o polskich lifeguardow chodzi i chyba tez o to ZG sie rozchodzi.

nie przypominam sobie by slowo RATOWNIK bylo zastrzezone dla wopru...

HDS 
Starszy Forumowicz WOPR
Ratownik WOPR

Wysłany: Nie Lut 19, 2006 11:11 am   

ja tez sobie nie przypominam co by "RATOWNIK" w pomaranczowej kloszulce byl zastrzezony przez wopr jednak jak napisalem "chyba tez o to ZG sie rozchodzi."

t0ma5 
Dyżur na www.forum.wopr.net.pl
RW

Wysłany: Nie Lut 19, 2006 7:17 pm   

Wlasnie ogladalem wiadomosci na Polsacie i tam zostal poruszony wlasnie ten temat i dopiero teraz ucierpi obraz ratownika :(
2006 - szkolenie specjalistyczne - Wietrznice

Odpowiedz do tematu