Winters, zakładam że jesteś mlodszym i pytasz czy możesz nosić odzież z napisem Ratownik WOPR- odpowiadam : możesz, bo napis nie określa w tym przypadku twego stopnia, a tylko to że jesteś ratownikiem z WOPR-u,
_________________ 2005-Młodszy Ratownik WOPR
2006-Sternik Motorowodny
Grupa Szybkiego Reagowania WOPR
''zmieniamy horyzont, w natchnieniu, w zachwycie, bo jedno, bo jedno jest życie.''
KcK BAD - Bardzo Aktywny Działacz So Others May Live
Mi obiło się o uszy, że NIE można chodzić w koszulkach/dresach/polarach ogólnie w odzieży, która ma na plechach napis RATOWNIK czy też RATOWNIK WOPR o ile nie posiada się przy sobie apteczki z sprzetem pierwszej pomocy. Podobno jest to zabrnione i grozi mandatem czy innymi problemami... ale jak mówię obiło mi się o uszy Więc do końca nie wiem. Chociaż mialoby to sens. Na kąpielisku masz apteczke i sprzet, a idąc ulica takowych rzeczy zazwyczaj nieposiadasz więc nie jestes w stane udzielic pomocy co przeczy napisowi na koszulce...
Powiedziałem co wiedziałem kto wie lepiej niech mnie poprawi
ja tez tak slyszalem ze publicznie nie mozna chodzic w ciuchach ze znaczkiem WOPR'u ale ratownika to mi sie zdarzalo ze widzialem - kazde sobie moze wydrukowac i nakleic na koszulke, nie wiem dla mnie to szpan chodzic w ciuchach z napisem Ratownika
KcK BAD - Bardzo Aktywny Działacz So Others May Live
yyy ale po co chodzic w takiej koszulce po miescie?? przeciez to buractwo z najnizszej polki %) chyba ze jest impreza dla ratownikow no to spoko ;P
co do tego czy jest to zabronione czy nie no to moim zdaniem bzdura czyli ze co jak niemasz apteczki to juz niejestes ratownikiem?? :/ apteczka jest narzedziem pracy ale nie jedynym chyba ze teraz robia apteczki ktore potrafia plywac holowac wyciagnac z wody i zrobic masaz serca %)