Na stronie http://www.rwr.pl/ pojawi?a si? informacja o powstaniu nowej organizacji - Ratownictwo Wodne Rzeczpospolitej.
Pierwsze wy?omy w murze dokonane.
Mam nadziej?, ?e wkrótce b?dziemy mogli pochwali? si? zgod? MSW na wykonywanie ratownictwa wodnego dla Fundacji Ratownictwa BEZPIECZNI NAD WOD? (chocia? nie idzie to ?atwo).
Wszystkich ratowników i instruktorów zainteresowanych dzia?alno?ci? w przysz?ej Fundacyjnej organizacji ratowniczej i chc?cych tworzy? jej oddzia?y na swoim terenie dzia?ania zapraszam do kontaktu mailowego polrescue@wp.pl . Do ko?ca listopada musimy z?o?y? w MSW IMIENNY WYKAZ osób ch?tnych do wspó?pracy.
DeVu, ja Ci? rozumiem i zgadzam si? z Tob?, ale samo "wyj?cie" z WOPRu dla mnie musi by? czym? uzasadnione. Tzn. mam zmieni? przynale?no??, dla innej organizacji, która na chwil? obecn? de facto niczym si? nie ró?ni....o to mi chodzi
PS. ?eby nie by?o: 3mam kciuki za rozwój. Im wi?cej organizacji tym teoretycznie lepsze wyszkolenie, tym wi?ksze bezpiecze?stwo, tym lepiej dla nas WSZYSTKICH!!!
samo "wyj?cie" z WOPRu dla mnie musi by? czym? uzasadnione. Tzn. mam zmieni? przynale?no??, dla innej organizacji, która na chwil? obecn? de facto niczym si? nie ró?ni....o to mi chodzi
eR, nie musisz rezygnowa? z jednej organizacji na rzecz drugiej. Mo?esz by? cz?onkiem wielu organizacji jednocze?nie. Z czasem wybierzesz jedn?, która jest dla Ciebie bardziej warto?ciowa.
Mo?esz by? cz?onkiem wielu organizacji jednocze?nie.
no w?a?nie ja sie nad tym zastanawia?am . Nikt nie jest w stanie mi odpowiedzie? czy aby napewno jest taka mo?liwo?? . Wydaje mi si? ?e je?leli nie ma uwzgl?dnionej informacji w statutach zarówno WOPR jak i innej organizacji o ( braku mozliwo?ci ) przynale?no?ci jednocze?nie do róznych organizacji zamuj?cymi si? ratownictwem wodnym w to nie powinno by? przeciwwskaza? do tego aby by? cz?onkiem róznych organizacji.Pytanie czy b?d?c instruktorem WOPR , zapisuj?? sie do innej organizacji zajmuj?cej si? ratownictwem wodnym nie dzia?am w jaki? sposób na szkod? WOPRu ?. Od pewnego czasu zastanawiam sie w?a?nie nad tym :/
Pozdrawiam Monika
Osiola, z dyskusji w innym temacie to wynika, ?e tak na prawd? tylko uprawnienia MSW s? obecnie przydatne w innych organizacjach...(mówi? o "papierach", nie o umiej?tno?ciach)
a ?eby nie robi? off-topa to jak najbardziej skorzystam z takiej opcji...poczekam tylko na wyklarowanie si? ilo?ci tych organizacji..
jak tam pierwsze wra?enia w nowych organizacjach ? moze ktos jest absolwentem kursu w nowej organizacji, poprostu cz?onkiem lub dzialaczem i chcialby sie podzielic wrazeniami plusami lub minusami danej organizacji... bardzo prosilbym o jakies informacje
Bardzo pozytywne Ciekawe propozycje szkole?, najbli?szy to kurs Instruktora Ratownictwa Wodnego w Styczniu. Plusy to na pewno ciekawa wizja, ch?? do dzia?ania. Przyci?gni?cie m?odych ludzi nie nara?aj?c ich na ogromne koszty, ogólnie nikt z Wopr-u mi nie pomóg?. A o tak? pomoc si? nie raz stara?em. Szczególnie w moim mie?cie czas to zmieni? i utrze? nosa tym le?nym dziadkom. Wiec uaktywniam si? je?li chodzi o dzia?anie naszej organizacji na Pó?nocy Woj.?l?skiego. Pzdr