Witam.
Co sadzicie o takim zachowaniu ?
Chodzi mi szcegolnie o fragment
"...Obydwaj chłopcy żałowali natomiast, że wraz z medalem nie dostali od prezydenta nagrody pieniężnej."
Dodam tylko ze jedna z wymienionych w artykule osob jest w pewien sposob powiazana z WOPR`em.
Wg. mnie zachowanie takie jest karygodne, w moim przypadku wystarczylo by zwykle "dziekuje" a i tego jakos szczegolnie bym nie oczekiwal.
Pozdrawiam.
_________________ 2004
Żeglarz Jachtowy
Młodszy Ratownik
2005
Ratownik Wodny
2007
Sternik Motorowodny
Szkolenia specjalistyczne
Ratownictwo na szybko płynących ciekach wodnych
Ja nie mogę. Jak można przeliczać życie ludzkie na pieniądze??!! ;/ Za nagrodę powinno wystarzyć "dzieńkuję". Chyba ratownikiem nie jest się po to aby ratować dla pieniędzy lecz dla życia ludzkiego. Nie będę owijać w bawełnę że w sumie (i myśle ze wiekszość tak uważa) fajnie jest dostać pieniądze ale nawet jak nie miał bym za to cos dostać i tak bym ratował. That's my opinion.
Chyba ratownikiem nie jest się po to aby ratować dla pieniędzy lecz dla życia ludzkiego
A kto powiedział/napisał że to byli ratownicy ?? nie doczytałem się nigdzie...
Poza tym to jest relacja jakiegoś dziennikarzyny, skąd ta pewność czy nie dołożył tego stwierdzenia od siebie. Trzebaby zapytać tych chłopaków.
Nie oceniajcie ludzi na podstawie jednego opisu na stronie internetowej... osobiście spotkałem się z farbowaniem rzeczywistości uprawianej przez "pismaków". Prawdziwy dziennikarz faktu na pewno nie zawarłby takiego stwierdzenia ...
Ufajmy ale bez przesady...
_________________ I’ve seen things you people wouldn’t believe. All those moments will be lost in time like tears in rain...
Dokładnie - zgadzam się z bacą. Nie wolno oceniać ludzi na podstawie jednego artykułu.
Równie dobrze chłopcy mogli powiedzieć : " Szkoda że zamiast medalu nie zasponsorują mi kursu na ratownika", a dziennikarz napisał to co chciał napisać obracając wypowiedź na swoją modłę.
Nie wiadomo jak jest naprawde - trzeba by ich spytać. W każdym razie - brawa za odwage - bezapelacyjnie.
Tak troszeczkę ale spoko rzeczywiście pismaki maja to do siebie że lubią urozmaicać pewne wydarzenia by były ciekawsze dla czytelnika mnie cieszy to że jednak są osoby które nie boją się pomagać innym Pozdr