Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 2:48 pm MRW w trakcie kursu+pytanka :)
Witam! Przeglądałem to forum z zaciekawieniem jednak nie znalazłem informacji jak się ma sprawa z członkami WOPR, którzy są właśnie w trakcie kursu na stopień MRW. Jak wiadomo, większość pracodawców wymaga aby dołączyć do podania i CV kserokopię uprawnień. Jednak mój instruktor powiedział mi, że takie coś dostnaiemy dopiero po zdanym egzaminie, który jest dopiero 15 czerwca. W związku z tym moje pytanie brzmi czy ja będąc w trakcie kursu na MRW mam jakieś szanse na pracę bezpośrednio po kursie nad morzem (aby zdobyć doświadczenie i odpracować godzinki)? Jeśli tak, to prosiłbym doświadczonych kolegów o wskazanie miejsca gdzie najlepiej zdobywać doświadczenie i gdzie zarobki są w miarę zadowalające
Pozdrawiam
O prace mozesz ubiegac sie dopiero w momencie kiedy bedziesz posiadal uprawnienia, czlonkostwo w WOPR do takich sie nie zalicza.
Jesli masz na mysli prace etatowa to jestem niemalze pewny ze takiej nie dostaniesz odrazu po kursie, mozesz starac sie o prace spoleczna w jakiejs miejscowosci nadmorskiej.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
_________________ 2004
Żeglarz Jachtowy
Młodszy Ratownik
2005
Ratownik Wodny
2007
Sternik Motorowodny
Szkolenia specjalistyczne
Ratownictwo na szybko płynących ciekach wodnych
Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 3:16 pm
kolega ma racje,na prace jeszcze przyjdzie czas,narazie zdobywaj doświadczenie,społecznie napewno Cię chetnie wezma z tym nie ma probemu,za wyżywienie i nocleg
mozesz sprobowac u Nas w Niechorzu, zadzwon do szefa powiedz jaka jest sytuacja, i kiedy konczysz kurs, i tak jak powiedzial kolega wyzej najpierw pewnie jakos spolecznie a potem etat sie znajdzie.
zadzwon do szefa numer znajdziesz na forum albo odezij sie na priv
pozdrawiam
_________________ RATOWNIK WOPR
STARSZY STERNIK MOTOROWODNY
PLAZA MORSKA OGÓLNODOSTEPNA W NIECHORZU : 2001,02,03,04,05,06,
2008 powrot!
mam nadzieje ze znajdziesz te prace /najlepiej spolecznie / a pozniej jak sie sprawdzisz to - bo nie wszyscy maja takie predyspozycje - to juz sie zakotwiczysz pozniej na etacik --- spokojnie