Pytanie odnośnie przyjęcia.. czy osoby które pracowały w zeszłym roku jako rat. maja zapewniony byt w tym roku ? rozumiem, że szef wybiera sobie załogę która mu odpowiada... czy mogą się zdarzyć sytuacje, że bede jednym z najlepszych a nie dostanę posady? potrzeba 55rat. ilu rat jest branych poprzez egz? czy jest segregacja na kobiety i męższczyn?
_________________ LIFE IS MORE IMPORTANT THAN PARTY
2003- MR
2006 - RW
2007- Sternik Motorowodny
2007- American red cross
* Lifeguard training and First AID
* CPR/ AED For the profesional rescuer
*Bloodborne patthogens training PDT
Witam .
Co do testu to na dzien dzisiejszy trwaja ustalenia ,jesli bedziesz najlepszy nie martw sie o przyjecie .
Odnosnie przyjecia do pracy. to ze ktos pracowal w tamtym roku nie zmienia faktu ze musi brac udzial w tescie ,wiec kazdy jest traktowany tak samo .
Co do dobierania osob na stanowiska starszy stanowiska w 75-90 % procentach bedzie decydowal z kim bedzie pracowal .
Ratownicy to i kobiety i mezczyzni wiec nie dyskryminujemy kobiet .sa trakowane na rowni z mezczyznami co do wymagan i oczekiwan jakie stawia zawod ratownika .
W tym roku chcemy postawic na jakosc pracy .
_________________ Instruktor ratownictwa
Starszy Sternik motorowodny
Pletwonurek III
Trener plywania II kl.
KPP
BLS-AED
Czynniki wpływające na kolejność zatrudnienia to:
wynik testu sprawnościowego
termin wpłynięcia podania ,
doświadczenie w pracy nad morzem
dodatkowe uprawnienia
znajomość języków obcych
Małe pytanie..co ze szkoleniem młodej, niedoświadczonej kadry MRW?Chodzi mi tu głównie o kryterium: "doświadczenie nad morzem". Skoro nasi ratownicy obstawiający plażę Kołobrzeg będą jednymi z lepszych, bo wybranymi na drodze eliminacji itp. to tym samym zostawiamy naszych nastepców na "pastwę" szkolenia na innych kapieliskach, gdzie prawdopodobnie trafia ratownicy tu (do KG)nie przyjęci..każdy z nas był młodszym i..na ich miejscu chciałbym zdobywać doświadczenie u boku tych najlepszych..warto nad tym pomyśleć.Przecież kiedys się skończymy.Proszę o Wasz pogląd na tę sprawę i pozdrawiam.
na ich miejscu chciałbym zdobywać doświadczenie u boku tych najlepszych..warto nad tym pomyśleć.Przecież kiedys się skończymy.
rozumiem ze to ratwonik z Kolbergu sie wypowiedzial:)))) ja z takimi najlepszymi jak ten nie chialbym stawiac swoich pierwszych krokow:) kologo uwierz mi ze ratownictwo na Kołobrzegu sie nie konczy i bardzo dobrze bo pare lat temu obserwowalem jedno takie stanowisko...ustawianie koszy w kolo moze chroni przed wiatrem ale nie poprawia widocznosci:) Kołobrzeg nie rozni sie od innych plaz pod tym wzgledem i poziom ratownictwa nie odbiega od normy...
ps. pozdro dla Korbola jesli jeszcze pracuje:)
_________________ Moje motto na ten rok - koko bongo i do przodu!!
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 9:41 am
Cytat:
Czynniki wpływające na kolejność zatrudnienia to:
wynik testu sprawnościowego
termin wpłynięcia podania ,
doświadczenie w pracy nad morzem
dodatkowe uprawnienia
znajomość języków obcych
Rozumiem! czyli jest taka opcja, że pojawie się w Kołobrzegu, zalicze test sprawnościowy i wróce do domu bo jakiś kolega miał kilka godzin więcej ode mnie a ja jestem prosto po kursie, tak?
Cytat:
Zapewniamy :
- Obiad + woda mineralna w pracy
Rozumiem że śniadanie i kolacja we własnym zakresie ?
Cytat:
MRW - 1250 PLN netto / miesięcznie
RW - 1450 PLN netto / miesięcznie
Wynagrodzenie jest aktualne?
Cytat:
Przewidywany termin stawienia się do pracy 29.06.2008 . w tym tez terminie przewidziany jest test sprawnościowy .
Czyli dn. 29.06 tak czy siak musze pojawic sie w Kołobrzegu nawet jesli będę pracował przez miesiąc Sierpień ? Nie ukrywam, że mieszkam na drugim końcu Polski a podróż kosztuje Jest możliwość dogadania się?
Kolego kovalsz cieszę się, ze obserwowałeś to stanowisko z "koszami w koło" jak to ująłeś, bo plażowicze byli bezpieczni...nie spotkałem sie z tym, dlatego neguje. Poruszyłem sprawe podniesienia poziomu ratowników plaży Kołobrzeg co dotyka również przyjmowanie osób niedoświadczonych na kąpielisko.
Ruszyło Cię widzę zdanie o rzekomo najlepszych z Kołobrzegu..tylko było ono wynikiem spekulacji na temat kryteriów dostania sie do pracy..No ale skoro tak żywo zareagowałeś to sie cieszę, bo w jakiś sposob to Cie dotknęło..
Druga sprawa..widzisz złą pracę ratoli - twoich kolegów z fachu, podejdź i poinstruuj ich zamiast sypać poźniej na forach.Urosłeś wytykając błędy? Dbasz o dobro rat., plażowiczów itd. siedząc bezczynnie na plaży i "obserwując"? Nie tędy droga. IDEA staary..
pozdrawiam
Podobno w sierpniu 07 w KG brakowało rąk do pracy. Prawda to?
6 wież - centralna plaża, 4 - zachodnia, 2 - Podczele = 12 wież. W sierpniu były redukcje, ale wszystko sprawnie przebiegło.
W tym sezonie jak widać będą modyfikacje, no ale wszystko ewoluuje
pzdr
Ruszyło Cię widzę zdanie o rzekomo najlepszych z Kołobrzegu..tylko było ono wynikiem spekulacji na temat kryteriów dostania sie do pracy..
niezbyt smaczne te spekulacje...zapewniam ze w innych miejscach tez maja swoje eliminacje wiec mysle ze poziom ratownictwa wzrasta tam gdzie stawki sa lepsze a nie gdzie sa eliminacje. zdarza sie ze ratownicy jezdza tylko w jedne miejsce pare lat ze zwyklej milosci to tego odcinka plazy. jak napisalem wczesniej Kolobrzeg nie odbiega od innych plaz w zaden sposob. znam tam kilku dobrych ratownikow ale tez widzialem pare spraw ktore mnie sie nie podobaly.
RobertWOPR napisał/a:
Druga sprawa..widzisz złą pracę ratoli - twoich kolegów z fachu, podejdź i poinstruuj ich zamiast sypać poźniej na forach.Urosłeś wytykając błędy? Dbasz o dobro rat., plażowiczów itd. siedząc bezczynnie na plaży i "obserwując"? Nie tędy droga. IDEA staary..
nie uwazam za sluszne instruowac ratownikow co do ich pracy. wszedzie sa inne zasady i nie mam zamiaru wtracac sie w nieswoj piasek. czesto plazowicze lub byli ratownicy probuja uczyc mmnie i zawsze sa ta bzdury poniewaz nie rozumieja systemu pracy jaki panuje na konkretnym kapielisku.
tymi koszami nie chialem wytykac tylko pokazac ze wszedzie zdazaja sie bledy a my jestesmy tylko ludzmi a robienie sie elitarnym kapieliskiem jest smieszne...ja tez popelnilem w pracy mnostwo bledow ale nie staram sie przekonac ze jak ktos nie pracuje ze mna to jest skazany na gorszych starszych wiezy...
_________________ Moje motto na ten rok - koko bongo i do przodu!!
Czyli dn. 29.06 tak czy siak musze pojawic sie w Kołobrzegu nawet jesli będę pracował przez miesiąc Sierpień ? Nie ukrywam, że mieszkam na drugim końcu Polski a podróż kosztuje Jest możliwość dogadania się?
Właśnie mógłby ktoś odpowiedzieć na to pytanie ja mam podobny problem, więc tak dla przypomnienia cytat kolegi.
wg tego co wyczytałem jest potrzebnych 55 rat. więc do pracy jest przyjmowanych pierwszysh 55 rat..?
odnośnie następneo pyt. 55 rat = cała gmina kołobrzeg czyli CI ratownicy odstawiają także grzybowo, rogowo itd? Czy jest szansa wybrania sobie swojej oazy spokoju czyli część pięknego ciepłego piaska na którym będzie się pracowało??
_________________ LIFE IS MORE IMPORTANT THAN PARTY
2003- MR
2006 - RW
2007- Sternik Motorowodny
2007- American red cross
* Lifeguard training and First AID
* CPR/ AED For the profesional rescuer
*Bloodborne patthogens training PDT