-> www.ratownicy.wopr.net.pl<-

www.forum.wopr.net.pl Strona Główna www.forum.wopr.net.pl
Największe w Polsce forum ratowników WOPR i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
KOŁOBRZEG
Autor Wiadomość
Mike2008 
Wypowie się, choć w ostateczności

Wysłany: Czw Mar 20, 2008 11:47 am   

Pytanie odnośnie przyjęcia.. czy osoby które pracowały w zeszłym roku jako rat. maja zapewniony byt w tym roku ? rozumiem, że szef wybiera sobie załogę która mu odpowiada... czy mogą się zdarzyć sytuacje, że bede jednym z najlepszych a nie dostanę posady? potrzeba 55rat. ilu rat jest branych poprzez egz? czy jest segregacja na kobiety i męższczyn?

2003- MR
2006 - RW
2007- Sternik Motorowodny
2007- American red cross
* Lifeguard training and First AID
* CPR/ AED For the profesional rescuer
*Bloodborne patthogens training PDT

rapidman 

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 7:28 pm   Odpowiedz .

Witam .
Co do testu to na dzien dzisiejszy trwaja ustalenia ,jesli bedziesz najlepszy nie martw sie o przyjecie .
Odnosnie przyjecia do pracy. to ze ktos pracowal w tamtym roku nie zmienia faktu ze musi brac udzial w tescie ,wiec kazdy jest traktowany tak samo .
Co do dobierania osob na stanowiska starszy stanowiska w 75-90 % procentach bedzie decydowal z kim bedzie pracowal .
Ratownicy to i kobiety i mezczyzni wiec nie dyskryminujemy kobiet .sa trakowane na rowni z mezczyznami co do wymagan i oczekiwan jakie stawia zawod ratownika .
W tym roku chcemy postawic na jakosc pracy . :mrgreen:
Trener plywania II kl.
KPP
BLS-AED

MatiX 
Doświadczony Forumowicz WOPR

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 9:23 pm   

Witam,
mam dwa pytania:

1.Przyjmujecie MR którzy nie mają doświadczenia w pracy nad morzem lub chcą odrobić ustawowe 100h (płatnie)

2.Czy jest szansa przyjęcia do pracy tylko na miesiąc sierpien (przepraszam jak nie doczytałem) ??

lukas-k 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 9:36 pm   

Cytat:
Można składać podania na 1,2 miesiące
na jedno pytanie masz już odpowiedź
EDIT
Cytat:
Czynniki wpływające na kolejność zatrudnienia to:
wynik testu sprawnościowego
termin wpłynięcia podania ,
doświadczenie w pracy nad morzem
dodatkowe uprawnienia
znajomość języków obcych
2007 - Sędzia Pływacki klasy drugiej
2008 - RW

RobertWOPR 

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:52 pm   

Małe pytanie..co ze szkoleniem młodej, niedoświadczonej kadry MRW?Chodzi mi tu głównie o kryterium: "doświadczenie nad morzem". Skoro nasi ratownicy obstawiający plażę Kołobrzeg będą jednymi z lepszych, bo wybranymi na drodze eliminacji itp. to tym samym zostawiamy naszych nastepców na "pastwę" szkolenia na innych kapieliskach, gdzie prawdopodobnie trafia ratownicy tu (do KG)nie przyjęci..każdy z nas był młodszym i..na ich miejscu chciałbym zdobywać doświadczenie u boku tych najlepszych..warto nad tym pomyśleć.Przecież kiedys się skończymy.Proszę o Wasz pogląd na tę sprawę i pozdrawiam.

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:59 pm   

RobertWOPR napisał/a:
na ich miejscu chciałbym zdobywać doświadczenie u boku tych najlepszych..warto nad tym pomyśleć.Przecież kiedys się skończymy.

rozumiem ze to ratwonik z Kolbergu sie wypowiedzial:)))) ja z takimi najlepszymi jak ten nie chialbym stawiac swoich pierwszych krokow:) kologo uwierz mi ze ratownictwo na Kołobrzegu sie nie konczy i bardzo dobrze bo pare lat temu obserwowalem jedno takie stanowisko...ustawianie koszy w kolo moze chroni przed wiatrem ale nie poprawia widocznosci:) Kołobrzeg nie rozni sie od innych plaz pod tym wzgledem i poziom ratownictwa nie odbiega od normy...
ps. pozdro dla Korbola jesli jeszcze pracuje:)

MatiX 
Doświadczony Forumowicz WOPR

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 9:41 am   

Cytat:
Czynniki wpływające na kolejność zatrudnienia to:
wynik testu sprawnościowego
termin wpłynięcia podania ,
doświadczenie w pracy nad morzem
dodatkowe uprawnienia
znajomość języków obcych

Rozumiem! czyli jest taka opcja, że pojawie się w Kołobrzegu, zalicze test sprawnościowy i wróce do domu bo jakiś kolega miał kilka godzin więcej ode mnie a ja jestem prosto po kursie, tak?

Cytat:
Zapewniamy :

- Obiad + woda mineralna w pracy

Rozumiem że śniadanie i kolacja we własnym zakresie ?

Cytat:
MRW - 1250 PLN netto / miesięcznie

RW - 1450 PLN netto / miesięcznie

Wynagrodzenie jest aktualne?

Cytat:
Przewidywany termin stawienia się do pracy 29.06.2008 . w tym tez terminie przewidziany jest test sprawnościowy .

Czyli dn. 29.06 tak czy siak musze pojawic sie w Kołobrzegu nawet jesli będę pracował przez miesiąc Sierpień ? Nie ukrywam, że mieszkam na drugim końcu Polski a podróż kosztuje :wink: Jest możliwość dogadania się?

RobertWOPR 

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 9:56 am   

Kolego kovalsz cieszę się, ze obserwowałeś to stanowisko z "koszami w koło" jak to ująłeś, bo plażowicze byli bezpieczni...nie spotkałem sie z tym, dlatego neguje. Poruszyłem sprawe podniesienia poziomu ratowników plaży Kołobrzeg co dotyka również przyjmowanie osób niedoświadczonych na kąpielisko.
Ruszyło Cię widzę zdanie o rzekomo najlepszych z Kołobrzegu..tylko było ono wynikiem spekulacji na temat kryteriów dostania sie do pracy..No ale skoro tak żywo zareagowałeś to sie cieszę, bo w jakiś sposob to Cie dotknęło..
Druga sprawa..widzisz złą pracę ratoli - twoich kolegów z fachu, podejdź i poinstruuj ich zamiast sypać poźniej na forach.Urosłeś wytykając błędy? Dbasz o dobro rat., plażowiczów itd. siedząc bezczynnie na plaży i "obserwując"? Nie tędy droga. IDEA staary..
pozdrawiam

kozak 
BAD - Bardzo Aktywny Działacz
RW

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:28 am   

Podobno w sierpniu 07 w KG brakowało rąk do pracy. Prawda to?

RobertWOPR 

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:36 am   

kozak napisał/a:
Podobno w sierpniu 07 w KG brakowało rąk do pracy. Prawda to?

6 wież - centralna plaża, 4 - zachodnia, 2 - Podczele = 12 wież. W sierpniu były redukcje, ale wszystko sprawnie przebiegło.
W tym sezonie jak widać będą modyfikacje, no ale wszystko ewoluuje :)
pzdr

kovalsz 
Starszy Forumowicz WOPR
pozdro z Mielna!

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:41 am   

RobertWOPR napisał/a:
Ruszyło Cię widzę zdanie o rzekomo najlepszych z Kołobrzegu..tylko było ono wynikiem spekulacji na temat kryteriów dostania sie do pracy..

niezbyt smaczne te spekulacje...zapewniam ze w innych miejscach tez maja swoje eliminacje wiec mysle ze poziom ratownictwa wzrasta tam gdzie stawki sa lepsze a nie gdzie sa eliminacje. zdarza sie ze ratownicy jezdza tylko w jedne miejsce pare lat ze zwyklej milosci to tego odcinka plazy. jak napisalem wczesniej Kolobrzeg nie odbiega od innych plaz w zaden sposob. znam tam kilku dobrych ratownikow ale tez widzialem pare spraw ktore mnie sie nie podobaly.
RobertWOPR napisał/a:
Druga sprawa..widzisz złą pracę ratoli - twoich kolegów z fachu, podejdź i poinstruuj ich zamiast sypać poźniej na forach.Urosłeś wytykając błędy? Dbasz o dobro rat., plażowiczów itd. siedząc bezczynnie na plaży i "obserwując"? Nie tędy droga. IDEA staary..

nie uwazam za sluszne instruowac ratownikow co do ich pracy. wszedzie sa inne zasady i nie mam zamiaru wtracac sie w nieswoj piasek. czesto plazowicze lub byli ratownicy probuja uczyc mmnie i zawsze sa ta bzdury poniewaz nie rozumieja systemu pracy jaki panuje na konkretnym kapielisku.
tymi koszami nie chialem wytykac tylko pokazac ze wszedzie zdazaja sie bledy a my jestesmy tylko ludzmi a robienie sie elitarnym kapieliskiem jest smieszne...ja tez popelnilem w pracy mnostwo bledow ale nie staram sie przekonac ze jak ktos nie pracuje ze mna to jest skazany na gorszych starszych wiezy...

johnyjazz
Czasem zagląda

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 3:34 pm   

MatiX napisał/a:
Czyli dn. 29.06 tak czy siak musze pojawic sie w Kołobrzegu nawet jesli będę pracował przez miesiąc Sierpień ? Nie ukrywam, że mieszkam na drugim końcu Polski a podróż kosztuje Jest możliwość dogadania się?

Właśnie mógłby ktoś odpowiedzieć na to pytanie ;) ja mam podobny problem, więc tak dla przypomnienia cytat kolegi.

Mike2008 

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 9:24 pm   

wg tego co wyczytałem jest potrzebnych 55 rat. więc do pracy jest przyjmowanych pierwszysh 55 rat..?
odnośnie następneo pyt. 55 rat = cała gmina kołobrzeg czyli CI ratownicy odstawiają także grzybowo, rogowo itd? Czy jest szansa wybrania sobie swojej oazy spokoju czyli część pięknego ciepłego piaska na którym będzie się pracowało??

2003- MR
2006 - RW
2007- Sternik Motorowodny
2007- American red cross
* Lifeguard training and First AID
* CPR/ AED For the profesional rescuer
*Bloodborne patthogens training PDT

Sunday 
Młodszy Forumowicz

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 10:10 pm   

Obsada Grzybowa i idąc dalej na zachód kolejnych miejscowości to już osobna sprawa.

RobertWOPR 

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 10:23 pm   

Sunday napisał/a:
Obsada Grzybowa i idąc dalej na zachód kolejnych miejscowości to już osobna sprawa.

Zgadza się. Kołobrzeg na zachód to do tej pory 4 wieże w tym kierunku od portu. Dalej nie nasze:)

Odpowiedz do tematu