Wysłany: Pią Lut 15, 2008 9:12 pm Praca nad morzem.
Witam! Wiem że było już wiele tematów na ten temat(wszystkie przeczytałem) . Chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej starać się o pracę. Głównie chodzi mi o zdobycie doświadczenia ale wiadomo żebym nie musiał do interesu dopłacać. Pisałem już do kilku miejscowości ale nie raczyli nawet odpisać . Proszę nie udzielajcie wymijających odpowiedzi typu zobacz biała lista itp. W roku szkolnym pracuję(społecznie) na basenie w mojej miejscowości wiem że na basenie się za wiele nie nauczę dlatego chcę pracować nad morzem.
nad bałykiem jest 86 kąpielisk morskich (+/- w zależności od sposobu liczenia), jeżeli ktoś zacznie pracować nad morzem to prawdopodobnie pozostanie przy danym kąpielisku do końca "kariery", mało jest osób które mogą porównać kąpieliska i powiedzieć gdzie jest lepiej
obserwuj forum, oferty dopiero zaczynają się pojawiać
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 10:10 pm
Osobiście moge Ci polecic Niechorze.W tamtym roku pojechałem pierwszy raz na 2 miesiącee i co?nieżałuje że tam pojechałem a wręcz przeciwnie.Po mimo tych bredni,które sa wypisywane na temat pracy w tej miejscowości warto naprawde przyjechac.Naprawde dużo można sie nauczyć,nietylko ratownictwa,poprostu szkoła życia.Nigdy niepracowałem nad morzem ale jak pojechałem pierwszy raz i zobaczyłem od podszewki jak wygląda praca ratownika to tak naprawde poznałem prawdziwy smak ratownitwa,praca nad jeziorem niejest porównywalna.Zreszta co ja bede gadał,przyjedz to sam zobaczysz.Trzeba być ratownikiem z jajami Pozdrawiam
A jak wygląda zakwaterowanie i jedzenie w Niechorzu? Wiadomo że nie musi być 5 gwiazdkowy hotel ( jestem przyzwyczajony do nieluksusowych warunków w zeszłe wakacje mieszkałem przez 6 tyg na tangu 730). Jak moge się tam dostać pisałem na maila ale nitk nie odpisał. Macie jakiś numer telefonu do gestora??
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 4:42 pm
niedługo zapewne pojawi się ogłoszenie na ratownicy.wopr.net.pl i bedzie podane co i jak.Co do wyżywienia i zakwaterowania.Głodny napewno niebedziesz chodził,jak się jeszcze dobrze dogadasz z kelnerkami to połowe bazy nakarmisz:)Zakwaterowanie jest jakie jest,najważńejsze ze niewieje i na głowie niekapie,byłem przez 2 miesiace i nienarzekałem,a niektórzy jeszcze dłużej.Osobiście polecam to miejsce ,sam od tego zaczynałem i teraz wiem ze to dobry wybór.Jak masz jeszcze jakies pytania odezwij sie na gg:1513617(czesto na niewidoku jestem)