monisiak13 Wypowie się, choć w ostateczności monisiak13
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 9:04 am Praca w 2008
Społecznie pracowałam na basenie i nad morzem.W roku 2008 chciałabym podjąć pracę na jakimś akwenie wodnym w woj.zachodniopomorskim , najlepiej w okolicach Wałcza.
Mam 15 lat ( 180 cm wzrostu ,szczupła i wysportowana) i zgodę rodziców na podjęcie pracy.
widzę, że większości nie spodobał się pierwszy post. Nie wiem jakie jest konkretne pytanie bo nie ma go w Twoim poście ale jeśli chodzi o to czy masz szanse na pracę w okresie wakacyjnym w sezonie 2008 to wydaje mi się że masz ... może trudno będzie Ci znaleźć tą pracę od razu z tego względu, że masz 15 lat ... ale wszystko zależy od pracodawcy ... jeden powie, że jesteś za młoda i Cię nie chce ale inny może powiedzieć inaczej pytaj, szukaj numerów telefonów i dzwoń
_________________ w dziwnej symbiozie z naturą ..
monisiak13 Wypowie się, choć w ostateczności monisiak13
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 10:07 am
Mateusz18 - dzięki za słowa otuchy.Mam świadomość ,że jestem młoda.Pozdrawiam Monia
Darius HSP Inc. Wypowie się, choć w ostateczności Darius HSP Inc.
Wysłany: Wto Sty 01, 2008 10:47 pm
jjay napisał/a:
"akwen wodny" a sa innne akweny?? sorrki za off ale nie moglem sie powstrzymac
Nie da się ukryć "akwen wodny" jest określeniem dość powszechnie używanym w polskim ratownictwie ... nawet przez naszych instruktorów - dyplomowanych magistrów...
Należy głośno i jasno powiedzieć że jest to błąd logiczno-językowy często przez nas popełniany... minie kolejne kilka lat, kiedy wyjdzie on z użytku...
A co do wieku oraz zgody rodziców... Czy nie ważniejsza jest czasem zgoda właścicieli akwenu ?? W końcu to dla nich będziesz pracować...
Chyba że właścicielami akwenu są Twoi rodzice... Wówczas by się zgadzało ...
_________________ SierraGuards.pl! - Zostań Ratownikiem w USA. Discover America With Us...
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 10:50 am
...co do wieku, to moge powiedziec tyle, że w miejscowości nadmorskiej, w której co roku parcuje piętnastolatka miałaby praktycznie zerowe szanse zatrudnienia... (ostatnio kierownik odesłał dwie takie dziewczynki, które chciały przyjść na "społeczny")...
...a co do szukania pracy to popieram szukanie samemu, a nie czekanie aż praca sama przyjdzie - ale dokładnie opisałem to w temacie jakiegoś Starszego Ratownika, który też "szuka" pracy nad morzem....
no moze to i dziwnie wyglada ale gdzie takie osoby maja nabierac doswiadczenia ???
kozak napisał/a:
oby nie podczas akcji w stan przedsztormowy albo gorzej.
Nikt nie napisał, że młodzi będą brać udział w akcji. Ja nie mam nić przeciwko społecznym 15 - 16 latkom Niech się uczą, przyglądają sie z bliska Ale zatrudnianiu osób w wieku 16 lat to jestem przeciwny.