Wysłany: Sro Cze 13, 2007 10:10 am Kraj a zagrabanica, ankietka
Hejka jestem ciekawa, ilu z Was ratownicy jedzie za kasą w świat a kto zostaje w kraju? Ja zostaję, chcę z pracy przyjemności a nie szmalu, pozatym uwielbiam Polskie Morze
zapraszam do głosowania, zobaczymy jak to wyjdzie
A ja wyjeżdżam Nie chodzi mi o kasę, ale o warunki i komfort pracy. Jest nieporównywalny. Do tego dochodzi jeszcze kontakt z językiem obcym, nowe doświadczenia. Myślę, że musiałabyś popracować i tam i tu żeby wybrać
Pzdr
_________________ >> Pamiętaj, że Twoja przyszłość będzie czyjąś przeszłością... <<
kuyrde też bym spróbowała choć raz, ale jednak przywiązałam się i przyzwyczaiłam. Może więcej będą w końcu płacić, jak w tym roku nie będzie komu pracować.
Ludzie! zostańcie, słyszeliście wczorajsze wiadomości? Jak nie będzie ratowników to zaczną szkolić do tego policję, o Boże! Tylko nie to, strach się bac!
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 8:40 pm
A ja sobie jadę na 1.5 miesiąca nad Polskie morze (Niechorze/Pogorzelica) i ostatnie dwa tygodnie sierpnia wybywam do Niemiec na plaże. Przekonam się w końcu na własnej skórze jak to jest tam pracować
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 5:25 pm
DeVu napisał/a:
Pieniądze nie są w zyciu najważniejsze
Racja ale z drugiej strony skoro bierzemy za ludzi odpowiedzialność to jednak powinniśmy dostawać godziwe wynagrodzenie. Bo w sytuacji kiedy coś sie stanie to pierwsi do odpowiedzialności zostaniemy pociągnięci my.
mengel Doświadczony Forumowicz WOPR swim or die.....
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 12:57 pm
pracowalem nad naszym morzem...jest ok tylko nasze zimne jest, malo co widac coraz gorzej z zanieczyszczeniami,pogoda raczej nie pewna choc w tamtym roku tylko lipiec..kasy mniej 4 razy niz zagranica tam- morza cieple .widocznosc bomba, piekne widoki pod h2o,czystosc poraza na plazach,do tego prawdziwe upaly....mamy pecha ze tak wlasnie mamy w kraju naszym aczkolwiek zostalbym gdyby nie kasa i amatorskie pojecie o ratownictwie niektorych..choc uwazam ze w innych krajach jest tak samo .poziom mamy niezly..kazdy odpowiada za siebie
Wiesz wszędzie są plusy i minusy. Nic nie mam do Hiszpanii, a jedynie Was podziwiam jak dajecie radę na takim słońcu wytrzymać, kiedy ja u Nas nie raz już rady nie dawałem. Wodę macie cieplejszą, to i wiecej osób się kąpie. 4 razy wiecej zarabiacie...i tyle samo więcej razy wydajecie na życie. Czytałem w którymś temacie recenzję o tym kraju, jest parę niedociągnięć.
Wszystko zależy od podejścia do pracy. Jak ktoś chce to i tu odłoży kase.
_________________ Teraz pieniądz w cenie.
mengel Doświadczony Forumowicz WOPR swim or die.....
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 3:14 pm
oczywiscie! ..nie jest to raj,bylo pare nie dociagniec ,ale gdzie jest idealnie?? ale jest naprawde super...nie wszyscy byli zadowoleni , ja bylem i pojechalem 2 raz w to samo miejsce-ja i jescze jedna osoba!nie narzekalem choc mozna by poprawic pare rzeczy.pisalo troszku ludzi na ten temat......Wesolych
_________________ SRW-2003
Darius HSP Inc. Wypowie się, choć w ostateczności Darius HSP Inc.
Wysłany: Wto Sty 01, 2008 10:31 pm
Ja osobiście nie przepadam za otwartą wodą niezależnie czy to morze czy ocean...
Uważam że nad morzem jest przeraźliwie nudno a nad oceanem ciężko wytrzymać, no i nudno też jest...
Jeśli chodzi o problem wysokości naszej pensji to dopadnie on każdego... Zależnie od tego kiedy zwiększą się jego potrzeby, tj. rodzina, dzieci czy chociaż te mniejsze jak samochód itd...
Jedyną rzeczą natomiast jakiej nigdy nie tolerowałem w Polsce jest, tzw staż...
Nasze kochane związki WOPR "zmuszają" do pracy młodych, ambitnych ratowników za darmo dla prywatnych właścicieli akwenów ... Nie rozumiem tego...
Swój stopień ratownika WOPR posiadam od 8 lat... Pracowałem kilkakrotnie na basenach i akwenach w Polsce, jednak zarówno zarobki, sprzęt oraz stopień wyszkolenia ratowników z zakresu CPR pozostawia wiele do życzenia... Od 4 lat pracuje na basenach w USA, od 2 lat jestem instruktorem American Red Cross... Dopiero po szkoleniach w USA czuję, że jestem gotowy do udzielenia pomocy. Standard szkoleń uważam jest lepszy ...
Każdy powinien spróbować pracy w innym otoczeniu, poznać inne standardy szkolenia ratowników... To daje głębszy pogląd na standard pracy w Polsce, USA czy jakimkolwiek innym kraju ... Wówczas można dopiero wyrazić pełny pogląd gdzie jest lepiej oraz co komu odpowiada...
Dołączam sie do ankiety... Ja Wybrałem USA... Wysokie zarobki, więcej możliwości, dużo łatwiej realizować swoje marzenia ... pozdrawiam
_________________ SierraGuards.pl! - Zostań Ratownikiem w USA. Discover America With Us...
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 11:01 am
Darius HSP Inc. napisał/a:
Ja osobiście nie przepadam za otwartą wodą niezależnie czy to morze czy ocean...
Uważam że nad morzem jest przeraźliwie nudno
...ratownik, który nie przepada za otwartą wodą...hehe...dobre...
....nad morzem jest przeraźliwie nudno - no a na basenie to sie dopiero dzieje....heheh...
...wybacz, nie chce Cię krytykować ale nie mogłem sie powstrzymać...a teraz tak na poważnie:
Darius HSP Inc. napisał/a:
Jedyną rzeczą natomiast jakiej nigdy nie tolerowałem w Polsce jest, tzw staż...
Nasze kochane związki WOPR "zmuszają" do pracy młodych, ambitnych ratowników za darmo dla prywatnych właścicieli akwenów ... Nie rozumiem tego...
...ja tez tego nie rozumiem...kto Cie zmusza do pracy za darmo? po każdym stopniu trzeba odpracować odpowiednia ilość godzin jeśli chcesz podnieść swoje kwalifikacje ale nikt nie każe Ci robic tego za darmo...
Co do wyszkolenia z zakresu CPR to się zgadzam, nie mniej jednak odpowiedzialny ratownik ukończy dodatakowe kursy PP. Ponad to w życie weszła uchwała według której ratownicy WOPR w przeciągu 3 lat będą musieli zdać egzamin z kwalifikowanej pierwszej pomocy.
Z tego co widzę w USA instruktorem można zostać już po 2 latach...