Niestety nie mam informacji na temat Aqua Parków w Zakopanem czy Krakowie, swoją drogą sam jestem ciekaw ile płacą też w Polkowicach, Dąbrowie Górniczej, Wrocławiu i Sopocie. Mamy paru użytkowników forum z tych regionów, może napiszą więcej informacji.
Najważniejsze jednak nie są pieniądze, a atmosfera w pracy.
_________________ "Bycie użytkownikiem Forum WOPR to przywilej, ale nie prawo."
- Asystent tyczki basenowej,
- Operator zjeżdżalni (do 50m włącznie)
- Stażysta w pływaniu BL-ką
„Autorytet kierownika nie opiera się wyłącznie na jego kwalifikacjach zawodowych i wiadomościach fachowych,
lecz również na umiejętnościach kulturalnego zachowania się i pozyskania szacunku u ludzi.” - J. Penc
Mogę się wypowiedzieć odnośnie Polkowic, a więc ekhm... W Aqua Parku RW na umowie zlecenie ma 8 zł/h brutto a MRW ma 7 zł/h brutto. Jeśli chodzi o umowę o pracę to RW ma bodajże 1700zł brutto, niestety nie pamiętam MRW ale podejrzewam że ok. 1400-1500zł brutto. Rok temu na wakacje z racji braku ratowników było dla RW 2000zł brutto a MRW miał 1500zł brutto. Sami oceńcie...
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 11:41 am
Akwen: Aqua Park
Region: Kraków
Stopień: Ratownik WOPR
Wymiar czasu pracy: umowa zlecenie
Funkcja: Ratownik
Pensja: na wejściu 8zł/h brutto
po 3 miesiacach 8,50zł/h brutto
po 6 miesiacach 9zł/h brutto
po 9 miesiacach 9,50zł/h brutto
po 12 miesiącach 10zł/h brutto
Instruktor pływania - 18zł/h netto
_________________ Nr 1102
"We wszystkich dyskusjach i kłótniach ostatnie słowo należy do moderatorów..."
Wiek: 21 Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 72 Skąd: mazowieckie
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 10:59 pm
Powiedzcie ile zarabia na pływalni instruktor, bo czuje sie(i reszta załogi pływalni też) wykorzystywany.
grupa szkolna/szkółka pływacka 18zł/h brutto
zajęcia indywidualne 15zł/h brutto lekcja w kasie kosztuje 25zł czyli basen zarabia na instruktorach 10zł
ratownik 9zł/h brutto
A i jeszcze fragment mojej umowy:
"&8
Zleceniobiorca w obrębie realizacji niniejszej umowy zobowiązuje się nie prowadzić na własny rachunek lub w ramach jakiegokolwiek stosunku umownego działalności konkurencyjnej w stosunku do zleceniodawcy przez okres trwania niniejszej umowy, a obejmującej w szczególności czynności, które są określone w przedmiocie umowy. (instruktor pływania)
&9
W przypadku niedotrzymania postanowień umowy, a w szczególności par 9 (instruktor pływania) na podstawie art. 483 i 484 k.c. zastrzega sie karę umowną na rzecz zleceniodawcy w wysokości: 2000zł"
dodam ze płatne w ciągu 14dni i podali w umowie nawet nr konta
Powiedzcie ile zarabia na pływalni instruktor, bo czuje sie(i reszta załogi pływalni też) wykorzystywany.
Na Warszawiance nauka pływania kosztuje 50-60zł (tyle płaci klient), instruktor z tego ma 18zł netto.
Każdy w jakiś sposób czuje się wykorzystywany, jakby nie patrzeć większą część całej kasy zarabia pływalnia.
brzucho1989, ładnie Ci umowę sporządzili
Osiola, masz podobnie? Pierwszy raz słyszę o czymś takim.
_________________ "Bycie użytkownikiem Forum WOPR to przywilej, ale nie prawo."
- Asystent tyczki basenowej,
- Operator zjeżdżalni (do 50m włącznie)
- Stażysta w pływaniu BL-ką
„Autorytet kierownika nie opiera się wyłącznie na jego kwalifikacjach zawodowych i wiadomościach fachowych,
lecz również na umiejętnościach kulturalnego zachowania się i pozyskania szacunku u ludzi.” - J. Penc
mam cos takiego ze jak zaczne pracowac dla innej szkolki i mi to udowodni pracodawca obecny to nie bede mogl prowadzic zajec przez jakis okres czasu ale to tylko w takim przypadku, indywidualne zajecia moge spokojnie prowadzic, chodzi o "sprzedanie" sie do konkurencji
hmm to cholernie Was wykorzystują, ja za godzinę jako instruktor biorę od 30 do 50zł, (mowa tutaj o wszystkich moich prywatnych grupach/indywidualnych osób), a jeżeli mam szkołę pływania załatwioną przez klub to kasa leci 50/50 (czyli np. jeżeli przedszkole ma podpisaną umowę z klubem i płaci 50zł za pojedynczą osobę za lekcję to dostaję z tego 25zł). Teraz np. pojechałem na 5 dni do Łeby jako instruktor i zarobiłem niecały tysiąc zł. Powinniście walczyć z takimi pracodawcami, a co do Warszawianki - miałem tam znajomych, większość szybko porezygnowała, nie dość, że kasa słaba to podobno atmosfera też do dupy.
[ Dodano: Wto Paź 06, 2009 6:13 pm ]
lekka poprawka, 50zł za grupę za lekcję a nie za osobę :] porypało mi się ^^
[ Dodano: Wto Paź 06, 2009 6:14 pm ]
@goodluck - nie ma czegoś takego jak dzień pracy instruktora, a przynajmniej nie znam nikogo, kto miałby 8 godzin dziennie same zajęcia. Jeżeli już pracować jako instruktor to w czasie np. godzin ratowniczych albo przychodzisz na basen w wolnym czasie i szkolisz. Niedawno pobiłem swój rekord (6 godzin dziennie) i jest to NAPRAWDĘ męczące. chyba, że nie szkoda Ci gardła na stado 9-latków
_________________ "Man is a pupil, pain is his teacher" - Alfred de Musset
forumowicze mam prośbę, opiszcie mi dzien pracy instruktora od ktorej jak i co, prosze was bardzo , pozdrawiam
tak jak napisal olega wyzej, nie ma jakiegos okreslonego hasrmonogramu takiego dnia, jednego mozesz miec 3h innego 2h indywidualnych zajec, wszystko zalezy od Twojego pracodawcy i od Ciebie na ile chcesz poswiecic swoj czas na zajecia z dzieciakami
bo wiecie co chce pracowac jako instruktor i studiowac zaocznie i bym mogl jak najwiecej godzin pracowac (bo nie ukrywajmy, jak na studenta to stawka jest bardzo dobra). ok dzieki za odpowiedz
Wiek: 21 Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 72 Skąd: mazowieckie
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 9:45 pm
Hmmm dzień pracy moge opisac fragment dnia.
-zaraz po dyżurze ratowniczym o godz 15:30 zdejmuje koszulke RATOWNIK i wskakuje w INSTRUKTOR PŁYWANIA, jeśli mam małych brzdąców zakładam piankę zebym nie zmarzł za bardzo, bo 3h w wodzie nawet takiej co ma 30 stopni daje w kość.
-przygotowuje sie do zajęć tj. szykuje sobie przy brodziku deski/makarony, ringa, piłeczki itd. itp.
-16:00 do 19:00 zajęcia wg. wcześniej przygotowanego w głowie konspektu(wbrew pozorom do zajęć trzeba sie przygotować, to i postępy bedą lepsze i rodzice zadowoleni)
-19:00 zbieram cały majdan i do domu