Skonczyly sie czasy ze ratownikiem mogl byc umiesniony 2m kolo. Jest rownouprawnienie zreszta, Nightwolf po części się z Tobą zgadzam, ale uwierz mi że są dziewczyny potrafiące zachować się w trudnej sytuacji lepiej niż nie jeden facet. Nie możesz tutaj uogólniać bo któraś z Pań może poczuć się urażona
Agness Doświadczony Forumowicz WOPR Dusza Towarzystwa
" Nightwolf " - jeżeli dobrze napisałam Twój nick..
Powiedz chociaż gdzie to jest , takie zarobki i te sprawy...
Zauważ, że nie zapytałam się Ciebie, czy przyjmują tam DZIEWCZYNY czy też nie...
(Obecnie mnie obraziłeś, ale to już pozostawiam bez komentarza..)
Ps: Uwierz mi, że nie raz się spotkałam z przypadkiem gdzie była akcja na gwiazdoblokach, i umięśniony ratownik płci męskiej nie wiedział co robić. Żałosne to było, więc mam swoje zdanie o " wyglądających panach ratownikach "
Pozdrawiam Cię Bajerancki Super Ratowniku...
_________________ 08 MRW
08 AED
08/09 RW
2010 KPP, wychowawca obozowy.
Niechorze, Pogorzelica 08' 09' 2010
Skupia się na trenowaniu swojej grupy pływackiej.
http://www.youtube.com/wa...re=channel_page
niestety ale dziewczyn tam nie przyjmuja... wszyscy wiedza ze dziewczyna-ratownik to tak z przymrozeniem oka
u mnie na stazu byly 3 dziewczyny w wieku 16-18 lat ktore zadziwialy umiejetnosciami, opanowaniem, sila, determinacja i checia pracy i wiem ze sa lepiej wyszkolone niz niejeden ratownik facet w ich wieku
nightwolf , jesli tak piszesz, ze dziewczyny ratowniczki traktuje sie z przymruzeniem oka to widocznie nigdy nie pracowales z dobrymi ratowniczkami!! albo sam jestes MEGA PIERDOŁA!! i placek!!
chodzi o czlowieka, bo jasne nie wsyztskich nalezy kategoryzowac.
Jasne, sa dziewczyny ze sobie nie radza - ALE TO NIE WSZYTSKIE DZIEWCZYNY!!
Zreszta sa i faceci ktorzy sobie nie radza i sa na maxa nie kumaci-wiem co mowie mialem takich dwoch plackow w tym roku.
Wiec nie pisz takich tekstow bo obrazasz duza czesc dobrych ratowniczek, bo mowiac w duzym skrocie: dziewczyna ktora wiele umie, jest kumata w zawodzie, ma minute na sete kraulem i minute osiem grzbietem i sama stawia BL-ke do wiezy----> wiec sadze ze na takie laski warto patrzec bez mruzenia oka.
Owszem, nie wszystkie, ale nie skaczcie tak do nightwolfa bo jest to przynajmniej z połowa, ja np. w tamtym roku miałem dwie dziewczyny na stanowisku, które podczas pozorek się pokaleczyły i trzeba je było wieźć do szpitala... pomyślcie sobie jak się czułem wynosząc z wody na rękach ratowniczę z zakrwawionym łbem, bo tak wyjmowała ofiarę z wody na BLkę, że UDERZYŁA głową w kil druga z kolei biegnąc do wody wykręciła sobie kostkę i 3 dni jej w pracy nie było ;] owszem, na zawodach nivea są świetne ratowniczki - niestety na zwykłych kąpieliskach nadmorskich już bywa ciężej...
A, no i nawet jeżeli jest się świetną ratowniczką, to jak by nie było czysto fizycznej siły to dziewczyny zbytnio nie mają - przez cały miesiąc musiałem zaczepiać obcych ludzi z plaży, żeby pomogli mi przenieść BLkę 100m na brzeg, bo dziewczyny jej nawet ruszyć nie potrafiły.
Napisałem to tylko po to, żeby nie udawać, że wszystkie ratowniczki są tak samo dobre jak ratownicy, bo tak niestety nie jest. Dlatego podziw dla tych lepszych ratowniczek, na pewno niejedna z Was jest lepsza ode mnie.
_________________ "Man is a pupil, pain is his teacher" - Alfred de Musset
Ratownik od 2004
Mógłbyś powiedzieć równie dobrze, że nie wszyscy faceci są dobrzy, bo w rzeczywistości tak jest.. i wiem to z doświadczenia
Pozdro.
[ Dodano: Nie Wrz 13, 2009 3:40 pm ]
Mógłbyś powiedzieć równie dobrze, że nie wszyscy faceci są dobrzy, bo w rzeczywistości tak jest.. i wiem to z doświadczenia
Pozdro.
Ps: a kto to jest Nightwolf skoro mamy do tego formulowicza nie skakać ? , bo jak narazie nie spostrzegłam żeby ktoś do niego " skakał " ...
_________________ 08 MRW
08 AED
08/09 RW
2010 KPP, wychowawca obozowy.
Niechorze, Pogorzelica 08' 09' 2010
Skupia się na trenowaniu swojej grupy pływackiej.
http://www.youtube.com/wa...re=channel_page
Chociaż jedno mądre stwierdzenie. Posty pisane nie na temat będą usuwane.
Pozdrawiam
_________________ "Bycie użytkownikiem Forum WOPR to przywilej, ale nie prawo."
- Asystent tyczki basenowej,
- Operator zjeżdżalni (do 50m włącznie)
- Stażysta w pływaniu BL-ką
„Autorytet kierownika nie opiera się wyłącznie na jego kwalifikacjach zawodowych i wiadomościach fachowych,
lecz również na umiejętnościach kulturalnego zachowania się i pozyskania szacunku u ludzi.” - J. Penc
Na którym Aqua Parku? Bo jest ich wiele i na każdym są inne stawki.
Akwen: Aqua Park Warszawianka
Region: Warszawa
Stopień: Ratownik WOPR
Wymiar czasu pracy: pełny etat (umowa o pracę)
Funkcja: Ratownik
Pensja: 1600zł netto
Jeżeli komuś pensja nie odpowiadała, zawsze można było wziąć parę zmian od kolegów. Dniówka liczona jest średnio 75zł/8h.
Druga sprawa, ratownicy posiadający instruktora pływania również mogli dorobić. Inni więcej, drudzy krocie.
_________________ "Bycie użytkownikiem Forum WOPR to przywilej, ale nie prawo."
- Asystent tyczki basenowej,
- Operator zjeżdżalni (do 50m włącznie)
- Stażysta w pływaniu BL-ką
„Autorytet kierownika nie opiera się wyłącznie na jego kwalifikacjach zawodowych i wiadomościach fachowych,
lecz również na umiejętnościach kulturalnego zachowania się i pozyskania szacunku u ludzi.” - J. Penc