Akwen: Morze Bałtyckie
Region: Zachodniopomorskie
Stopień: Ratownik WOPR
Wymiar czasu pracy: pełny etat
Funkcja: ratownik
Lewizny: brak
1365 zl netto, z czego 200 zwrotu dostaje sie w kwietniu z podatku. Czyli razem 1565 zl w sumie chcociaz do kwientnia trzeba poczekac.
W sumie 1600 brutto. Ekipa fajna, warunki spoko w domu wszyscy 1 mieszkalismy. Praca 8 godzin dziennie nie musielismy po godzinach zostawac i reperowac czegokolwiek:)
_________________ Umierajac sil resztkami zrosze Ziemie swymi lzami
Co do zarobków to temat bardzo jest burzliwy wiadomo---gdzie jest mowa o pieniadzach zawsze są dymy. Ale wiekszość nowych RM idzie na układ za wikt i opierunek. Pracodawca nie zastanawia sie czy ma doświadczenie tylko liczy sie papier aby był kryty. A doświadczeni Ratownicy pózniej walczą o normalne pieniadze. JAKI RATOWNIK TAKE PIENIĄDZE
Pozdrawiam Arti.
mam uprawnienia ratownika wopr i zastanawiam się nad tym czy jest sens robić kurs na starszego ratownika WOPR ( mało prawdopodobne, że go wogóle ukończę:):):)). jeżeli ktoś mógł by udzielić odpowiedzi na pytanie ile zarabia netto SR , a jeżeli ktoś miałby jakieś ciekawe spostrzeżenia na temat specyfiki pracy SR był bym bardzo wdzięczny.
jak mawiał mój instruktor :" nie ma czegoś takiego jak nie mogę, nie mogę jest dopiero jak mam ciemno przed oczami":
RW pelny etat
8h w tym 1h30min przerwy + obiad normalny 2 daniowy i domek w osrodku wypoczynkowym tylko dla mnie nie musze nic robic innego niz to co nalezy do obowiazkow ratownika :]
1000zl na reke
MR
Kapielisko miejskie, cala ekipa z tego samego miasta wiec bez wyzywienia.
1200brutto/1018 na reke
Czas pracy bardzo zalezny od pogody, generalnie wychodzi srednio kolo 120-130 spędzonych na kąpielisku godzin miesięcznie.
młodszy Świonujście 1300zł brutto, do tego camping za darmo na ręke wychodzi coś 1100 ale to się odlicza pod koniec roku i 200zł wraca
Dlaczego sie odlicza i w jaki sposob? Ja pracuje na godziny i w czerwcu wyszedlem 612 na reke, w lipcu 1045 na reke, a w sierpniu pewnie wyjde jakies 700 na reke to bede mogl odliczyc, czy nie?
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 11:50 pm
Akwen: Jezioro
Region: mazowieckie
Wymiar czasu pracy: pełny etat praca od 10 do 16 w tym 13-14 przerwa
Funkcja: młodszy ratownik
Lewizny: sprzęt z wypożyczalni gratis)katamaran, żaglówki, windsurfing itd)
zakwaterowanie gratis.
1200zł+200zł jeśli bedzie wiecej niż 15 ciepłych dni w miesiącu.
wodny ma 1500zł+premia
[ Dodano: Czw Sie 21, 2008 12:51 am ]
poprawka: stopien młodszy ratownik:P
[ Dodano: Czw Sie 21, 2008 12:53 am ]
w czasie przerwy mozna obiad zjeść w stołówce w ośrodku, 2 dania, naprawde dobry 12zł
[ Dodano: Czw Sie 21, 2008 10:28 pm ]
sory praca od 10 do 18:P
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 9:57 am
RW
w ośrodku wczasowym 8 godz. dziennie, domek tylko dla mnie plus wyzywienie, za m-c 2000 tyś na łapke i jak ktoś napisał wczesniej trzeba się szanować.
Akwen: kąpielisko miejskie
Region: Śląsk
Wymiar czasu pracy: pełny etat (20 dniówek w miesiącu po 8 h)
Funkcja: ratownik
Lewizny: brak