do pracy nad morzem preferowane sa osoby powyzej 18 roku zycia co nie oznacza ze nie zdazaja sie wyjatki. robi sie je dla spolecznych ktorzy sie sprawdzili w czasie pracy spolecznej...
_________________ Moje motto na ten rok - koko bongo i do przodu!!
kovalsz, z tego cvo pamiętam pracowałeś w Mielnie. jak tam jest z zatrudnianiem osoby, ktora ma 16 lat rocznikowo, ale ukończy 16tkę dopiero, czyli w myśl przepisów jest nikim (bo nie jest ani nieletnim ani pełnoletnim). Czy w Mielnie przyjmują takie osoby społecznie?
Ok, no to mnie ucieszyłeś A myślisz że po roku pracy społecznej (czyli jak bęę mieć 17 lat rocznikowo, 16 skończone) miałbym już szanse na etat. Załóżmy że w tym smamym miejscu i że się sprawdzę
Ok, w tygodniu będę dzwonić i postaram się załatwić sobie jakąś pracę na wakacje Dzięki za pomoc kovalsz
Aha i jeszcze jedno: Społecznie oznacza całkowicie za darmo czy za jedzenie i spanie? Bo nie widzi mi się jechać gdzieś do pracy i jeszcze do tego dopłacać :p
"społecznie" na każdym kąpielisku wygląda inaczej, zależy od gestora, czasem otrzymasz pełne świadczenia, a czasem nic
dlatego proponuje abyś zapytał się dokładnie o takie rzeczy jak:
- zakwaterowanie
- wyżywienie
- strój (koszulka, spodenki, czapka, dres itp)
- ewentualne wyżywienie
- możliwość podjęcia pracy po odpracowaniu godzin społecznych
wypytaj się dokładnie o wszystko, później unikniesz niespodzianek
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 9:08 pm
Eee szaman mylisz sie...
Ja nie ma ukonczone 17 lat (chociaz bede mial w czerwcu 20) a biora mnie na staz do Rewala na caly miesiac Wyzywienie, zakwaterowanie zapewnione nawet zwrot kosztow podrozy (pkp, pks) Wiec jak widac zalezy jak lezy (lub jak sie trafi)
Trzeba mieć conajmniej 17 lat jeśli za kasę. Ale to się nie zawsze sprawdza. POnieważ jeśli jest się NIEPEłNOLETNIM to pracodawca musi wszystko i tak zwaną "niezbędną pomoc" zapewnić nieletniemu pracującemu. Dla mnie to trochę absurd, ale takie prawo jest.
Dlatego za kasę dopiero w sierpniu lecę, a wlipcu staż w Dziwnowie robię:)
I mi to nie przeszkadza, bo doświadczenia nabiorę, a ja i tak nie po kasę, ale do mojej kochanej dziewczyny idę do pracy