widzialem dzis tabele zaszeregowania dotyczace zatrudniania ratownikow i nie tylko.wedlug nowych przepisow ratownik zatrudniony na umowe o prace musi posiadac min srednie wyksztalcenie(wczesniej nie musial).jak uwazacie czy obecna sytuacja w przepisach jest dobra?
widzialem dzis tabele zaszeregowania dotyczace zatrudniania ratownikow i nie tylko.wedlug nowych przepisow ratownik zatrudniony na umowe o prace musi posiadac min srednie wyksztalcenie(wczesniej nie musial).jak uwazacie czy obecna sytuacja w przepisach jest dobra?
Czy mógłbyś podać link do tej tabeli?
_________________ Tylko życie poświecone innym warte jest przeżycia
wedlug nowych przepisow ratownik zatrudniony na umowe o prace musi posiadac min srednie wyksztalcenie(wczesniej nie musial).jak uwazacie czy obecna sytuacja w przepisach jest dobra?
Wedlug mnie w obecnych czasach srednie wyksztalcenie nie jest czyms strasznie ciezkim do osiagniecia wiec przepisy te uwazam za dobre. Jedyne watpliwosci mam co do sytuacji osob ktore przykladowo ucza sie w technikum i chcialyby uzyskac zatrudnienie o ktorym mowa a przeciez nie posiadaja jeszcze sredniego wyksztalcenia W takiej sytuacji niestety musza odwlec w czasie swoje plany zwiazane z zarobkiem na umowe o prace Pozdrawiam
wiem ze nie jest to ciezkie(przynajmniej dla wiekszosci)ja mysle tak:z jednej strony dobrze bo ratownik jednak powinien cos soba reprezentowac(nie umniejszajac nikomu ale wyksztalcenie tez jest wazne),jednak z drugiej strony wlasnie ci mlodzi 18to letni ratownicy maja teraz nieco utrudniony dostep do pracy(chociaz z tego co wiem i tak wiekszosc zatrudniana jest na umowe zlecenie).ciekawi mnie jednak to co zrobia z ratownikami ktorzy juz pracuja a maja tylko zawodowke(osobiscie znam jednego)
[ Dodano: Wto Kwi 04, 2006 4:22 pm ]
niestety linka nie moge podac bo widzialem to na papierze
Prawo nie działa wstecz. Dotyczy to zapewne osób, które będą zatrudnione po wejściu w życie ustawy.
prawo prawem a sprawiedliwosc po naszej stronie musi byc! jak ktos bedzie chcial to sie przyczepi...
_________________ Moje motto na ten rok - koko bongo i do przodu!!
syśka Wypowie się, choć w ostateczności młodszy ratownik
Wiek: 20 Dołączyła: 27 Maj 2006 Posty: 7 Skąd: Sandomierz
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 3:11 pm
u mnie dwóch ratowników własnie musiało nagle pisać maturkę bo im groziło zwolnienie bo nie mieli średniego. A gorsza sprawa jest własnie z RW którzy mają 18 lata (i jeszcze się ucza), sama jestem w takiej sytuacji ;/ Miałam nadzieje dostać prace na basenie ale chyba nic z tego nie będzie.