czy może orientuje się ktoś jaka może być maksymalna wysokość ściany bocznej jaccuzi na pływalni oraz wys drabinki przy jacuzi?
czy są jakieś przepisy regulujące coś takiego?
Hmm no ja zbytnio się na tym nie znam, ale pierwsze słysze, żeby w jacuzzi była drabinka. na pływalniach jacuzzi są zazwyczaj małe, coś w stylu wanny tylko dla 5 osób
już to jest wyjaśnione, także nie musicie odpisywać, pewnemu ratownikowi z kilkunastoletnim stażem pracy coś się popi... i myślał że jest inspektorem nadzoru budowlanego i tak sie doczepiał na basenie gdzie mam pracować do nie swoich spraw
DeVu napisał/a:
pierwsze słysze, żeby w jacuzzi była drabinka
zależy jak to jaccuzi jest zrobione, jeśłi jest mniej więcej na wysokości podłogi to nie trzeba, ale jeśli jest na podwyższeniu i ma ściany na wys np 1,20m nad podłogą to musisz jakoś tam wejść
pracowalem przy takim jacuzi i bardzo czesto osoby starsze mialy tam wywrotki na schodkach na moja prosbe o jakas mate antyposlizgowa szef mowil: Niech uwazaja!
_________________ Moje motto na ten rok - koko bongo i do przodu!!