Czy nie uważacie, że coroczne składki na WOPR powinny być jednakowe w każdym województwie? Przecież WOPR to oraganizacja ogólnopolska... Są na to jakieś przepisy?
U mnie niestety skladki sa drozsze niz w wiekszosci jednostek WOPR wiec zalezaloby mi na ujednoliceniu ich wysokosci w calej Polsce Niestety klepneli u nas taka sume i teraz musimy placic.. Pozdrawiam
Wydaje mi się że składki są wszędzie jednakowe w KUJ-POM 30 zl,wiec nie sądze żeby bylo drożej w innych województwach.Kolucho jezeli twierdzisz że u ciebie składki są droższe niż wszedzie to niby ile płacisz?Pozdrawiam
Wydaje mi się że składki są wszędzie jednakowe w KUJ-POM 30 zl,wiec nie sądze żeby bylo drożej w innych województwach.Kolucho jezeli twierdzisz że u ciebie składki są droższe niż wszedzie to niby ile płacisz?Pozdrawiam
Niestety jestes w bledzie.. a mianowicie place 40 zl gdyz uzaleznione jest to od jednostki WOPR do ktorej nalezysz (u nas tyle zatwierdzili na zarzadzie i tyle niestety jest ). W wiekszosci WOPRow wynosi ona tak jak wspominalas 30 zl lecz nie znaczy to ze w calej Polsce jest tak samo Pozdrawiam
W naszym WOPRze taka stawka (40 zl) juz jest paru lat. Tylko dlaczego nam przybili wlasnie 40 zl?! Pamietam jak placilem 10 zl ale to bylo dawno, dawno temu - kurs MR WOPR.
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu
W Świętokrzyskim WOPR- wszyscy jak leci 30 zł, czyli tak jak w większości WOPR-ów
_________________ 2005-Młodszy Ratownik WOPR
2006-Sternik Motorowodny
Grupa Szybkiego Reagowania WOPR
''zmieniamy horyzont, w natchnieniu, w zachwycie, bo jedno, bo jedno jest życie.''
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 9:58 pm
u nas w Krakowie podnieśli składkę z 30zł na 35zł i w sumie nie wiadomo dlaczego
Też uważam, że w całej Polsce powinna być jednakowa, z góry ustalona składka. No ale cóż, takie są przepisy...
A ja wkońcu we wtorek odbieram książeczke Też mi mówili, że 30zł ;/ Ale i tak był przekręt bo kurs kończył się 10 grudnia i instruktor powiedział ze będziemy mieli opłacowy 2006r a tu gucio ;/
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 10:44 am
Ishtar napisał/a:
Barbarossaa napisał/a:
No ale cóż, takie są przepisy...
chyba raczej ich brak?
raczej nie do końca się z Tobą zgadzam, muszą być jakieś przepisy określające kompetencje wszystkich jednostek WOPR i pewnie tam jest napisane, że jednostki same ustalają wysokość składek, przynajmniej tak bywa w innych organizacjach
poszczególne jednostki wopr ustalają same wysokość składek, jest to ujęte nawet w statucie wopr (kiedys jak czegoś szukałem to właśnie przypadkiem znalazłem coś o składkach), tylko trzebaby poszukać
jeśli chodzi o składki w rzeszowskim wopr to wynosza one 30zł
1. Składka członka zwyczajnego WOPR, osoby fizycznej, powinna wynosić co najmniej
30,- PLN za rok kalendarzowy.
czyli jednostki wopr same ustalają wysokość składek od 30zł w górę
Jak juz pisalem na forum regionalnym u mnie w WOPR skladka spadla z 40 do 30 zl Dlaczego Nie mam pojecia ale nie zamierzam wnikac Zarowno wczesniejsza wysokosc skladki jak i fakt obnizki jest mysle ewenementem na skale ogolnopolska
Pozdrawiam
_________________ Sprzedam NOWY WOREK NIVEA WOPR
Sprzedam NOWE SPODENKI NIVEA WOPR rozmiar L