Wysłany: Czw Paź 25, 2007 5:54 pm SPORTOWA DRUŻYNA WOPR
Mam takie pytanko, czy ktos wie (napewno ktoś tak) jakie są przepisy odnośnie drużyny WOPR? Generalnie chodzi mi o to co trzeba zrobić, żeby założyć taką drużynę (jaki trzeba mieć stopień - bo coś mi się obiło o uczy że SRW) i generalnie jakie trzeba spełniać warunki!!! Mam nadzieję, ze ktoś mi tu łądnie napisze
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 6:40 pm
emiL! napisał/a:
SRW napewno. Bo on moze byc kierownikiem takiej druzyny. Ale czy on sam wystarczy to nie powiem bo nie wiem na 100%.
Mam kilku znajomych i jakoś zaden z nich niema starszego a drużyny mają.
Mógł byś sie pochwalić skąd wziałeś takie informacje czy tylko tak myślisz?
Mój znajomy ma Wodnego i jest kierownikiem drużyny i jednocześnie startującym...
Wystarczy sie dogadać macierzystym woprem, przynajmniej u nas tak jest...
Kierownikiem drużyny nie musi być SRW. Zadaniem takiej osoby jest organizacja pracy i działaności druzyny jako najmniejszego ogniwa organizacji WOPR
SRW jest niezbędny do pełnienia funkcji kierownika grupy ratowników w czasie imprez wodnych i nad wodami, co określają odpowiednie przepisy.
_________________ I’ve seen things you people wouldn’t believe. All those moments will be lost in time like tears in rain...