Hej, moglibyście napisać jak wypełniacie dziennik pracy ? Chodzi mi tutaj oczywiscie głównie o wpisy po jakichś akcjach, ale też zwykłych interwencjach jak nalepienie plastra na zadrapanie czy tym podobne pierdoły ;P Jak to ma wygladać żeby nikt się potem nie mógł do niczego przyczepić ?
U Nas na basenie w dzienniku notowalismy kazdy wypadek, poczawszy od skaleczenia poprzez zwrocenie uwagi ludzie az do ciezszych przypadkow.
Nie wiem dokladnie jak to powinno wygladac przy poprawnym wypelnieniu ale do naszego dziennika jeszcze nikt sie nie przyczepil.
_________________ 2004
Żeglarz Jachtowy
Młodszy Ratownik
2005
Ratownik Wodny
2007
Sternik Motorowodny
Szkolenia specjalistyczne
Ratownictwo na szybko płynących ciekach wodnych
U Nas na basenie w dzienniku notowalismy kazdy wypadek,
U mnie jest tak samo, wpisujemy kto został poszkodowany, co sie stało, o której godzinie , kto był na zmianie, jakie czynności zostały wykonane itd ... oprócz tego idziemy zawsze po podpis do kierownika, żeby było czarno na białym że kierownik przyjął do wiadomości zaistniały wypadek. Pozd
U Nas na basenie w dzienniku notowalismy kazdy wypadek,
U mnie jest tak samo, wpisujemy kto został poszkodowany, co sie stało, o której godzinie , kto był na zmianie, jakie czynności zostały wykonane itd ... oprócz tego idziemy zawsze po podpis do kierownika, żeby było czarno na białym że kierownik przyjął do wiadomości zaistniały wypadek. Pozd
U Nas do kierownika nie chodzilismy, sam codziennie przed zamknieciem basenu sprawdzal dziennik.
Wydaje mi sie ze wpisywanie kazdego zdarzenia jest najlepszym rozwiazaniem, zawsze jest to swego rodzaju zabezpieczenie.
A w dzienniku troche akcentow humorystycznych pozatym posiadamy.
Jak wezme aparat na basen to zrobie kilka ujec, a uwierzcie ze jest co ogladac, gdyby ktos "wyzszy" skontrolowal ten dziennik to moglby pomyslec ze jestesmy dobrze pokreceni
_________________ 2004
Żeglarz Jachtowy
Młodszy Ratownik
2005
Ratownik Wodny
2007
Sternik Motorowodny
Szkolenia specjalistyczne
Ratownictwo na szybko płynących ciekach wodnych
B_N to weź cyknij parę fotek i wrzuć je tu, z chęcia zobaczę co tam powymyślaliście
Czyli nawet z takich drobnych spraw wpisujecie np:
data/czas zdarzenia
kto był na zmianie
dane poszkodowanego (jeśli był w stanie je podać oczywiście )
że np. zranił sie kawałkiem szkła
oraz że ranę zdezynfekowaliście (napisane czym) i opatrzyliście po czym go pusciliście ?
A wpis z jakiejś poważniejszej akcji podobnie robicie czy jeszcze bardziej szczegółowo ? Bo wiem właśnie, że w razie czego to ten dziennik jest naszym zabezpieczeniem...