Przede wszystkim trzeba spelniac te wymogi jakie sa potrzebne na kurs tj. 3 lata pracy w WOPR jako R WOPR w tym 300 godz. pracy (200 na wodach otwartych - wskazane morze) i posiadanie dwoch uprawnien przydatnych w ratownictwie wodnym jak np. sternik motorowodny, zeglarz jachtowy, nurek, instruktor plywania,... ale to jest normalka.
Poza tym trzeba sie czyms wykazac np. asystentury w kursach badz jakies pogadanki z uczniami (czego ja nie lubie - najgorsza rzecz na kursie dla mnie).
Jezeli nie podpadles prezesowi to pozytywna opinia i wysylanie najpierw do Malopolskiego WOPR w celu rekomendacji przez prezesa a potem Warszawa.
Jak cos zle napisalem poprawcie mnie.
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu
Nie mam zielonego pojecia ale nasze papiery szly do Malopolskiego i stamtad hurtem do Warszawy.
Moze nie chcieli wysylac po trochu tylko wszytko na raz.
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu
sfrustrowany BAD - Bardzo Aktywny Działacz SR_WOPR
Wysłany: Sro Lis 23, 2005 6:04 pm
To oczywiste. Na kurs starszego ratownika kartę zgłoszeniową kandydata wysyła TYLKO jednostka wojewódzka. Pewnie wopr w tarnowie posiada ststus regionalnego i dlatego papiery najpierw szły do wopru w krakowie a potem wiadomow, do wopr w warszawie.
ps. mogę sie oczywiście mylić co do lokalnych uwarunkowań tego problemu, ale tak to sie odbywa: najpierw wopr regionlany, potem wojewódzki a potem wopr główny.