Jak tak dalej pójdzie to nie będzie już Ratowników tylko sami Instruktorzy hehehe
Społeczność ratownicza się Nam "starzeje" jest to raczej dobra wiadomość
wopr rewal napisał/a:
DeVu,fajna fota,myślałem że tradycja ,,Białych Delfinków"pozostała tylko w Rewalu,powodzenia w Tamie.
Dzięki Białe delfinki w Mielnie to coroczna tradycja, jak się okazuje w innych miejscowościach też można je zaobserwować
Mick napisał/a:
w tym roku macie mieć 8 dni SRW, osoby które go przejdą mogą iść na 3-4 dni na MIW
Według terminarzu na kurs SRW przypada 8 dni, na MI 5 dni 2 tygodnie w Tamie... oby każdy tyle wytrzymał
_________________ "Bycie użytkownikiem Forum WOPR to przywilej, ale nie prawo."
- Asystent tyczki basenowej,
- Operator zjeżdżalni (do 50m włącznie)
- Stażysta w pływaniu BL-ką
„Autorytet kierownika nie opiera się wyłącznie na jego kwalifikacjach zawodowych i wiadomościach fachowych,
lecz również na umiejętnościach kulturalnego zachowania się i pozyskania szacunku u ludzi.” - J. Penc
Po ukazaniu się nowych dokumentów, ciekaw jestem paru rzeczy:
- czy ktoś z Was złożył już wniosek o nadanie stopni zawodowych? Jeśli tak to ile one kosztowały wraz z ważnymi kartami identyfikacyjnymi (które są wymagane) ?
- "...pływalnie, parki wodne oraz kąpieliska powinny posiadać pozytywną opinie wopr..." Nie wiem dlaczego ma to takie znaczenie. Jest masa kąpielisk, które nie pytają się o opinię wopru.
- "...W przypadku nieczytelnego wypełnienia karty kwalifikacyjnej kandydata lub braku stosownych potwierdzeń dokumenty nie będą przyjęte przez biuro ZG WOPR..."
Mój kolega wypełniał 2 lata temu długopisem kartę i nie został przyjęty. Kłócił się z tego powodu co nie miara, więc jeśli ktoś się na kurs wybiera, na komputerze piszcie dokumenty
„Autorytet kierownika nie opiera się wyłącznie na jego kwalifikacjach zawodowych i wiadomościach fachowych,
lecz również na umiejętnościach kulturalnego zachowania się i pozyskania szacunku u ludzi.” - J. Penc
W podlaskim nadanie odbywa sie zadarmo (info uzyskane w biurze ZW) co innego kwestia wyrobienia identyfikatorów i tu moje pytanie czy ktoś sie orientuje ile czasu będa wyrabiali owe identyfikatory.
I jeszcze jedno pytanie OPINIA UPOWAZNIONEGO INSTRUKTORA co mieli na mysli piszac upowaznionego, bo tego niestety ale w biurze ZW nie wiedzieli
upoważniony instruktor to ten który wysłał odpowiednie papiery do ZG
to jest lista tych instruktorów http://wopr.pl/index.php?...d=460&Itemid=53
ale jak co roku kogoś brakuje więc każdy instruktor może wystawić tobie opinie
_________________ Otarcie się o śmierć nic nie zmienia, Śmierć zmienia wszystko.
"Ze względów organizacyjnych zostaje przedłużony termin wysyłania zgłoszeń na kursy starszego ratownika, młodszego instruktora oraz instruktora WOPR do dnia 30 kwietnia 2010 roku."
Czyżby było za mało chętnych?
Heh, ja w tym roku niestety pasuje, finansowo się nie wyrobię... Poza tym Neptun się o mnie pytał