Mam w te wakacje kurs motorowodny i nie mam pojęcia jak on będzie wyglądał. Strasznie się boje że nie zdam. Dziś miałem pływanie próbne i nie wychodziło mi za dobrze. Może ktoś z was poradzi mi co mam robić aby dobrze mi poszedł egzamin i abym zdał?? Proszę o to.
Arz taki cieszki nie jest jak sie troche umi pływać a reszte to oni cie musza nauczyc bo to nie jest egzamin tylko kurs nauka a potem jest oczywiście egzamin. Troche sie namachasz jak bedziecie pływać po jeziorze jak na nim go bedziesz miał. Ale najgorsza jest teoria a szczegulnie rysy historyczne wopr-u takie to nudne że asz ci sie nie chce czytać tego albo słuchać. Nauczysz sie wielu porzytecznych żeczy np. holowania wszelkimi sposobami, nurkowania, penetracji dnna, wynoszenia poszkodowanego z wody, pierwszej pomocy, pływać na łudkach i wiele wiele innych żeczy a jak chcesz coś więcej o kursie i co będziesz na nim robił wiedzieć to wejdz na strone www.wopr.pl tam bedzie wszystko co bedziesz chciał wiedzieć albo kup sobie książkę ktura Ci sie sprzyda napewno na kursie "PRAWIE WSZYSTKO O RARTOWICTWIE WODNYM" można ją nabyć w kwaterach WOPR na twoim terenie!!! Życze Ci udanego kursu i nie łam sie jak na początku bedzie Ci cienszko mi też było ale teraz jest zaje******!!!!!
Pozdrawiam Pater
pater Doświadczony Forumowicz WOPR Młodszy Ratownik
no ja się przymierzam do tego kursu. Kosztuje on chyba 450 zł + cena książki. Książka to jest takie prawo jazdy na motorówke.Uczysz się z książeczki, zdajesz egzamin pisemny. Później masz do przejechania pewną długość. I to by było na tyle.
pater Doświadczony Forumowicz WOPR Młodszy Ratownik