Wysłany: Sro Gru 26, 2007 7:26 pm Kwalifikowana Pierwsza Pomoc
Witam!Tak kurs (ostatni w tym roku)odbył się w Szczecinie 7-10 grudnia. Świetna sprawa Kolejny z tego co się orientuje w lutym 2008.
_________________ Ask somebody: Are you mad? Obviously the answer will be negative!I don't think I am this mad, but who am I to judge myself?Actually it would be real madness not to make your dreams come true!"
Bliżej Śląska zdecydowanie jest Toruń. W Toruniu kursy KPP organizuje Harcerski Klub Ratowniczy. W sprawie terminów kosztów itp odsyłam na strone ==> http://www.hkr.torun.pl/
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 11:27 pm
ooo jak miło. Więc obiecać niczego nie mogę, ale jeżeli bedze takowy kurs sie tutaj odbywał i będą miejsca to cię napewno powiadomię. Wiesz tutaj jest to robie tak spontaniczne naraz okazuje sie ze będzie kurs chociaż nic nie było mówione...
Ja się na ten kurs wybieram. A że krótko tra ponieważ: 32 godz to prawdopodobnie wynik że jest to kurs doszkalający bo na RW mamy 26 godzin PP a na MR 19 wynik 77godzin minimum na KPP to chyba 66.to moje zdanie a pytania na kurs KPP są na stronie:
Z tego co wiem to niekoniecznie trzeba być harcerzem - wszystko jest do ugadania;]. Strony są dla wszystkich jak byś się troszkę wczytała w cennik i ofertę to zauważyłabyś że to jest tylko klub zrzeszający harcerzy i który narodził się w 'kręgach' harcerskich i działa przy Toruńskim Hufcu ale przeprowadza kursy, szkolenia, pokazy itp również dla osób prywatnych, firm itd.
Serdecznie pozdrawiam.;]
[ Dodano: Sob Sty 12, 2008 9:14 pm ]
hmm ale teraz to ja sie troszkę wczytalem i nie wiem juz sam ale chyba to co oni oferuja to nie to czego szukasz - mianowicie oni przeprowadzaja KPPP (kurs podstaw pierwszej pomocy) a nei KPP( Kwalifikowanej Pierwszej Pomocy) to jest chyba jednak róznica chociaż sie nie znam ;p...
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 11:39 pm
Witam. W Toruniu taki kursu KPP prowadzony jest przez PSP oraz GR PCK. Niestety w drugim przypadku jest on przeznaczony tylko dla członkow Grupy, którzy posiadaja minimum 1 rok stażu w Grupie i zdali egzaminy wewnętrzne. Koszt takiego kursu to 90 zl + dojazdu do Zgierza(jedzenie , noclegi opłacone przez PCK). Czas trwania trwania kursu to 7 dni. Najbliższy kurs KPP we wrześniu.
PSP miejsce JGR 3 (Rubinkowo) na dzień dzisiejszy kursy zamkniętę dla osób zewnątrz ale jest szansa że prezez WL coś wskóra.
Pozdrawiam Marco