Wysłany: Sro Lis 14, 2007 10:39 pm
Ludzie czy wy wiecie co to jest Google ?? Bo ja widzę że juz coraz więcej osób zamiast wpisać w wyszukiwarce i mieć odpowiedz od razu pisze na forum i czeka az ktoś pomyśli za nich. Są sprawy które można załatwić bez pomocy forum...
Google znalazło odpowiedz na to pytanie w 0,66 sek.
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 1:22 pm
Czesc,
Dołączam się do Ubu, google bardzo przydatna rzecz...
Jednak już drążyłem ten temat w poszukiwaniu informacji jakie certyfikaty językowe są honorowane (jakie poziomy)? Ktoś może posiada takie informacje
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 1:40 pm
Cytat:
dokument potwierdzający znajomość języka obcego,
Czyli może to być cokolwiek - dyplom ukończenia jakiegoś kursu, Certyfikat z jakiegoś egzaminu językowego. Jeżeli będziesz się już starał o ILS pewnie dokładnie ci powiedzą co to ma być.
Mr.Bartson BAD - Bardzo Aktywny Działacz Młodszy Ratownik
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 12:20 am
idealnie wręcz do tego się nadaje The First Certificate of English czyli jak nie masz to uczysz się pięknie i bardzo intensywnie angielskiego przez pół roku (jak już dobrze umiesz....) a potem ładnie wpłacasz kasiorę (520zł około) za egzamin, no i albo zdajesz albo nie zdajesz Jak zdajesz choćby na "C" to potem już możesz się pochwalić pierwszym certyfikatem z angielskiego - czyli międzynarodowym - wszędzie honorowanym dokumentem potwierdzającym twoją znajomość angielskiego na poziomie FC.
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 2:09 pm
Ok,
Do FCE najprawdopodobniej będę podchodził za rok
Na razie mam Delf B1 (t.j. francuski), spróbuje się dowiedzieć jakie dokładnie certyfikaty honoruje ilsf a wynik moich dochodzeń zamieszczę, bo to chyba jedna z niewielu rzeczy których jeszcze na forum nie było
dzięki i pozdrawiam
Mr.Bartson BAD - Bardzo Aktywny Działacz Młodszy Ratownik
Czyżby kojeny ratownik szykował się do pracy za granicą?? Tylko nie mówcie mi że legitymację robi dla sportu...
_________________ MR-1999
RW-2004
SRW-2007
Dodatkowo:
Starszy sternik motorowodny
Instruktor Dyscypliny sportu pływanie
Instruktor Pierwszej Pomocy
Licencjonowany Ratownik Medyczny
Kierownik Obozów i Kolonii
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 1:25 pm
Bezpiecznawoda napisał/a:
Czyżby kojeny ratownik szykował się do pracy za granicą?? Tylko nie mówcie mi że legitymację robi dla sportu...
Nie, nie robie jej dla sportu , chociaż kiedyś słyszałem że ratownicy mieli takie pomysły żeby zabezpieczyć sobie stopień na wypadek rozwiązania WOPR, możliwej zmiany struktury bądź też obowiązkowych płatnych doszkalań... Jak upłyną mi dwa lata z RW to sobie wyrobię, na razie myślę o Francji i o Fédération Française de Sauvetage et de Secourisme, zobaczymy co z tego wyjdzie... Nie wiem czy będę chciał zajmować się tam ratownictwem ale taką możliwość pracy chciałbym mieć...
Napisałem do ZG e-mail z zapytaniem apropo załączników do wniosków, niestety na razie oprócz potwierdzenia wyświetlenia nie otrzymałem nic
sztondi napisał/a:
Placisz i masz ILS PROSTE
Jak zwykle bardzo wyczerpujący post z twojej strony, zal