Wysłany: Czw Maj 17, 2007 9:31 pm Szkolenie z użyciem skuterów wodnych i łodzi motorowych?
11 – 13 maja 2007 wedle planu przedsiewziec centralnych mialo sie odbyc w Rowach szkolenie z uzyciem skuterow wodnych i lodzi motorowych organizowane przez Słupskie WOPR przy w współpracy z ZG WOPR. Czy ktos z Forumowiczow uczestniczyl w nim i moglby zamiescic jakas relacje oraz podzielic sie wrazeniami Dziekuje z gory i pozdrawiam
_________________ Sprzedam NOWY WOREK NIVEA WOPR
Sprzedam NOWE SPODENKI NIVEA WOPR rozmiar L
Juz gdzies widzialem te Yamahy.
Fajnie sie na nich plywa ale przy wiecej niz jednym pasazerze jest kiepsko ze sterownoscia. A nie wspomne o wiekszej fali.
Mankamentem jest jeszcze malo pomoslywo zamocowanie deski. Kolucha sa z tylu po lewej i prawej od dyszy a powinny byc z tylu na burtach skutera - moim skromnym zdaniem. Chlopaki z Jaroslawca przy swoim Kawasaki (chyba) mieli tak zrobione ale na zamowienie.
NIe wiem czy dobrze widzialem ale na niektoych zdjeciach widac jak deska jest przyczepiona do skutera za pomoca tylko paskow chroniacych poklad skutera przed otarciami deski. KOMPLETNY BRAK WYOBRAZNI! Nam sie jeden z uchwytow od deski do mocowania jej do skutera urwal! Decha 'pofrunela w kosmos!' A tu przyczepiaja paskami! O_o Balbym sie plywac tak na desce.
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu
Te skutery to bardzo ciekawa sprawa. Jak oceniacie ich przydatność w akcji? Ja czytałem o nich wiele dobrego: szybkie, skuteczne, niezawodne. Co Wy o tym sądzicie, jakie są szanse/możliwości zastosowania ich na szerszą skalę na polskich akwenach?
_________________ 2007 - MR
2007 - KDP/CMAS* P1
2008 - Sędzia pływania II klasa
Ja znam tylko jeden sposob poprzez zlapanie osoby za lewa reke i musze przyznac ze sie sprawdza. Oczywiscie po przecwiczeniu.
Jeszcze lepiej jest z deska ale jak masz 2. ratownika do pomocy na skuterze.
_________________ 1998 MR WOPR | 2001 Sternik Motorowodny | 2002 R WOPR | 2005 Zeglarz Jachotwy | 2005 SR WOPR | 2006 Sprzetowe w Szczecinie | 2007 I. Sportu - Plywanie | 2007 BLS/AED | 2007 I WOPR | 2007 Sprzetowe w Kolobrzegu | 2007 KPP w Kolobrzegu